تبلیغات در دادخواه وکالت

شرکت تضامنی چیست و مراحل ثبت آن

تبلیغات در دادخواه وکالت

شرکت تضامنی چیست؟ شرکت تضامنی جزو شرکت هایی است که با نامی مخصوص برای رسیدگی به امور تجارتی بین دو یا چند نفر تشکیل می شود. برای نامگذاری و ثبت شرکت تضامنی باید مراحلی انجام شود که پس از طی این مراحل شرکت به صورت قانونی ثبت خواهد شد. در ادامه این مقاله از وب سایت دادخواه وکالت به بررسی شرکت تضامنی خواهیم پرداخت که امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

شرکت تضامنی چیست؟

مطابق با ماده 116 قانون تجارت می توان گفت:” شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت نامی مخصوص برای انجام امور تجارتی بین دو یا چند نفر و با مسئولیت تضامنی تشکیل می گردد”. شایان ذکر است که حداقل تعداد شرکا برای ثبت این نوع شرکت دو نفر می باشد و در صورتی که دارایی های شرکت برای پرداخت قرض و بدهی ها کافی نباشد شرکا در برابر پرداخت کلیه دیون و تعهدات شرکت دارای مسئولیت خواهند بود. اگر در زمینه ثبت شرکت تضامنی اطلاعات لازم را ندارید می توانید از بهترین وکیل متخصص مشاوره لازم را بگیرید.

شرایط ثبت شرکت تضامنی

حال که با مفهوم شرکت تضامنی چیست؟ آشنا شدید بهتر است در مورد شرایط ثبت این نوع شرکت ها نیز اطلاعات لازم را بدست آورید. برای ثبت شرکت های تضامنی، شرایط خاصی در نظر گرفته شده است که این شرایط عبارتند از:

  1. حداقل تعداد دارندگان سهام برای ثبت این نوع شرکت ها دو نفر و حداکثر دارندگان سهام برای ثبت این نوع شرکت ها نامحدود می باشد.
  2. دارایی این نوع شرکت ها به دو صورت نقدی و غیر نقدی مورد قبول می باشد ولی با هدف ثبت موسسه باید کلیه دارای نقدی پرداخت شود و دارای غیر نقدی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد، به این نکته توجه داشته باشید که برآورد دارایی غیر نقدی باید با توجه به خشنودی شرکا انجام شود.
  3. قانون گذاران حداقل و حداکثر دارایی برای ثبت این شرکت تعیین نکرده اند، در صورتی که دارایی موسسه به میزان مبلغ اندکی باشد باز هم مورد قبول خواهد بود. میزان دارایی موسسه ضمانت ادای بدهی طلبکاران شرکت می باشد.
  4. یکی دیگر از شرایط شرکت تضامنی وجود یک مسئول یا بازرس است که فرد از میان شرکا انتخاب می شود، به این نکته توجه داشته باشید که وجود بازرس برای این نوع شرکت ها ضروری نمی باشد ولی شرکت می تواند بازرس نیز داشته باشد.

شرایط ثبت شرکت تضامنی

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تضامنی

مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی چیست، برای ثبت شرکت تضامنی به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  1. تهیه دو نسخه شرکت نامه و تکمیل این نسخه
  2. تهیه دو نسخه تقاضانامه و تکمیل آن
  3. تکمیل دو نسخه از اساسنامه
  4. تعیین نامه شرکت در فرم ( به این نکته توجه داشته باشید که نام های انتخابی باید به ترتیب اولویت آن ها در فرم های تعیین نام نوشته شوند).
  5. ارائه فیش های واریزی
  6. ارائه اصل مجوز فعالیت ( در صورتی که برای ثبت شرکت تضامنی نیاز به مجوز است باید اصل مجوز را از مراجع ذیربط دریافت کنید).
  7. تصویر مربوط به مدارک احراز هویت مدیران و شرکا
  8. ارائه گواهی عدم سوء پیشینه هر یک از اعضای هیئت مدیره
  9. دو نسخه از صورت جلسه مربوط به مجمع عمومی موسسین
  10. دو نسخه از صورت جلسه هیئت مدیره
  11. اصل وکالت نامه وکیل دادگستری ( در صورتی که برای انجام مراحل ثبت شرکت تضامنی از وکیل کمک گرفته اید، ارائه اصل وکالت نامه الزامی می باشد).

مراحل ثبت شرکت تضامنی چیست؟

برای ثبت شرکت تضامنی ابتدا باید دو کار زیر را انجام دهید:

  • در اولین مرحله باید شرکت نامه تنظیم گردد.
  • شرکت نامه باید ابتدا تنظیم شود سپس در اداره مربوط به ثبت شرکت ها نسبت به ثبت شرکت نامه اقدام کرد.

علاوه بر دو مرحله ذکر شده برای ثبت شرکت تضامنی باید سایر مراحل نیز طی شود، علاوه بر این برای ثبت شرکت های تضامنی حضور دو نفر عضو الزامی است که این افراد باید دارای عاقل، بالغ و رشید باشند. علاوه بر اشخاص حقوقی ( افراد )، اشخاص حقیقی ( شرکت ها ) نیز می توانند نسبت به ثبت شرکت تضامنی اقدام نمایند.

ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که مراحل ثبت شرکت تضامنی چیست؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که برای ثبت این نوع شرکت ها می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. اخذ مشاوره از کارشناسان متخصص
  2. عقد قرارداد با شرکت مربوطه
  3. تهیه انواع مدارک مورد نیاز
  4. امضاء اساسنامه
  5. تکمیل و امضاء فرم های مورد نیاز
  6. گذراندن کلیه مراحل اداری در اداره مربوط به ثبت شرکت ها ( این مرحله باید توسط وکلا انجام گردد)
  7. آماده کلیه مدارک مورد نیاز توسط شرکت و تحویل مدارک به مشتری

بررسی شرایط انحلال شرکت تضامنی

شرایط انحلال شرکت تضامنی چیست؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که شرکت های تضامنی نیز می توانند مانند سایر شرکت ها به کار خود پایان دهند. از مهم ترین شرایط انحلال شرکت های تضامنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. انقضاء عمر شرکت:

شرکت تضامنی ممکن است برای مدت زمان محدودی تشکیل شده باشد و به صورت طبیعی بعد از سپری شدن مدت زمانی مشخص این نوع شرکت منحل خواهد شد.

2. منقضی شدن موضوع شرکت:

اگر موضوع شرکت به دلایلی غیر ممکن گردد و نتوان آن را انجام داد بدون تردید شرکت از بین خواهد رفت.

3. توافق تمام شرکا:

در صورتی که تمام شرکا به این توافق برسند که شرکت باید به کار خود پایان دهد بدون تردید شرکت منحل خواهد شد.

4.صدور حکم ورشکستگی شرکت: 

اگر حکم ورشکسته شدن شرکت تضامنی صادر گردد، شرکت تضامنی به صورت خود به خود منحل می شود.

5. ابطال قرارداد شرکت:

اگر شرکا در توافق اولیه به این نتیجه برسند که قرارداد شرکت باطل شود پس از ابطال قرارداد، شرکت نیز منحل خواهد شد.

شرایط انحلال شرکت تضامنی

کلام آخر

همانطور که در این مطلب ذکر شد شرکت تضامنی در رده شرکت هایی قرار دارد که اعضای آن ممکن است محدود باشند یا تعداد زیادی فرد تصمیم به تاسیس این شرکت گرفته باشند. در صورتی که تمایل دارید این نوع شرکت را به ثبت برسانید ابتدا باید مدارک لازم را تهیه کنید سپس نسبت به ثبت شرکت اقدام کنید. توجه داشته باشید که کلیه مراحل ثبت شرکت باید با دقت زیادی طی شود تا شما بتوانید شرکت را ثبت کنید. علاوه بر این مطابق با شرایطی امکان انحلال شرکت تضامنی وجود دارد.

در این مطلب به بررسی شرکت تضامنی چیست، و نحوه ثبت این نوع شرکت ها پرداختیم که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را برده باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا