تبلیغات در دادخواه وکالت

قانون ترک کار چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اگر مشغول به کار در حوزه ی خاصی هستید، اما نمی خواهید که به کار خود ادامه دهید باید براساس قوانین و مقررات به کار خود پایان بدهید. بسیاری از افراد بدون آنکه به کارفرمای خود اطلاعی دهند، دست به ترک کار خود می زنند و هیچ خبری به کارفرما نمی دهند یا هیچ استعفانامه ای نیز تنظیم نمی کنند. باید گفت این عمل که ترک کار به شمار می آید از لحاظ قانونی مشکل دار است و عواقبی را به همراه خواهد داشت. از همین رو ما تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با قانون ترک کار صحبت کنیم تا به طور کامل صفر تا صد آن آشنا شوید.

منظور از ترک کار چیست؟

قراردادهای کاری به این شکل هستند که دو نفر با یکدیگر یک قرارداد که مسئولیت و تعهدات هریک از طرفین در آن مشخص شده است را امضا می کنند. یکی از مواردی که در قراردادها معمولا در رابطه با آن صحبت می شود، مدت زمان کار است؛ برای مثال مشخص می شود که شما باید برای حداقل 6 ماه در یک شرکت کار کنید. از آنجایی که شما این قرارداد را امضا می کنید، دیگر حق فسخ آن و زیر پا گذاشتنش را نخواهید داشت. اما گاهی اوقات برخی از افراد بنا به هر دلیلی و بدون آنکه با کارفرمای خود صحبت کنند، کار را ترک می کنند. در چنین موقعیتی شخص مشمول قانون ترک کار خواهد شد و باید عواقبی که قانون مشخص کرده است را متحمل شود.

ترک کار به صورت اصولی

در ماده 25 قانون کار مشخص شده است که کارگر و کارفرما بعد از آنکه قرارداد را امضا کردند دیگر حق فسخ آن به صورت یکطرفه را نخواهند داشت؛ به عبارت دیگر می توان گفت همانطورکه کارفرما نمی تواند حق و حقوق کارمند و کارگر را ندهد، فردی که برای کارفرما کار می کند نیز نمی تواند به صورت ناگهانی کار خود را ترک کند. البته گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که کارگر یا کارمند ناچار به ترک شغل خود هستند که در چنین حالتی باید یکسری از کارها به صورت قانونی انجام شود تا مشکلی در ادامه برای هیچ یک از طرفین پیش نیاید.

بنابراین اگر شما شخصی هستید که قصد ترک کار خود را دارید، باید دو الی چهار هفته پیش از ترک کار به کارفرمای خود اطلاع دهید که دیگر قصد انجام کار را ندارید تا کارفرما نیز بتواند در این بازه ی زمانی یک جایگزین برای شما پیدا کند. استعفانامه ی شما باید به صورت رسمی و کتبی به کارفرما تحویل داده شود تا کارفرما اطمینان یابد که تصمیم به ترک کار شما جدی است. البته در قانون کار ذکر شده است که اگر کارگر یا کارمند تا 15 روز بعد از زمان استعفا پشیمان شود، می تواند استعفانامه خود را پس بگیرد و به کار خود ادامه دهد.

مهم ترین قوانین ترک کار

قانون ترک کار شامل بندها و ماده های مختلفی می شود که ما در ادامه به بررسی برخی از آن ها که مهم ترین قوانین به شمار می آیند می پردازیم.

در ماده 21 مشخص شده است که قراردادهای کاری تنها اگر یکی از دلایل زیر پیش آیند فسخ می شوند که این دلایل عبارتند از:

  • فوت کارگر
  • بازنشستگی شخص
  • از کار افتادگی
  • اتمام مدت زمان قرارداد
  • پایان کار در قراردادهای مربوط به کار مشخص

قانون ترک کار چیست؟

ترک کار به صورت ناگهانی چه عواقبی دارد؟

اگر شما قصد ترک کار را داشته باشید و با استعفای کتبی درخواست خود را اعلام کنید، کارفرما نمی تواند شما را از درخواستی که دارید منبع کند؛ اما اگر دست به ترک کار به صورت ناگهانی بزنید، مطابق قانون ترک کار جرایم و عواقبی برای شما در نظر گرفته خواهد شد و شرکت محل کار شما می تواند براساس همین قانون شکایتی را بر علیه شما تنظیم کند. همچنین باید گفت که در سال 1390 وزارت کار بخشنامه ای را تنظیم کرد که بر اساس آن کارگرانی که دست به ترک کار به صورت ناگهانی می زنند، دیگر حق دریافت پایان کار و حق سنوات را نیز نخواهند داشت.

* حق سنوات به مبلغی گفته می شود که در پایان هر سال، کارفرما موظف است آن را بپردازد و مبلغ آن برابر با حقوق یک ماه کارگر خواهد بود.

آیا غیبت کاری همان ترک کار است؟

سوال دیگری که ممکن است برای بسیاری از افراد پیش آید این است که آیا غیبت کاری و ترک کار یک موضوع مشابه هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر! در برخی از مواقع شرایط به گونه ای رقم می خورد که کارگر به دلیل بیماری یا درگیری دیگر نمی تواند در محل کار حاضر شود و این موضوع را به کارفرما نیز اطلاع می دهد. این عمل غیبت در کار است و با ترک کار تفاوت دارد. در دستورالعمل 17 وزارت کار و امور اجتماعی بند سوم مشخص شده است که تفاوت غیب با ترک کار در این است که در غیبت شخص قصد فسخ قرارداد را ندارد.

عواقب ترک کار

در قانون ترک کار عواقبی لحاظ شده است که اگر کارگر به صورت ناگهانی کار خود را ترک کند باید این عواقب را بپذیرد. برای مثال اگر ترک کار توسط کارگر به کارفرما ضرری وارد کند، در ادامه کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند و حق خود را بگیرد. برای شکایت کارفرما باید مدارک مربوطه را جمع آوری کند تا با استفاده از آن ها نشان دهد که میان او و کارگر قرار و تعهداتی وجود داشته است. زمانی که این مدارک جمع آوری شد، باید به اداره کار مراجعه و شکواییه را تنظیم کند. در ادامه کارشناسان بررسی های لازم را انجام می دهند و تصمیم نهایی را می‌ گیرند.

کلام آخر

همانطور که مطالعه کردید، در این مقاله از دادخواه وکالت در رابطه با ترک کار صحبت کردیم و بندهای مربوط به قانون ترک کار را نیز موردبررسی قرار دادیم. بنابراین اگر می خواهید مشکلی برای شما پیش نیاید و دچار عواقب ترک کار نشوید، به صورت قانونی مراحل مربوط به ترک کار خود را انجام دهید تا همه چیز اصولی و قانونی سپری شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا