تبلیغات در دادخواه وکالت

شرایط ازدواج بدون اجازه پدر

تبلیغات در دادخواه وکالت

این مقاله از دادخواه وکالت به ازدواج بدون اجازه پدر اختصاص دارد. هنگامی که رابطه ای عاطفی بین دو نفر برقرار می شود آن ها برای تثبیت این رابطه و قانونی کردن آن، پیوند ازدواج برقرار می کنند. به طور کلی، برای جاری شدن عقد دختران باکره باید پدر حضور داشته یا اجازه قانونی آن گرفته شود. قانون برای پشتیبانی از دختران، جهت قرار گرفتن در موقعیت های مطلوب زندگی تدابیری اندیشیده که راه را برای ازدواج آن ها با فرد دلخواهشان هموار کند.

آیا ازدواج بدون اجازه پدر شدنی است؟

سوالی که در اینجا می تواند برای دختران و والدین آن ها به وجود آید آن است که آیا دختر می تواند بدون این که پدرش راضی به ازدواج او با فرد مورد علاقه اش باشد به صورت رسمی در دفتر خانه حضور یافته و به عقد در آید؟ باید گفت، برای ازدواج دختران پدر باید اجازه لازمه را صادر نماید. اگر پدر در قید حیات نباشد باید به جد پدری او رجوع و اجازه را از ایشان دریافت کرد. در واقع دختر می تواند بدون اجازه پدرش ازدواج کند ولی باید دادگاه را به این ازدواج متقاعد نماید. که تقاعد کردن دادگاه نیز در برگیرنده وجود شرایطی بوده که در ادامه این مقاله آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

شرایط ازدواج بدون اجازه پدر چیست؟

زمانی که دختری مجبور شد بدون اجازه والدینش بر سر سفره عقد حاضر شود باید بداند که این کار به شرایط خاصی نیاز دارد. شرایطی که در این بخش آن ها را بیان خواهیم کرد:

  • عدم داشتن بکارت: این مورد توسط پزشک متخصص در اداره پزشک قانونی بررسی می شود. بررسی نیز از طریق معاینه دختر و مشاهده سلامت پرده بکارت او انجام می گیرد. چنانچه پرده بکارت دیده نشود، جواب پزشک قانونی می تواند باعث شود دادگاه اجازه لازم را برای عقد بدهد.
  • از دنیا رفتن پدر و پدر پدر دختر: زمانی که پدر دختر زنده نباشد و پدر بزرگ پدری او نیز جان خود را از دست داده، ازدواج بدون اجازه پدر با گرفتن رای دادگاه انجام خواهد شد.
  • غیر ممکن بودن دریافت اجازه از پدر و پدر پدر: در برخی مواقع پدر یا پدر بزرگ سالم در دنیا هستند ولی ممکن است دختر مکان آن ها را نداند. اگر او به دادگاه مراجع و دادگاه نیز بعد از بررسی های کافی نتوانست آن ها را پیدا نماید، اجازه را به دختر برای خواندن صیغه عقدش خواهد داد. گاهی نیز پدر بیمار و پدربزرگ مرده هست، در چنین مواقعی، دادن اجازه از طریق دادگاه برای دختر راحت تر خواهد بود.
  • عدم ارایه دلایل قابل قبول توسط پدر دختر: اگر پدر دختر دلیلی قاطع با سند نداشته باشد، نمی تواند دادگاه را راضی به ندادن حکم ازدواج کند.

آیا می دانید فرآیند ازدواج بدون اجازه پدر چگونه است؟

زمانی که نیاز شد دختر بدون اجازه پدرش ازدواج کند چون دادگاه باید این حکم را به او بدهد، لازم است مراحلی طی گردد. مراحلی که به تفصیل آن را بیان می کنیم:

  • ایجاد حساب: حساب باید در سامانه ثنا ایجاد شود.
  • نوشتن درخواست ازدواج و ارسال آن به دادگاه: لازم است دختر، درخواست خود را با مشورت وکیل به دادگاه برساند.
  • دریافت پیام از سامانه قضا: بعد از ارسال دادخواست، از طرف سامانه مذکور پیامی برای دختر فرستاده می شود و او در تاریخ مشخص شده باید در دادگاه حضور یابد.
  • دعوت دادگاه از پدر برای حضور در جلسه: دادگاه برای شنیدن صبحت های پدر و فهمیدن دلایل، او را به دادگاه فرا می خواند.

ازدواج بدون اجازه پدر

راجع به ازدواج دختر بالای 30 سال بدون اج ازه پدر چه می دانید؟

در قانون ماده یا تبصره ای در ارتباط با سن وجود ندارد که از آن بتوان برای گرفتن اجازه استفاده کرد. در واقع دختر تا هر سنی که باشد اگر معاینه باکره گی او توسط پزشک قانونی صورت و سلامت بکارت او تایید شد در هرسن و سالی که بوده لازم به داشتن اذن پدر می باشد. در واقع سن نمی تواند مزیتی در این رابطه ایجاد نماید. به همین منظور، دختر چه در سن 30 سال بوده یا این که 40 سال را گذرانده باید در صورت نداشتن اجازه پدر، حکم و اذن دادگاه را بگیرد. از این رو، زمانی که دختر بیش از سی سال داشته فقط در شرایطی می تواند بدون اجازه پدر ازدواج کند که دلایل کافی برای این ازدواج وجود داشته باشد. دلایلی که به فقدان پدر، بیماری پدر یا عدم سلامت بکارت دختر  و غیره مربوط می شود. در مقاله آیا برای ازدواج دوم دختر اجازه پدر لازم است می توانید اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

کلام آخر

در این مقاله ازدواج بدون اجازه پدر را بررسی کردیم. برای مواقعی که دختران با مشکل اجازه از طرف پدر به دلایل گوناگون روبرو هستند گرفتن اجازه می تواند مسیر دادگاهی خود را طی نماید. در این میان دادگاه نیز بررسی های خود را کامل کرده تا دریابد آیا شرایط دادن اجازه و موافقت با درخواست ازدواج دختر مهیا هست یا خیر.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا