تبلیغات در دادخواه وکالت

همه چیز در مورد ازدواج مجدد بعد از طلاق ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

زمانی که زن یا مرد به صورت قانونی از همسر خود جدا می شود، حتی با وجود داشتن فرزند می تواند مجددا ازدواج کند. در خصوص ازدواج مجدد بعد از طلاق باید به این نکته اشاره کرد که زن برای این امر باید تابع برخی از قوانین باشد. در واقع برای مردان محدودیت خاصی در این خصوص وجود ندارد؛ اما زنان باید شرایط ازدواج مجدد را رعایت کنند تا بتوانند مجددا به صورت قانونی ازدواج کنند. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم در خصوص تمامی قوانین و شرایط ازدواج مجدد بعد از جدایی صحبت کنیم.

شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق

همانطورکه ذکر شد زنان و مردان می توانند بعد از طلاق به صورت قانونی ازدواج کنند. این ازدواج ممکن است به صورت دائم یا موقت (صیغه) باشد. شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق به مواردی مانند اهلیت داشتن و نبودن زن در دوران عده طلاق محدود می باشد. حتی اگر فرد فرزند نیز داشته باشد می تواند بعد از طلاق مجددا ازدواج کند. برای ازدواج دوم نیز زن می تواند از حقوق مالی مانند مهریه برخوردار باشد. در این راستا می تواند با همسر اول و سابق خود نیز ازدواج کند.

بعد از اینکه صیغه طلاق جاری می شود در این رابطه اغلب زنان پرسش های زیادی را مطرح می کنند. این افراد تمایل دارند که از شرایط ازدواج مجدد مطلع شوند. اغلب ترس از دست دادن حضانت فرزند موجب طرح سوالاتی مانند اینکه می توان با وجود فرزند مجددا ازدواج کرد، می شود. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل طلاق در تهران مشورت کنید.

شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق

1. اهلیت قانونی طرفین برای ازدواج مجدد بعد از طلاق

در رابطه با ازدواج مجدد بعد از طلاق اولین و مهم ترین شرط، اهلیت قانونی طرفین می باشد. منظور از اهلیت قانونی در این خصوص، دارا بودن توانایی حقوقی، شعور و درک لازم برای انجام عمل ازدواج می باشد. در واقع برای ازدواج دو طرف باید اهلیت لازم برای انجام تعهدات حقوقی و انجام معاملات را داشته باشند. می توان گفت که در این رابطه توانایی انجام تعهد بسیار اهمیت دارد و نباید مانع قانونی برای ازدواج مجدد وجود داشته باشد.

نوشته های مشابه

2. شرط قصد و رضا در عقد نکاح مجدد

ازدواج و قبول تعهدات آن یک امر حقوقی محسوب می شود. طرفین باید در این خصوص باید فکر و تعقل کنند و با رضایت نسبت به انجام آن اقدام کنند. می توان گفت یکی از شروط ازدواج مجدد بعد از طلاق، قدرت تعقل و تفکر است که می توان از آن به قصد و رضا تعبیر کرد. باید به این مورد نیز اشاره شود که این دو مستقل از هم هستند؛ به این معنی که قصد به معنای نیت است و رضا به معنی رضایت.

باید گفت که ازدواجی که بدون قصد و رضا صورت گیرد بر اساس قوانین شرعی عملا باطل محسوب می شود. این مورد برای هر نوع قرارداد حقوقی مانند ازدواج صدق می کند. در واقع می توان گفت که ازدواج بدون اراده و قصد و رضایت یکی از طرفین اعتبار ندارد.

3. شرط مشروعیت جهت و معین بودن طرفین عقد

یکی دیگر از شروط ازدواج مجدد بعد از طلاق، شرط مشروعیت جهت و معین بودن طرفین ازدواج است. همانطور که ذکر شد این کار بر اساس قوانین شرعی قابل انجام است مگر اینکه موانعی برای آن وجود داشته باشد. به همین دلیل باید گفت که این شروط باید رعایت شوند تا ازدواج معتبر باشد.

4. عدم داشتن موانع نکاح

منظور از موانع نکاح این است که زن نباید در دوران عده طلاق باشد. مدت زمان عده طلاق بر اساس قوانین شرعی سه طهر یا سه ماه می باشد. موارد دیگری مانند نبودن در حالت احرام و قرابت ( عدم خویشاوندی نزدیک مانند پدر، مادر، برادر، خواهر، خواهرزاده، عمو، دایی)، عدم داشتن شوهر و کافر نبودن از دیگر مواردی هستند که به عنوان موانع نکاح از آن ها نام برده می شود.

5. شرط اجازه پدر برای ازدواج مجدد دختر باکره

بر اساس قوانین شرعی و قانونی در ایران، پدر یا جد پدری باید رضایت دهد تا دختر باکره بتواند ازدواج کند. حتی اگر دختر بخواهد برای بار دوم ازدواج کند ممکن است باکره باشد و به همین جهت باید اذن پدر یا جد پدری داده شود. عدم رضایت می تواند موجب شود که ازدواج صورت نگیرد. گاهی بدون عذر موجه پدر یا جد پدری با ازدواج مخالفت می کند و در این خصوص دختر باید از دادگاه نامه دریافت کند. بعد از دریافت نامه از دادگاه می تواند ازدواج خود را در دفترخانه ثبت کند. باید گفت که نیازی به اجازه پدر برای ازدواج دوم دختر غیر باکره نیست.

شرط اجازه پدر برای ازدواج مجدد دختر باکره

ازدواج مجدد با همسر سابق از نظر اسلام

همانطور که می دانید قوانین کشور ما بر اساس مسائل شرعی هستند. قانونگذار در راستای ازدواج مجدد بعد از طلاق نکات متعددی را ذکر کرده است. ازدواج مجدد با همسر سابق از نظر اسلام و قانونگذار بلامانع می باشد. این نوع ازدواج ممنوع نیست و زن و مرد می توانند بعد از طلاق و در صورت عدم وجود موانع نکاح با هم ازدواج کنند.

مدارک لازم برای ازدواج مجدد با همسر سابق

فرقی ندارد که مرد و زن بعد از طلاق بخواهند با همسر سابق خود ازدواج کنند یا فرد جدیدی! در هر صورت باید شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق را دارا باشند. در خصوص ازدواج مجدد بعد از جدایی باید مدارکی ارائه شود. مدارک لازم برای ازدواج مجدد با همسر سابق عبارتند از:

  • ارائه مدارک هویتی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
  • دو شاهد برای جاری کردن خطبه عقد
  • ارائه طلاق نامه همسر سابق
  • رضایت پدر یا جد پدری اگر زن باکره باشد.
  • برگه آزمایش پیش از ازدواج

در این رابطه اگر زن یا مرد بخواهند با فرد جدیدی ازدواج کنند باید گواهی فوت همسر سابق را نیز ارائه دهند. برای ازدواج مجدد بعد از طلاق باید مدارک ذکر شده ارائه شوند تا شرایط برای جاری شدن صیغه نکاح فراهم شود.

مدت زمان ازدواج مجدد بعد از طلاق

همانطور که ذکر شد برای ازدواج مجدد بعد از جدایی زنان شرایط خاص تری وجود دارد. در این رابطه زن باید برای گذراندن دوران عده طلاق به مدت سه ماه از ازدواج مجدد خودداری کند. مدت زمان ازدواج مجدد بعد از طلاق در واقع برای زن ها همین سه ماه تعیین شده است که باید طی شود.

چند ماه بعد از طلاق میشه صیغه کرد؟

باید گفت که در خصوص ازدواج مجدد بعد از طلاق،  ازدواج موقت یا صیغه نیز شرایطی مشابه با ازدواج دائم دارد. همان شرایطی که برای عقد مجدد لازم است در خصوص صیغه نیز باید رعایت شوند. اینکه چند ماه بعد از طلاق امکان صیغه وجود دارد نیز پاسخی مشابه ازدواج دائم دارد. به این معنی که برای زنان باید زمان عده که سه ماه در نظر گرفته شده است، بگذرد. در این صورت خانم ها می توانند با همسر سابق یا فرد جدید صیغه کنند. بر اساس قوانین اسلام امکان صیغه کردن دختر باکره تنها با اجازه پدر یا جد پدری امکان پذیر است.

کلام آخر

ما در این مقاله به همه چیز در مورد ازدواج مجدد بعد از طلاق اشاره کردیم. در این رابطه باید گفت که زنان شرایط متفاوت تری نسبت به مردان برای ازدواج بعد از جدایی دارند. به همین دلیل باید عده را نگه دارند و بعد از گذشت سه ماه امکان ازدواج مجدد برای آنها فراهم می شود. همچنین در صورتی که زن باکره باشد، نیاز به اذن پدر یا جد پدری است.

 ازدواج مجدد بعد از جدایی امری رایج است و حتی با وجود فرزند نیز می توان به این کار اقدام کرد. برخی از افراد قصد دارند که با همسر سابق خود مجدد ازدواج کنند که این مورد نیز بلامانع است.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا