تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

هنگامی که فردی متهم شناخته شد دادگاه برای اعتراض فرصتی به او می دهد. اگر متهم از حق اعتراض خود استفاده کند پرونده او مجدد باز خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در بررسی های جدید، مواردی پیش آید که در بی گناه بودن متهم تاثیر داشته باشد. البته متهم برای اعتراض دارای محدودیت زمان است. متهم از روز اول حکم به مدت 10 روز وقت دارد تا بیانیه اعتراض خود را ابلاغ کند. در این مقاله از دادخواه وکالت می خواهیم بیان کنیم نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است.

حبس تعزیری چگونه بخشیده می شود؟

در قانون دو نوع حبس حدی و تعزیری وجود دارد. حبس حدی دارای قوانین و مقررات سخت است. به این صورت که امکان بخشش در آن وجود ندارد. اگر کسی به حبس حدی دچار شد باید تاوان سنگین آن را بپردازد. شرایط برای اعتراض به حبس تعزیری راحت تر از حبس حدی می باشد. در مقاله سرقت حدی و شرایط آن مطالب کاملی راجع به جرایم حدی و مجازات آن بیان شده است.

تمام موارد مرتبط با حبس تعزیری به نوع جرم و موقعیت رخ دادن آن بستگی دارد. علاوه بر این، باید مشخص شود که آیا جرم صورت گرفته به صورت خصوصی دارای شاکی است یا خیر. هنگامی که خطایی رخ داد و حکم حبس تعزیری برای آن تعیین شد، موضوع قابل مطرح این است که نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است. در واقع افراد یا به دنبال این هستند تا اعتراض خود به حکم را بیان کنند و اگر اعتراض راهی به جایی نبرد در پی بخشیده شدن می باشند.

در برخی از جرم ها فردی به عنوان شاکی خصوصی وجود ندارد، در این شرایط گرفتن بخشش به راحتی انجام می گیرد. چناچه پرونده دارای یک یا چند شاکی خصوصی باشد گرفتن بخشش سخت تر خواهد شد ولی شدنی است. در این زمان متهم باید برای بخشیدن حبس تعزیری، رضایت تمام شاکیان را بگیرد. اگر شاکیان پرونده رضایت کتبی خود برای بخشیدن متهم را اعلام کردند در چنین شرایطی حبس تعزیری بخشیده خواهد شد. اما موضوع دارای اهمیت، نوع جرم ارتکابی است. برخی از جرم ها صرف رضایت شاکیان امکان بخشیدن ندارند.

نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است؟

حبس تعزیری، مجازاتی است که قاضی دادگاه در پی مدارکی که به دست او رسیده مشخص می کند. متهم می توانند به حکمی که برای او صادر شده اعتراض نماید. اعتراض به رای قاضی مراحلی دارد که یا خود متهم باید آن را طی کند و یا این که وکیل مدافع باید به جای متهم این کار را انجام دهد.

تبدیل حبس تعزیری به تعلیقی از جمله راه های کاربردی است. بعد از این که این تبدیل توسط متهم و یا وکیل آن مطرح گردید، دادگاه بررسی های لازم را صورت می دهد. در صورتی که شرایط پذیرش اعتراض و تغییر حبس و تعلیق آن وجود داشته باشد قبول درخواست از سمت دادگستری صورت می گیرد.

بعد از این که با روش اول مشخص شد نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است، روش ها دیگر را نیز می توان در دستور کار قرار داد. استفاده از مجازات جایگزین دیگر روش اعتراضی به حبس از نوع تعزیری است. در این روش متهم اعلام آمادگی می کند به جای رفتن به زندان، مبلغ معادل آن را به عنوان مجازات مالی پرداخت نماید.

آیا از شرایط تبدیل حبس تعزیری به تعلیقی اطلاعی دارید؟

همانطور که بیان شد برای این که دادگاه موافقت کند حبس تعزیری به تعلیقی تغییر یابد باید شرایط لازم وجود داشته باشد. جرم های تعزیری دارای درجه بندی هستند. بنابراین در هر درجه ای امکان این تبدیل وجود ندارد. اگر جرم  از درجه سه، چهار، پنج، شش، هفت و هشت بوده بخشی از جرم به حالت تعلیق در خواهد آمد و جواب این سوال که نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است می تواند موثر باشد.

نحوه اعتراض به حکم حبس تعزیری چگونه است؟

در برخی موارد از لحاظ قانونی متهم باید بخشی از حبس را سپری کند. مدت زمان حبس درتبدیل حبس تعزیری به تعلیقی موثر است. حبس هایی که بالای پانزده سال هستند شرایط تعلیق را ندارند. برخی از شرایط مورد نیاز به ترتیب زیر است:

  • احتمال صالح شدن مجرم
  • تخفیفات از جهات مختلف
  • جبران کردن ضرر وارده
  • نداشتن سوء پیشینه

شرایط گذاشتن وثیقه برای حبس تعزیری چگونه است؟

افرادی که دچار حبس تعزیری شده اند به دنبال این سوال هستند که می توانند از وثیقه استفاده کنند. قاضی بر اساس جرم و درجه آن نوع وثیقه را مشخص می نماید. هر چه جرم بزرگتر و تعداد سال هایی که برای حبس تعیین شده زیادتر باشد وثیقه ای که مشخص می شود نیز بار مالی بیشتری خواهد داشت.

سند شش دانگ ملکی به عنوان یک دارایی غیر قابل انتقال می تواند به عنوان وثیقه قرار گیرد. در برخی مواقع دارایی های قابل انتقال نظیر ماشین آلات و یا اتومبیل نیز می توانند وثیقه حبس تعزیری باشند. گاهی از چک و یا ضمانت بانکی نیز برای وثیقه استفاده می شود. به طور کلی نوع جرم، زیان حاصل از جرم، شخصیت شکایت کننده و شدت اثر آن بر روی نوع وثیقه موثر است.

کلام آخر

حبس تعزیری مجازاتی است که قاضی برای مرتکب شونده جرم تعیین می کند. بعد از این که تعداد سال های حبس مشخص شد، متهم به حکمی که بر علیه او صادر شده اعتراض می کند. در حبس تعزیری امکان اعتراض و گرفتن تخفیف و یا بخشیدن بخشی از جرم وجود دارد. بخشیدن در شرایطی رخ می دهد که پرونده شاکی داشته و با استفاده از روش های قانونی رضایت شاگی گرفته شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا