تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه تقسیم ارث به چه صورت است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

حقوق مالی و غیر مالی هر شخصی بعد از فوت به ورثه وی می رسد. برخی از حقوق هستند که قائم به شخص می باشند و در نتیجه امکان انتقال آن ها به ورثه وجود ندارد. ما در خصوص ارث و طبقات ارث در مقاله ای جداگانه صحبت کرده ایم. حال در این مطلب قصد داریم در خصوص نحوه تقسیم ارث مطالبی را بیان کنیم.

طبقات ارث برای تقسیم آن

برای تقسیم ارث ابتدا باید در خصوص طبقات ارث نیز مطالبی را بیان کنیم. در صورتی که برای تقسیم ارث با وکیل مشورت کنید، مراحل تقسیم ارث توسط وی انجام می شود. به همین دلیل بهتر است قبل از هر چیز از بهترین وکیل اصفهان راهنمایی و مشاوره دریافت کنید. طبقات ارث شامل موارد زیر هستند:

  • طبقه اول: افرادی که برای تقسیم ارث در طبقه اول قرار می گیرند شامل پدر، مادر، فرزند و نوه هستند. در این طبقه نیز هر کدام از افراد در درجات مختلف قرار می گیرند. مثلا پدر و مادر و فرزند درجه یک هستند، نوه درجه دوم و نبیره درجه سوم می باشد. نحوه تقسیم ارث نیز بر همین اساس مشخص می شود.
  • طبقه دوم: مادر بزرگ پدری و مادری، پدربزرگ پدری و مادری و برادر و خواهر نیز در دسته بندی طبقه دوم قرار دارند. در این صورت جد و جده و برادر و خواهر درجه یک محسوب می شوند.
  • طبقه سوم: در خصوص ارث و طبقات آن، طبقه سوم شامل افرادی مانند عمه، عمو، دایی، خاله و فرزندان آنها است. بدیهی است که درجه یک ها در این طبقه عمه، عمو، دایی و خاله هستند و فرزندان آنها درجه دوم محسوب می شوند.

باید به این مورد اشاره شود که همسر فرد متوفی در دسته بندی خویشاوندان نسبی است و بر همین اساس ارث می برد. ما سعی کرده ایم در این مقاله نحوه تقسیم ارث به زبان ساده را شرح دهیم؛ پس با ما همراه باشید.

طبقات ارث برای تقسیم آن

نحوه تقسیم ارث بر اساس سهم

بعد از آشنایی با طبقات ارث نوبت به تقسیم ارث بین وراث می رسد. نحوه تقسیم ارث میان وراث نیز بر اساس همان طبقه بندی انجام می شود و عبارت است از:

  • سهم همسر (زن): سهم ارث زوجه برابر با یک هشتم از ماترک فرد فوت شده است. این نوع تقسیم بندی در صورتی است که زن دارای فرزند باشد. در غیر این سهم وی یک چهارم ماترک متوفی می باشد.
  • سهم همسر (مرد): در صورتی که متوفی دارای فرزند باشد، سهم ارث مرد برابر با یک چهارم است. در غیر این صورت یک دوم از ماترک متوفی به وی تعلق می گیرد.
  • سهم پدر: در صورتی که متوفی فرزند داشته باشد سهم ارث پدر یک ششم ماترک است.
  • سهم مادر: در صورتی که متوفی فرزند، خواهر یا برادر داشته باشد سهم ارث وی یک ششم می باشد. در غیر این صورت باید یک سوم از ماترک به وی تعلق بگیرد.
  • سهم فرزند دختر: سهم دختر از متوفی یک دوم بردارش است.
  • سهم فرزند پسر: سهم پسر دو برابر دختر است.

 ممکن است در قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان این سهم الارث ها دچار تغییر شوند. به همین دلیل باید در هنگام تقسیم ارث بین ورثه بر اساس قانون روز عمل شود.

 

نحوه تقسیم ارث خانه

بعد فوت هر شخص ممکن است اموالی از وی به جای بماند. این اموال بعد از فوت به خویشاوندان سببی و نسبی وی خواهند رسید. بر اساس طبقات ارث، هر کدام از افراد ممکن است اولویت بیشتری نسبت به دیگری داشته باشند. با توجه به پیچیدگی مسائل حقوقی به ویژه در نحوه تقسیم ارث، همواره توصیه می شود که با وکیل باتجربه در این خصوص مشورت کنید. نحوه تقسیم ارث خانه نیز بر اساس طبقات ارث می باشد. البته قبل از هر چیز باید نسبت به دریافت گواهی انحصار ورثه اقدام کرد.

کلام آخر

به منظور آشنایی با نحوه تقسیم ارث باید با طبقات و میزان سهم الارث هر شخص آشنا باشیم. وکلا در این خصوص تحصیل کرده اند و به همین دلیل می توانند در این رابطه بسیار مفید واقع شوند. از این رو همواره بهتر است برای تقسیم ارث ابتدا با یک وکیل مشورت شود تا مراحل به صورت قانونی و درست طی شوند. در غیر این صورت ممکن است در روند تقسیم ارث بین ورثه مشکلاتی برای وراث ایجاد شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا