تبلیغات در دادخواه وکالت

ازدواج با محارم چه حکمى دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

در قرآن و قوانین دین اسلام ازدواج با محارم به شدت ممنوع شده است و دارای عواقب زیان باری می باشد، علاوه بر این در کشور ایران امکان ازدواج کردن با افرادی که به یکدیگر محرم هستند وجود ندارد. در صورتی که بین افرادی که با یکدیگر محرم هستند رابطه جنسی یا رابطه نامشروع ایجاد شود مرتکب انجام زنا با محارم شده اند و برای این نوع زنا مجازات سنگینی از سوی قوانین اسلامی در نظر گرفته می شود.

بررسی حکم ازدواج با محارم

ازدواج با محارم در دین اسلام حرام است و در بخشی از قرآن نیز به این موضوع اشاره شده است:” حرام شده است بر شما ازدواج با مادر، دختران، خواهران، عمه ها، خاله ها، دختران خواهر و برادر شما”. برای ازدواج با محارم مانند ازدواج سفید مجازات هایی در نظر گرفته شده است، در ادامه این مقاله از وب سایت دادخواه وکالت به بررسی حکم ازدواج با محارم خواهیم پرداخت که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را ببرید.

محارم به چه کسانی گفته می شود؟

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که محارم به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

1. محارم نسبی:

به نسبت محرمیتی که به دلیل وجود رابطه خونی ایجاد می شود، محارم نسبی گفته می شود، رابطه فرزند با پدر، فرزند با مادر، رابطه فرد با دایی، عمه، خاله، خواهرزاده و برادرزاده محارم نسبی گفته می شود.

2. محارم سببی: 

این نوع محرمیت به واسطه رابطه زوجیت و ازدواج میان افراد ایجاد می شود، رابطه عروس با پدر شوهر، داماد با مادر زن و… جزو محارم نسبی به شمار می رود.

3. محارم رضاعی:

این نوع محرمیت به واسطه شیر دادن زن به طفل ایجاد می شود، شایان ذکر است زن در این گونه موارد، مادر اصلی طفل نیست. رابطه یک مرد با مادر رضاعی یا رابطه یک مرد با خواهر رضاعی جزو محارم رضاعی به شمار می رود.

مجازات ازدواج با انواع دسته های محارم چیست؟

مجازات ازدواج با انواع دسته های محارم چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که ازدواج کردن با افراد محرم در کشور ایران غیر قانونی است و امکان ازدواج با این دسته از افراد در کشور ایران وجود ندارد، در نتیجه نمی توان ازدواج با افرادی که با آن ها محرم هستیم را قانونی کنیم و در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسانیم. شایان ذکر است امکان ازدواج با افرادی که محارم رضاعی هستند وجود ندارد. شایان ذکر است  ازدواج با انواع محارم در سایر کشورها نظیر فرانسه و… امکان پذیر است.

مطابق با ماده 221 قوانین مجازات اسلامی:” زنا به رابطه جنسی بین زن و مرد که ارتباط زوجیت بین آن ها برقرار نیست اطلاق می شود، این نوع رابطه جنسی با دخول آلت تناسلی مرد تا ختنه گاه در اندام جنسی زن محقق می شود”. اگر رابطه جنسی بین زن و مرد محرم ایجاد شود آن ها مرتکب جرم زنا با محارم می شوند، در صورتی که دخول آلت تناسلی مرد در اندام جنسی زن صورت نپذیرد، و آنها مرتکب اعمالی نظیر هم آغوشی، بوسیدن و… شوند، هر یک از طرفین مرتکب جرم رابطه نامشروع شده اند و دیگر زنا با محارم به آن ها نسبت داده نمی شود. مطابق با قوانین مجازات اسلامی اگر مردی با زن پدر یا نامادری خود زنا کند با توجه به اینکه ارتباط آن ها سببی است طرفین رابطه به اعدام محکوم می شوند. شایان ذکر است حکم زنا با محارم رضاعی با توجه به شرایط طرفین پرونده در نظر گرفته می شود و در برخی از مواقع مجازات این نوع زنا اعدام نیست.

مطابق با ماده 224 قوانین مجازات اسلامی:” زنا با محارم نسبی حرام است و مجازات زناکار اعدام است.” به عنوان مثال اگر دایی با خواهرزاده اش رابطه جنسی برقرار کند مرتکب زنا شده است و اعدام خواهد شد.

روش های اثبات زنا با محارم

روش های زیادی برای اثبات زنا با محارم وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.اقرار:

فردی که مرتکب انجام زنا شده است می تواند اقرار به این عمل خود نماید، در صورت اقرار خود فرد، زنا با محارم ثابت می شود و برای طرفین رابطه مجازات در نظر گرفته می شود.

2. شهادت:

یکی دیگر از روش های اثبات زنا با محارم شهادت 4 مرد عادل یا سه مرد و دو زن عادل می باشد.

3. علم قاضی:

در برخی از موارد قاضی می تواند با توجه به مدارک و مستندات از انجام این جرم مطمئن شود، در این صورت قاضی مجازات زنا با محارم را برای طرفین در نظر می گیرد.

قوانین زنا با محارم

تحت هیچ شرایطی در کشور ایران و دین اسلام امکان ازدواج با محارم وجود ندارد، انجام رابطه جنسی با محارم حرام است و برای آن مجازات سنگینی در نظر گرفته شده است ،در صورتی که مرد یا زن مسلمان که به یکدیگر محرم باشند و رابطه جنسی انجام دهند بدون تردید مرتکب زنا با محارم شده اند.

از مهم ترین قوانین در رابطه با انجام زنا با محارم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. اگر یکی از طرفین به اجبار طرف دیگر وادار به انجام رابطه جنسی شود، برای فردی که به اجبار و با تهدید رابطه جنسی را انجام داده است هیچ مجازاتی در نظر گرفته نمی شود، مجازات اعدام فقط برای فردی قابل اجراء خواهد بود که این عمل را به زور انجام داده است.

2. اگر طرفین رابطه برای انجام رابطه جنسی رضایت کامل را داشته باشند مطابق با قوانین مجازات اسلامی محکوم به اعدام می شوند.

3. اگر زن راضی به انجام زنا با مرد نباشد و مرد با وی رابطه جنسی انجام دهد مرتکب زنای به عنف شده است، مجازات زنای به عنف نیز در هر صورت اعدام می باشد.

قوانین زنا با محارم

کلام آخر

زنا با محارم جزو گناهانی است که در دین اسلام هرگز بخشیده نمی شود، علاوه بر این مطابق با قوانین دین اسلام اگر رابطه جنسی بین مرد و زن محرم ایجاد شود طرفین در صورت رضایت به انجام رابطه جنسی مرتکب زنای با محارم می شوند که برای این نوع زنا مجازات اعدام در نظر گرفته شده است. در این مطلب به بررسی حکم ازدواج با محارم پرداختیم که امیدواریم با مطالعه این مطلب توانسته باشید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورده باشید.

4.4/5 - (5 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا