تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا طلاق از طرف زن ناشزه امکان پذیر است؟ نحوه اثبات

تبلیغات در دادخواه وکالت

طلاق از طرف زن ناشزه یکی از انواع طلاق است که در مراجع قضایی مطرح می شود. در این خصوص مواردی مانند زن ناشزه بعد از چند سال میتواند طلاق بگیرد، حکم زن ناشزه، زن ناشزه میتواند برگردد، آیا زن ناشزه پس از چندین سال دوری از همسرش میتواند طلاق بگیرد و مهریه زن ناشزه مطرح می شوند. به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله در این رابطه صحبت کنیم.

زوجین بعد از شروع زندگی مشترک ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند که بعد از مدتی راهی به جز طلاق برای آن ها باقی نماند. طلاق ممکن است از طرف مرد، طلاق از طرف زن و یا به صورت توافقی باشد. زن در زندگی مشترک دارای وظایفی است که باید از مرد تمکین کند. گاهی زوجه با ترک وظایف قانونی خود و عدم تمکین قصد اعتراض به وی را دارد که در اصطلاح فقهی و قانونی به آن ناشزه گفته می شود. اینکه آیا زن ناشزه می تواند طلاق بگیرد، سوالی است که ما قصد داریم در خصوص آن مطالبی را بیان کنیم.

معمولا در چنین پرونده هایی نیاز به حضور یک وکیل با تجربه است تا با استناد به مسائل حقوقی بتواند روند پرونده را پیگیری کند. مشورت با وکیل در این خصوص می تواند موجب شود که پرونده با سرعت بیشتری طی شود. در این خصوص باید گفت که اگر زن ناشزه بتواند دلایل قانونی ارائه کند می تواند به حق و حقوق قانونی خود نیز مانند مهریه برسد. مهریه در طلاق توافقی نیز شرایط خاص خود را دارد که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته ایم.

شروط اثبات عدم تمکین زن ناشزه و تکلیف وی

طلاق از طرف زن ناشزه در دادگاه ها امروزه بسیار مطرح می شود. بر اساس قانون مدنی یکی از مهم ترین وظایف زن تمکین از شوهر است. برای تمکین دو معنای عام و خاص در نظر گرفته شده است که می توان با توجه به هر کدام در خصوص اصطلاح نشوز اطلاعاتی را به دست آورد.

  • تمکین عام: حضور در منزل شوهر و اینکه زن قبول کند که مرد رئیس خانواده است، با عنوان تمکین عام مطرح می شود.
  • تمکین خاص: منظور از تمکین خاص روابط جنسی و زناشویی بین زوجین می باشد.

بر اساس قانون در صورت تمکین زن، مرد وظیفه دارد که نیاز های اولیه زندگی وی را تامین کند و این کار با اصطلاح نفقه شناخته می شود. گاهی زن با ارائه دلایل قانونی، از تمکین خودداری می کند. مثلا مرد به بیماری مقاربتی مبتلا است و زن نمی خواهد که با وی رابطه داشته باشد. به همین دلیل تمکین زن یک دستور مطلق محسوب نمی شود و دارای شروطی است.

در صورت وجود دلایل موجه در این خصوص نمی توان زن را ناشزه خطاب کرد! چراکه نشوز وی در دادگاه قابل اثبات نیست. اگر زن بدون دلیل تمکین نکند امکان اثبات نشوز وی در دادگاه فراهم است و وی از دریافت نفقه محروم می شود.

شروط اثبات عدم تمکین زن ناشزه و تکلیف وی

آیا زن ناشزه پس از چندین سال دوری از همسرش میتواند طلاق بگیرد؟

به منظور بررسی طلاق از طرف زن ناشزه باید به سوال اینکه ایا زن ناشزه پس از چندین سال دوری از همسرش میتواند طلاق بگیرد، نیز پاسخ داد. هنگامی که مرد ادعا دارد که زن تمکین نکرده است، باید این مورد را در دادگاه اثبات کند. در نتیجه پرونده توسط قاضی بررسی می شود تا این اطلاعات به دست آید که آیا عدم تمکین زن با دلایل قانونی همراه است یا نه. اگر تنها از سر لجبازی زن منزل شوهر را ترک کرده باشد و وظایف قانونی خود را انجام نداده باشد، حکم نشوز در خصوص وی صادر می شود.

باید گفت که در صورت اثبات نشوز زن و نداشتن دلایل موجه برای عدم تمکین، وی نمی تواند درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهد! اگر در این حالت زن بتواند مرد را راضی کند که طلاق توافقی یا خلع صورت بگیرد، این امکان وجود دارد که زن ناشزه نیز بتواند طلاق بگیرد. گاهی زن ناشزه در شروط ضمن عقد نیز حق طلاق را از شوهر خود دریافت کرده است که می تواند بر اساس آن اقدام به ارائه درخواست طلاق کند.

آیا زن ناشزه پس از چندین سال دوری از همسرش میتواند طلاق بگیرد؟

شرایط طلاق از طرف زن ناشزه

در راستای بحث درباره طلاق از طرف زن ناشزه باید در خصوص شرایط طلاق زن ناشزه نیز صحبت کنیم. زن ناشزه به منظور عدم تمکین از شوهر باید دلایل قانونی خود را ارائه کند و شرایط طلاق از طرف زن ناشزه تنها در این صورت فراهم است. وی باید با ارائه دلایلی، عسر و حرج خود را در زندگی مشترک اثبات کند و این صورت قاضی رای نهایی را به نفع وی صادر می کند.

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص طلاق از طرف زن ناشزه مطالبی را ذکر کردیم. در این خصوص باید گفت که این موضوع بستگی به دلایل زن ناشزه دارد. در صورتی که وی دلیلی برای عدم تمکین نداشته باشد، نمی تواند طلاق بگیرد؛ اما در صورت داشتن دلایل موجه قانونی این امکان وجود دارد که با اثبات عسر و حرج، بتوان از همسر خود جدا شود. این دلایل باید اثبات کنند که عدم تمکین وی قانونی است تا قاضی رای نهایی را در این خصوص صادر نماید.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا