تبلیغات در دادخواه وکالت

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور

تبلیغات در دادخواه وکالت

بالاترین مراجع قضایی، دیوان عالی کشور می باشد که مدت زمان رسیدگی به پرونده ها در این مرجع بستگی به عوامل مختلف دارد. مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. آرای صادره از دادگاه از طریق این مرجع با شرع و قانون انطباق داده می شوند و با این روش ارزیابی صورت می گیرد.

در این خصوص ممکن است مواردی مانند مراجعه حضوری به دیوان عالی کشور، شکستن رای در دیوان عالی کشور، احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور و مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق در دیوان عالی کشور مطرح شوند. پرونده های متنوعی به صورت روزانه راهی دیوان عالی کشور می شوند تا بررسی های لازم در خصوص آنها انجام شود و به همین دلیل باید گفت که اغلب رسیدگی به این پرونده ها به زمان زیادی نیاز دارد و نمی توان زمان مشخصی برای این مورد بیان کرد.

گاهی برای پیشرفت روند پرونده نیاز به مشورت با وکیل آنلاین است. در این صورت می توان این امید را داشت که مدت زمان رسیدگی به پرونده کاهش پیدا کند؛ اما در خصوص پرونده هایی که به دیوان عالی کشور فرستاده می شوند، این مورد نمی تواند تاثیری در زمان بررسی پرونده داشته باشد. در صورتی که وظایف اخلاقی یک وکیل به درستی انجام شوند، رونده پرونده ها با سرعت بیشتری طی می شوند.

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور چقدر است؟

دادگاه های بدوی و تجدیدنظر آرای خود را در خصوص پرونده های مختلف صادر می کنند و این آرا به یک مرجع بالادستی مانند دیوان عالی کشور فرستاده می شود تا در خصوص آن تصمیم گیری شود. وظایف این مرجع در قانون اساسی به صورت صریح و آشکار بیان شده اند. خبره ترین قضات کشور در این مرجع مشغول به فعالیت هستند و در خصوص پرونده های مهم تصمیم گیری می کنند.

رئیس قوه قضاییه این قضات را انتخاب می کند و آنها می توانند به مدت 5 سال در این مرجع فعالیت کنند و با اختیارات رئیس قوه قضایی این مدت زمان فعالیت آن ها قابل افزایش نیز می باشد. همانطور که گفته شد بدیهی است که در چنین مرجع قضایی مهمی، روزانه تعداد زیادی پرونده مورد بررسی قرار میگیرد. این پرونده ها از دادگاه ها به این مرجع ارجاع داده می شوند.

حجم بالای پرونده های مطروحه، لایحه ها و مسائل مختلف حقوقی موجب شده است که روند رسیدگی به آنها نیز تا حدی طولانی شود. باید به این موضوع اشاره شود که تنها رسیدگی به پرونده های قضایی از وظایف دیوان عالی کشور نیست و این مرجع وظایف دیگری نیز به عهده دارد. همین امر موجب می شود که رسیدگی به این امور نیازمند مدت زمان بیشتری باشد. از این رو می توان گفت که مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور طولانی می باشد. گاهی رسیدگی به یک پرونده در دیوان عالی کشور ممکن است از 3 تا 5 ماه و در برخی موارد تا یک سال نیز طول بکشد!

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور چقدر است؟

عوامل موثر در مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور

عوامل متعددی در مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور موثر هستند که نوع و موضوع پرونده از عوامل اصلی آن محسوب می شوند. آرای صادر شده در خصوص اعتراضات از نوع حقوقی و کیفری هستند و در نتیجه روند متفاوتی برای هر کدام باید طی شوند. همین موضوع نیز می تواند در طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها موثر باشد. به همین دلیل نمی توان مدت زمان دقیقی برای رسیدگی به یک پرونده در این مرجع قضایی ذکر کرد.

بهره مندی قضات از دانش حقوقی و اطلاع آن ها از قوانین و مقررات می تواند روند رسیدگی به پرونده را در دیوان عالی کشور تسریع ببخشد. از این رو همواره سعی بر این بوده است که افرادی در این مرجع مشغول به فعالیت شوند که در کار خود خبره باشند.

چه پرونده هایی به دیوان عالی کشور ارجاع داده می شوند؟

حال که در خصوص مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور مطالبی را بیان کردیم، در این بخش قصد داریم در خصوص پرونده های ارجاع شده به این مرجع قضایی مطالبی را ذکر کنیم. همانطور که می دانید پرونده های مختلف ابتدا در دادگاه بررسی می شوند و در صورتی که اعتراضی علیه رای نهایی وجود داشته باشد، دادگاه تجدید نظر تشکیل می شود و در خصوص پرونده رای نهایی را صادر می کند.

اگر حکمی که در دادگاه تجدید نظر و دادگاه بدوی صادر شده اند با هم تفاوت داشته باشند یا قضات بدون توجه به مدارک رای خود را صادر کرده باشند، حکم ناعادلانه به نظر می رسد. در نتیجه پرونده با این شرایط خاص به دیوان عالی کشور ارجاع داده می شود. باید گفت که تنها با داشتن وکیل مجرب می توان این روند را طی کرد و بدون داشتن دانش حقوقی کافی نمی توان این مسیر را برای پرونده طی کرد. ما در مقاله ای جداگانه به این موضوع پرداخته ایم که چه پرونده هایی به دیوان عالی کشور می رسند.

چه پرونده هایی به دیوان عالی کشور ارجاع داده می شوند؟

روش رسیدگی به تجدید نظرخواهی در دیوان عالی کشور

در ادامه بحث مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور باید به این موضوع اشاره کرد که دادگاه های بدوی و تجدید نظر حقوقی و کیفری در کشور تحت نظر دیوان عالی کشور هستند. بر این اساس می توان گفت که این مرجع قضایی راس هرم قضایی کشور است. بعد از آن دادگاه تجدید نظر و بعد از آن دادگاه بدوی قرار دارد. آرایی که از طریق دادگاه کیفری صادر می شوند بر اساس نوع مجازات و همچنین جرائم عمدی که مجازات مخصوص به خود را دارند، در دیوان عالی کشور مورد بررسی و تجدید نظر قرار خواهند گرفت.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله ذکر شد مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور بستگی به نوع و موضوع پرونده دارد. در این خصوص هر روزه پرونده های متعددی از طریق دادگاه های بدوی و تجدید نظر به این مرجع ارجاع داده‌می شوند. در نتیجه باید به آنها رسیدگی شود و رای نهایی در این خصوص صادر شود. همین امر موجب شده است که روند رسیدگی به پرونده ها تا حد زیادی طولانی شود. از این رو نباید انتظار داشت که پرونده ها در دیوان عالی کشور در مدت زمان کوتاهی تعیین تکلیف شوند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا