آیا از نظر قانون امکان صیغه کردن دختر باکره وجود دارد؟ ⚖️【آپدیت آخر】
صیغه یا عقد موقت به نوعی ازدواج در مذهب شیعه گفته می شود که با پایان مدت آن، منقضی خواهد شد و طبیعتا شرایط متفاوتی با عقد دائم دارد. صیغه کردن دختر باکره یکی از مسائل حقوقی است که در خصوص آن شرایط خاصی مطرح می شود. قوانین مربوط به ازدواج دائم و موقت بر طبق شرع اسلام مشخص می شوند و در این رابطه باید به این قوانین مراجعه شود که ما در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.
صیغه کردن دختر باکره از نظر قانون
در قانون و شرع صیغه کردن دختر باکره با شرایط ویژه ای همراه می باشد. بر طبق عرف جامعه اغلب دختران باکره از طریق عقد دائم ازدواج می کنند و کمتر شاهد صیغه دختر مجرد و باکره هستیم! فرقی ندارد که دختر به صورت موقت عقد کند یا دائم، در هر صورت باید با رضایت پدر همراه باشد. به طور کلی بر طبق قانون دختر باکره نمی تواند بدون اذن و اجازه پدر یا جد پدر عقد دائم یا موقت کند. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل خانواده تهران مشورت کنید.
دختران باکره دوشیزه هستند و به دلیل عدم رابطه جنسی بکارت دارند. در نتیجه باید با کسب اجازه از پدر عقد دائم یا موقت کنند؛ اما اگر زن قبلا ازدواج کرده باشد و باکره نباشد، نیازی به اجازه پدر برای ازدواج مجدد یا صیغه مجدد ندارد. به منظور صیغه کردن دختر مجرد باید علاوه بر کسب اجازه از پدر، مواردی مانند نفقه و مهریه نیز تعیین شوند. این موارد برای زنانی که صیغه می شوند با زنان عقد دائم شرایط متفاوتی دارند. همچنین در خصوص ارث از شوهر نیز شرایط برای صیغه یا عقد موقت متفاوت می باشد.
حکم صیغه موقت دختر باکره بدون اجازه پدر
در خصوص حکم صیغه موقت دختر باکره بدون اجازه پدر در بین فقها اختلاف نظر وجود دارد! صیغه کردن دختر باکره بر اساس قانون باید با اجازه پدر همراه باشد. در صورتی که پدر وی فوت شده باشد باید از جد پدری اجازه کسب شود. بیشتر فقها بر این باورند که در صورت عدم کسب اجازه از پدر، صیغه حرام می باشد. برخی نیز بر این عقیده هستند که صیغه در این صورت درست نیست اما باطل نمی باشد. این موضوع اغلب در دادگاه های خانواده مطرح می شود.
کسب اجازه صیغه موقت برای دختر باکره از طریق دادگاه
همانطور که گفته شد صیغه کردن دختر باکره باید با کسب اجازه از پدر و یا جد پدری همراه باشد. اگر پدر فوت شده باشد و جد پدری نیز در دسترس نباشد، دختر باکره می تواند به دادگاه مراجعه کند. گاهی پدر و جد پدری به دلایلی با صیغه مخالف هستند که قانع کننده نیست. در این صورت دادگاه باید تشخیص دهد که تکلیف چیست. کسب اجازه از دادگاه برای عقد موقت یا دائم دارای پروسه بسیار سختی است. به همین دلیل بهتر است در این خصوص با وکیل مشورت شود.
دادگاه باید از مجهول المکان بودن پدر اطمینان کسب کند. همچنین در صورت مخالفت وی با ازدواج موقت باید در دادگاه حضور پیدا کند و دلایل خود را مطرح نماید. ثبات مصلحت ازدواج موقت نیز راه دیگر برای دریافت حکم می باشد که بدین منظور نیز باید اشراف کامل به مسائل حقوقی وجود داشته باشد. خواندن صیغه طلاق بدون اجازه دادگاه نیز از دیگر موارد است که در مقاله ای جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.
کلام آخر
صیغه کردن دختر باکره یکی از مسائل بحث برانگیز در فقه، شرع و قانون است. می توان گفت که بر طبق قانون دختر تنها با اجازه پدر می تواند ازدواج موقت و دائم داشته باشد. اگر قبلا ازدواج کرده باشد نیازی به کسب اجازه از پدر نیست. در صورت مخالفت پدر امکان کسب اجازه از طریق دادگاه نیز وجود دارد که دارای مراحل دشوار و پیچیده است. بهتر است در این خصوص با وکیل خانواده مشورت شود.