آیا دلالی دلار جرم است؟
آیا دلالی دلار جرم است؟ پرسشی که برای افراد علاقه مند به معامله ارز پیش می آید. افرادی که دلار خرید و فروش می کنند و هیچ مجوزی برای انجام این کار ندارند در حال قاچاق ارز هستند. با توجه به آسیب زا بودن قاچاق ارز دستگاه قضا مجازات هایی برای این جرم در نظر گرفته است. در این مقاله درصدد بررسی نگهداری دلار، جرم بودن معامله دلار و مجازات خرید و فروش آن هستیم.
آیا داشتن دلار جرم محسوب می شود؟
برخی از افراد با هدف افزایش نرخ دلار، مقدار زیادی دلار خریداری و در منزل نگه می دارند تا در موعد مقرر اقدام به فروش آن نموده و سود کسب کنند. خرید انبوه در یک مدت زمان خاص و فروش انبوه در مدت زمان دیگر باعث ایجاد بی ثباتی و عدم تعادل در بازار ارز می شود. مجلس شورای اسلامی قوانینی تصویب کرده که در آن معاملات با هدف کسب سود در آینده ممنوع شود. در این قانون، نگهداری و ذخیره دلار به معنای داشتن کالای قاچاق است. بنابراین این که آیا دلالی دلار جرم است یا خیر بستگی به شرایط و نحوه برخورد با دلار تحت اختیار افراد دارد.
قانون برای افرادی که تمایل به نگهداری دلار دارند ساختار و چهارچوبی تنظیم کرده است. هنگامی که نگهدارنده دلار از چهارچوب قانون خارج شود مرتکب جرم شده و دلارهای در دست او نیز حکم قاچاق ارز را دارند. کسانی که دلار دارند باید مقدار کامل آن را به مرجع قضایی اعلام کنند. در چنین شرایطی اموال ارزی افراد ثبت خواهد شد و در چهارچوب قانون قرار می گیرد.
آیا دلالی دلار جرم است؟
در قوانین ارزی کشور کلیه فعالیت های مربوط به خرید و فروش دلار بر عهده بانک مرکزی و صرافی های مورد تایید بانک است. لذا افرادی که به صورت مستقل و بدون نظارت بانک مرکزی و یا صرافی در بازار ارز فعالیت خرید و فروش و به نحوی دلالی ارز انجام می دهند در حال ارتکاب جرم هستند. این افراد بدون شناخت نسبت به بازار ارز با اقدامات اشتباه و غیر اصولی منجر به ایجاد نوسانات شدید ارزی در کشور می شوند. نوساناتی که باعث ایجاد تورم در جامه شده و اقتصاد کشور را دچار اختلال می کند.
بر اساس شواهد موجود می توان به صراحت به این سوال که آیا دلالی دلار جرم است پاسخ مثبت داد. علاوه بر جرم بودن این فعل و مجرم بودن فاعل، مجازات هایی نیز در نظر گرفته می شود. جرمی که می توان با عنوان اختلال در اقتصاد از آن نام برد. با توجه به حیاتی بودن مبحث ارز و تاثیر آن بر رشد و توسعه یک کشور، نظارت های زیادی بر روی آن انجام می شود. افرادی که طی این نظارت ها شناسایی شوند دستگیر شده و برای تحقیقات بیشتر به سازمان های قضایی انتقال می یابند. برخی از افراد اگر بدانند که آیا دلالی دلار جرم است و مقدار جریمه های آن را بدانند خود را به خطر نخواهند انداخت.
راجع به مجازات خرید و فروش ارز چه میدانید؟
مجازات از آن جهت تعیین می شود که جلوی تخلف مجدد گرفته شده و در سیستم ارزی نظم ایجاد گردد. ارز بخشی حیاتی در یک کشور است که بسیاری از بخش ها تحت تاثیر آن دچار تغییر و تحولات می شوند. در واقع مجازاتی که توسط قانون برای اخلال گران و یا قاچاقچیان ارز در نظر گرفته شده در مرتبه نخست پرداخت، جریمه مالی است. با توجه به این که دلار نوعی ارز است برای افرادی که درگیر این سوال هستند که آیا دلالی دلار جرم است باید گفت دلالی دلار نه تنها جرم است بلکه مجازات نیز دارد. مجازاتی که دو یا چهار برابر مبلغ کل دلار و یا ارز در دست است.
اگر متخلف از پرداخت جریمه نقدی سربازند و یا به هر نحوی متواری گردد بعد از دستگیری، حبس نیز به آن تعلق می گیرد. ولی در شرایط عادی مجازات تعیین شده برای خرید و فروش ارز، پرداخت نقدی چند برابری است. اگر افراد و یا شرکت هایی که فعالیت خرید و فروش ارز را به صورت غیر قانونی انجام می دهند، بنر معرفی داشته باشند بر اساس ماده واحده قانون علاوه بر این که باید جریمه پرداخت کنند شرکت آن ها نیز برای مدتی تعطیل خواهد شد.
فردی که در معرض اتهام قرار گرفته می تواند به حکم داده شده اعتراض کند. اعتراض و رسیدگی به آن باید توسط یک وکیل توانمند صورت گیرد. افرادی که به این مشکل برخورد کرده اند با خواندن مقاله چگونه یک وکیل متخصص خوب انتخاب کنیم می توانند با دیدی باز برای پیگیری اعتراض خود وکیل انتخاب کنند.
کلام آخر
دلار ارز رایجی است که دخل و تصرف غیر قانونی در خرید و فروش آن می تواند پیامدهای نامطلوبی برای سیستم اقتصادی کشور داشته باشد. بر اساس اهمیت این موضوع در این مقاله دادخواه وکالت علاوه بر بررسی این که آیا دلالی دلار جرم است یا خیر به بررسی مجازات خرید و فروش ارز پرداخته شد. امید است مطالب این مقاله روشن کننده جرم بودن دلالی ارز و مجازات آن بوده باشند.