تبلیغات در دادخواه وکالت

دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند چگونه است؟+ نمونه دادخواست

تبلیغات در دادخواه وکالت

والدین در صورت جدایی و طلاق اگر حضانت فرزندان مشترک شان را نداشته باشند باز هم حق ملاقات فرزند یا فرزندان خود را دارند، اگر والدی که حضانت فرزندان را دارد مانع دیدن فرزندان شود، والد محروم از دیدار فرزند می تواند نسبت به تنظیم دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند اقدام نماید و تقاضای خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد. در ادامه این مطلب از وب سایت دادخواه وکالت قصد داریم به بررسی دستور موقت ملاقات فرزند بپردازیم.

نحوه تنظیم دادخواست صدور دستور موقت ملاقات فرزند چگونه است؟

دستور موقت ملاقات فرزند مطابق با قانون جدید از زمانی که صادر می شود به مدت 6 ماه دارای اعتبار می باشد، برای تنظیم این نوع دادخواست، درخواست کننده باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و طرح شکایت خود را تنظیم نماید، دفتر خدمات قضایی پرونده را برای بررسی بیشتر به دادگاه خانواده ارسال می کند. شایان ذکر است، هرگاه یکی از طرفین که سرپرستی فرزند را به عهده دارد از ملاقات فرزند با طرف مقابل جلوگیری کند، این عمل وی جرم به شمار می رود و مطابق با قوانین برای آن فرد مجازاتی در نظر گرفته می شود.

برای صدور دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند، درخواست کننده این نوع دادخواست باید مدارک زیر را همراه داشته باشد:

  1. اصل کارت ملی و شناسنامه
  2. اصل سند ازدواج یا عقدنامه
  3. اصل طلاق نامه ( در صورت وقوع طلا )

نحوه تنظیم دادخواست صدور دستور موقت ملاقات فرزند

اصلی ترین ویژگی های دستور موقت دیدار فرزندان در قانون حمایت از خانواده چیست؟

از مهم ترین ویژگی های صدور دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

1. قابلیت اجرای حکم بدون نیاز به تایید رییس حوزه قضایی:

مطابق با ماده 7 قوانین حمایت از خانواده که در سال 1391 وضع شد:” امکان اجرای دستور موقت ملاقات فرزند بدون تایید رییس حوزه قضایی وجود دارد.”

2. اعتبار 6 ماهه حکم:

دستور موقت ملاقات فرزند مطابق با ماده 7 قوانین حمایت از خانواده به مدت 6 ماه دارای اعتبار است، بعد از مدت زمان ذکر شده اگر در مورد اصل دعوی هیچ تصمیمی گرفته نشود، این نوع دستور لغو خواهد شد و برای برقراری دوباره آن باید والد مجددا به دادگاه مراجعه کند و دوباره نسبت به تنظیم دادخواست موقت دیدار فرزند اقدام نماید.

نمونه دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند

برای تنظیم دادخواست دستور موقت ملاقات فرزند می توانید از نمونه دادخواست زیر الگوبرداری کنید:

با سلام،احتراما به استحضار می رساند:

” اینجانب ……… به موجب عقدنامه شماره ……… که در مورخ ……… در دفترخانه با شماره ……… در استان / شهرستان ……… عقد ازدواج دائم را منعقد نموده ایم، حاصل این ازدواج یک فرزند ………( جنسیت فرزند ) است. به علت اختلافات مختلف در زندگی زناشویی از یکدیگر جدا شده ایم، با توجه به اینکه دارای فرزند یا فرزندان مشترک تحت حضانت خوانده ………  می باشیم، خوانده ……… به بهانه های مختلفی از دیدار اینجانب با فرزندم پیشگیری می کند.

لذا اینجانب با استناد به ماده 1174 قانون مدنی، مواد 310 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 7 قوانین حمایت خانواده، صدور و اجراء دستور موقت برای ملاقات فرزندم را به انضمام تمامی خسارات قانونی و هزینه های مربوط به دادرسی استدعا دارم.

تعیین مکان و زمان ملاقات والد با فرزند پس از طلاق چگونه انجام می شود؟

اگر اختلاف بوجود آمده در بین زوجین جدی باشد، زمان و مکان مناسب برای ملاقات والد با فرزند توسط قاضی دادگاه انجام می شود، خواهان می تواند مدت زمان ملاقات با فرزند را کاهش یا افزایش دهد که در این خصوص وی باید درخواستی را برای افزایش یا کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند به قاضی ارائه دهد، قاضی با توجه به مصلحت و شرایط فرزند نسبت به صدور رای افزایش یا کاهش مدت زمان دیدار با فرزند اقدام می کند. شایان ذکر است مکان ملاقات و تحویل کودک نیز کلانتری محل اقامت یا مرکز مشاوره در نظر گرفته می شود. به این نکته نیز باید توجه شود که کلانتری مکان مناسبی برای تحویل گرفتن کودک نمی باشد و این مکان باعث ایجاد ترس در کودکان می شود، بنابراین قوه قضاییه موظف است که مکان مناسب تری را مطابق با روحیه کودک برای اجرای حکم در نظر بگیرد.

هزینه تنظیم دادخواست دستور دیدار با فرزند توسط وکیل چقدر است؟

اگر دادخواست صدور دستور ملاقات با فرزند توسط وکیل تنظیم شود باید هزینه ای را به عنوان حق الوکاله به وکیل پرداخت کنید، این هزینه نسبتا زیاد است و با توجه به موارد متعددی نظیر سابقه وکیل، موقعیت جغرافیایی دفتر وکالت و… هزینه تنظیم این نوع دادخواست توسط وکیل تعیین می شود. برای تنظیم این نوع دادخواست بهتر است از وکیل خانواده کمک بگیرید، وکلای خانواده می توانند این نوع دادخواست را در مدت زمان کوتاهی تنظیم کنند و از حق و حقوق شما در جلسه دادگاه دفاع نمایند.

بررسی شرح دادخواست در دعاوی ملاقات فرزند

شرح دادخواست در دعاوی مرتبط با ملاقات فرزند عبارتند از:

بررسی شرح دادخواست در دعاوی ملاقات فرزند

  1. اشاره به مشخصات زن و شوهر
  2. اشاره به سند نکاحیه ( شماره سند، تاریخ تنظیم سند و دفترخانه ازدواج )
  3. اشاره به فرزند یا فرزندان مشترک
  4. اشاره به مشخصات موجود در سند طلاق
  5. اشاره به جلوگیری خوانده از ملاقات والد محروم با فرزند
  6. ذکر دلایل لزوم ملاقات خواهان با فرزند
  7. درخواست صدور دستور موقت
  8. اجرای حکم
  9. استناد به مواد موجود در ماده 7 قانون و…

کلام آخر

دستور موقت ملاقات فرزند زمانی صادر می گردد که بعد از جاری شدن صیغه طلاق والدی که حضانت فرزند را برعهده دارد از دیدار فرزند با والد دیگر جلوگیری کند، در این شرایط والدی که از دیدار فرزند محکوم شده است می تواند با مراجعه به هر یک از مراکز الکترونیک قوه قضائیه نسبت به تنظیم درخواست صدور دستور موقت دیدار با فرزند اقدام کند. بعد از تنظیم دادخواست، شرایط بررسی خواهد شد و دستور ملاقات فرزند با والد صادر می گردد.

4/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا