تبلیغات در دادخواه وکالت

قرار عدم استماع دعوا چیست و چه زمان صادر می شود؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

قرار عدم استماع دعوا چیست؟ این نوع قرار جزو قرارهای قاطع دعوا به شمار می رود، در صورت صادر شدن این نوع قرار پرونده از حیطه رسیدگی و پیگیری دادگاه ذیصلاح خارج می شود. این نوع قرار زمانی صادر می گردد که به دلیل وجود موانع امکان رسیدگی به پرونده وجود نداشته باشد، شایان ذکر است در صورتی که موانع برطرف گردند طرفین پرونده می توانند نسبت به ارائه مجدد طرح دعاوی به مراجع قضایی مراجعه نمایند. در این مقاله از وب سایت دادخواه وکالت قصد داریم به بررسی قرار عدم استماع دعوا چیست، بپردازیم که امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

موارد صدور قرار عدم استماع دعوا چیست؟

قرار عدم استماع دعوا در موارد خاصی صادر می شود که از مهم ترین موارد صدور این نوع قرار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اقامه دعاوی تصرف عدوانی بعد از اقامه دعاوی در اصل مالکیت.
  2. واخواهی از حکمی که به صورت حضوری صادر شده است.
  3. تنظیم دادخواست علیه شخصی که در زمان تقدیم دادخواست فوت کرده باشد.
  4. فرجام خواهی و تجدید نظرخواهی نسبت به رای هایی که غیر قابل تجدید و فرجام خواهی می باشند.
  5. اگر فردی یک دادخواست تحت خواسته مطالبه وجه را مطرح کند که این نوع مطالبه ناشی از فروش مواد مخدر یا قمار باشد، دادگاه نسبت به صدور قرار عدم استماع دعوا اقدام می کند، صدور این نوع قرار به دلیل نامشروع بودن خواسته است.
  6. در دعاوی که دارای خواندگان متعددی می باشد و نام تمام آن ها در دادخواست ثبت نشده باشد بدون تردید قرار عدم استماع دعوا از سوی دادگاه صادر می شود.

موارد صدور قرار عدم استماع دعوا چیست؟

بررسی آثار صدور قرار عدم استماع دعوا

آثار صدور قرار عدم استماع دعوا چیست؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که صدور قرار عدم استماع دعوا دارای آثار مختلفی است که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوشته های مشابه
  1. با صدور این نوع قرار، دادگاه رسیدگی و پیگیری دادخواست را متوقف می کند، شایان ذکر است در صورتی که پرونده در حال رسیدگی باشد با صدور این نوع قرار رسیدگی به پرونده به صورت موقت، متوقف می گردد.
  2. هزینه مربوط به دادرسی که در زمان تقدیم دادخواست به دادگاه پرداخت شده است با صدور این نوع قرار به خواهان برگردانده نمی شود و می توان گفت هزینه دادرسی قابل استرداد نخواهد بود.
  3. مطابق با ماده 332 قوانین آیین دادرسی مدنی می توان گفت، اگر اصل حکم مربوط به دعاوی طرح شده در دادگاه حقوقی قابلیت تجدیدنظر را داشته باشد می توان نسبت به قرار عدم استماع صادر شده نیز تقاضای تجدیدنظر را مطرح کرد. در صورتی که نسبت به حکم صادره در اصل دعوا بتوان اعتراض کرد، اعتراض به قرار عدم استماع صادر شده در این نوع دعوا هم امکان پذیر خواهد بود.
  4. این نوع قرار دارای اعتبار امر مختومه نمی باشد، شایان ذکر است، در صورتی که بعد از صدور این نوع قرار بتوان دلیلی را که موجب متوقف شدن پیگیری دعوا در دادگاه شده است را رفع کرد، مجددا امکان رسیدگی به دعوا وجود دارد.

نحوه اعتراض به قرار عدم استماع دعوا چگونه است؟

برای اعتراض به این نوع قرار فرد باید مراتب اعتراض را در ضمن یک دادخواست تجدیدنظر به مرجع قضایی صالح ارائه دهد، شایان ذکر است که در زمان تنظیم دادخواست باید قسمت های مختلف فرم دادخواست نظیر شماره دادنامه، شماره پرونده، شرح اعتراض و… با دقت بسیار زیادی تکمیل شود. علاوه بر این مهلت اعتراض به قرار عدم استماع دعوا حدود 20 روز می باشد و فرد می تواند برای تنظیم دادخواست خود به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند.

در صورتی که شما اطلاعات لازم را در زمینه اعتراض به قرار عدم استماع دعوا ندارید می توانید از وکیل متخصص در این زمینه کمک بگیرید، وکیل می تواند با تکیه بر دانش و قوانین حقوقی ابتدا مشکلاتی که باعث جلوگیری از پیگیری پرونده شده اند را رفع نماید سپس مجددا دادخواست موکل خود را برای رسیدگی به دعاوی در دادگاه تنظیم نماید. در زمان انتخاب وکیل حقوقی باید توجه و دقت لازم را داشته باشید و وکیلی را انتخاب کنید که اطلاعات لازم را در زمینه اعتراض به قرار عدم استماع دعوا داشته باشد. در صورتی که بودجه لازم را برای اخذ وکیل ندارید می توانید طی جلسه مشاوره از وکیل راهنمایی های لازم را برای نحوه اعتراض به این نوع قرار بگیرید.

شروط صدور قرار عدم استماع

کلام آخر

صدور قرار عدم استماع دعوا بیانگر این نیست که شاکی نمی تواند مجددا دعاوی حقوقی را علیه خوانده مطرح کند بلکه صدور این نوع قرار به این معنا است که دادخواست یا موضوع دعاوی دارای ایرادهایی است و شاکی می تواند بعد از رفع ایرادها، نسبت به تکمیل مجدد دادخواست مطابق با مقررات قانونی اقدام نماید و مجددا دعاوی حقوقی را در مراجع قضایی مطرح نماید.

در این مطلب به بررسی صدور قرار عدم استماع دعوا چیست، پرداختیم که امیدواریم با مطالعه مطلبی که پیش رو داشتید توانسته باشید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورده باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا