تبلیغات در دادخواه وکالت

راه های اثبات جرم سرقت-مدارک لازم برای اثبات دزدی

تبلیغات در دادخواه وکالت

وجود افراد در کنار یکدیگر باعث ایجاد اجتماع می شود. اختلافات رفتاری افراد، رخدادهای مثبت و منفی اجتماعی ایجاد می کند. سرقت نیز از جمله پیامدهای منفی زندگی اجتماعی بوده که بر اثر عوامل مختلفی به وجود می آید. دزدی فقط یک نوع دست درازی مالی به حساب نمی آید بلکه آرامش و روان کسانی که در معرض دزدی قرار گرفته اند را از بین می برد. به طور مثال، وقتی کیف پول شخصی مورد سرقت واقع می شود و دارایی نقدی زیادی به دست سارق می افتد فرد نتیجه زحمت خود را نابوده شده می بیند و این مورد می تواند سال ها باعث تخریب روحیه و آرامش او گردد. در این مقاله از دادخواه وکالت به بررسی دزدی و راه های اثبات جرم سرقت خواهیم پرداخت.

چگونه بفهمیم دزد کیست؟

فردی که بدون اجازه به منزل فرد دیگر وارد می رود و اثباب و یا دارایی نقدی را به دور از چشم صاحب خانه برداشته مرتکب عمل مجرمانه ای شده که باید مجازات گردد. البته دزدی فقط بالا رفتن از دیوار خانه کسی نیست بلکه می تواند در خیابان با دست کردن در جیب اشخاص نیز این اتفاق بیفتد. بنابراین برای اثبات کردن این که جرمی روی داده باید سه بعد اصلی جرم که روانی، پولی و قانونی بوده محقق شده باشد.

برای دانستن این موضوع که دزد کیست باید شکایت صورت گیرد. البته گاهی پیش می آید که افراد دزد را در حین ارتکاب جرم می بینند ولی در برخی مواقع دزدی بدون مشاهده صاحب مال صورت می گیرد. در چنین شرایطی برای مشخص کردن و شناختن دزد و راه های اثبات جرم سرقت فقط می توان از طریق بررسی های قضایی به پیدا کردن آن اقدام کرد. هنگامی که شکایتی از سمت شاکیان که مال آن ها ربوده شده به تایید دادگاه می رسد مامورین بررسی های خود را آغاز می کنند. آن ها با خواندن افرادی که در این جریان به عنوان مظنون و یا متهم شناخته شده اند سعی در پیدا کردن دزد دارند.

آیا اثبات دزدی بدون مدرک امکانپذیر است؟

بدون وجود مدرک کافی دادگاه افراد را متهم محسوب نمی کند. بنابراین نمی توان بدون مدرک به فردی تهمت دزدی زد؛ زیرا در صورتی که ثابت شود فرد دزد نیست می تواند در دادگاه طرح شکایت کند. اصلی که بر تمام دادگاه ها حاکم بوده اصل برائت است. به این منظور که در گام نخست هیچ کس خطا کار نخواهد بود مگر این که با ادله کافی خلاف آن ثابت شود. بنابراین چناچه افراد این ادعا را داشته باشند که فلان شخص سارق مال آن ها بوده باید مدرک محکمه پسند داشته باشند.

البته اگر افراد خود سارق را در حین سرقت مشاهده کرده باشند می توانند با حفظ موازین شرعی در دادگاه این مساله را مطرح نمایند. راه های اثبات جرم سرقت بدون وجود مدرک غیر ممکن است. البته گاهی نوع دزدی به گونه ای شکل گرفته که شناختن دزد بسیار مشکل بوده و مدرکی از خود بر جای نگذاشته اند. در چنین شرایطی می توان از شهادت افراد و یا دوربین های مدار بسته که وقایع را ثبت کرده اند کمک گرفت. استفاده از تصاویر دوربین ها باید با اجازه قانون صورت گیرد. شهادت نیز باید تحت شرایط ویژه ای در دادگاه اعلام شود که در مقاله منظور از شهادت بر شهادت چیست توضیحات کافی در ارتباط با شاهدان اصلی و فرعی بیان گردید.

راه های اثبات جرم سرقت

راه های اثبات جرم سرقت چیست؟

وقتی دادگاهی برای سرقت برگذار می شود باید دلایل کافی برای بررسی وجود داشته باشد. در واقع طرفین دعوا کسانی که شکوایه تنظیم کرده اند با در اختیار داشتن دلایل روشن از خود در دادگاه دفاع می کنند. از طریق راه های اثبات جرم سرقت می توان دزدی را اثبات نمود راهایی که به قرار زیر هستند:

  1. اعتراف: یکی از ساده ترین روش ها اثبات دزدی، اعتراف متهم است. هنگامی که متهم تصمیم می گیرد در دادگاه و در محضر قاضی به جرمی که انجام داده اقرار کند اعتراف صورت می گیرد.
  2. شهادت: روش دیگر در اثبات دزدی، شهادت خواهد بود. افرادی که موقع دزدی در محل حضور داشته و اطلاعات دقیق از جزئیات دزدی در اختیار دارند می توانند به عنوان شاهد در دادگاه برای اثبات جرم حضور یابند.
  3. قسم: هیچ متهمی در دادگاه نمی تواند از قسم برای اثبات بی گناهی خود استفاده کند.
  4. دانش قاضی: دانش قاضی از طریق مدارکی که در اختیار دارد حاصل می شود.

مراحل رسیدگی به پرونده سرقت چگونه است؟

هنگامی که سرقتی رخ می دهد نخستین گام برای رسیدگی باید از طریق دادسرای نزدیک به محل وقوع جرم طی گردد. بعد از این که ثبت شکایت در دادسرا صورت گرفت. بازرس هایی که تخصص کافی برای پیگیری امور سرقت دارند برای رسیدگی به پرونده انتخاب می شوند. آن ها تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا بتوانند راه های اثبات جرم سرقت را پیدا کرده و از این طریق پرونده را به دادگاه بفرستند.

با شناخت و دستگیری متهم تمام اموال سرقتی در دست او به صاحب اصلی برگشت داده می شود. در برخی مواقع ممکن است صاحب مال بعد از این که به مال خود دست پیدا کرد از شکایتی که کرده انصراف دهد. در چنین شرایطی سارق باید مسئولیت کیفری جرمی که مرتکب شده را بگذراند ولی شاکی خصوصی ندارد. گاهی پیش می آید قبل از دستگیری سارق تمام مال دزدی را فروخته باشد. در چنین شرایطی بعد از این که دزد بودن او تایید شد. علاوه بر این که در دادگاه، حکم زندان برای او تعیین می شود پرداخت مال مسروقه نیز بر عهده سارق خواهد بود.

مدت زمان رسیدگی به پرونده سرقت چقدر است؟

بعد از سرقت، مال باختگان حداکثر یک سال وقت دارند تا شکایت خود را به مراجع قضایی ابلاغ کنند. این فرصت برای سرقت های تعزیری است. در سرقت های حدی زمان کمتری برای شکایت وجود دارد. بنابراین بعد از پایان یافتن مهلت 12 ماهه افرادی که مال آن ها به سرقت رفته با شرایط سخت تری روبرو می شوند.

کلام آخر

سرقت جرمی است که برای اثبات آن باید مدارک کافی وجود داشته باشد به همین منظور نمی توان بدون وجود ادله کافی یک شخص را به دزدی متهم کرد. راه های اثبات جرم سرقت مختلف هستند که به چهار مورد آن در این مقاله اشاره کردیم. مطرح ترین روش ثابت کردن این جرم اعتراف خود مجرم است.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا