تبلیغات در دادخواه وکالت

مصداق های کودک آزاری در فضای مجازی

تبلیغات در دادخواه وکالت

فناوری رایانه ای و توسعه آن در عصر امروز علاوه بر تاثیر مثبت بر روی سبک زندگی، آسیب ها و تهدیدات های گوناگونی در جامعه ایجاد کرده است. کودک آزاری در فضای مجازی از پیامد وجود این فناوری و از تاثیرات منفی آن به شمار می رود؛ زیرا درصد زیادی از کاربران شبکه های مجازی کودکان هستند. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله از دادخواه وکالت به بررسی موضوع کودک آزاری در فضای مجازی می پردازیم.

کودک آزاری در فضای مجازی چیست؟

با شیوع ویروس کرونا و برقراری محدودیت های مختلف، کودکان بیش از هر زمان دیگری به شبکه های اجتماعی وابسته شدند. این وابستگی زمینه ساز سوء استفاده از کودکان از طریق شرکت دادن در برنامه های مجازی برای کسب منفعت شد. هر محتوایی که در محیط مجازی منتشر شود و آثار مخرب روانی برای کودکان داشته باشد کودک آزاری مجازی است.

گاهی افراد با ترفند های مختلف درصدد جذب کودکان برای ساختن محتوایی نامتعارف هستند. کودکان به اقتضای سنشان زودتر از بزرگسالان در برابر ترفندها تسلیم می شوند. با تسلیم شدن کودک چه به اجبار و چه به اختیار، کودک آزاری صورت گرفته است. کودکان قدرت تجزیه و تحلیل خوب و بد را ندارند. در چنین شرایطی دخالت دادن آن ها در جهت منافع خود نوعی ضربه زدن به کودک محسوب می شود و قانون آن را جرم دانسته و مجرم را سزاوار مجازات می داند.

آیا با علت کودک آزاری در فضای مجازی آشنا هستید؟

هنگامی که پدر و مادر برای برخورد با فرزندان خود اطلاعات کافی نداشته باشند بسیاری از نیازها در وجود کودکان برطرف نخواهد شد. فردی که درصدد طعمه قرار دادن کودکان است از این خلاء استفاده کرده و با شناخت کمبودها و رفع آن ها، کودکان را به سمت خود جذب می کند. سه نوع بی تفاوتی وجود دارد که می تواند علت کودک آزاری در محیط مجازی و غیر مجازی باشد:

  • بی تفاوتی احساسی عاطفی: بی تفاوتی احساسی عاطفی زمانی رخ می دهد که والدین نسبت به عواطف کودک خود بی توجه باشند. عدم ابراز محبت والدین باعث بروز مشکلات روحی روانی در کودک شده و عواقب بدی را برای او به دنبال دارد. ناسزا گفتن و انجام دادن کارهای نادرست نزد کودک، ضربه های احساسی عاطفی زیادی به او خواهد زد.
  • بی تفاوتی جسمی: هنگامی که والدین سلامت کودک خود را نادیده می گیرند کودک دچار بی تفاوتی جسمی می شود. این بی تفاوتی بعد از مدت کوتاهی روان او را برهم زده و کودک آسیب پذیرتر می شود.
  • بی تفاوتی اطلاعاتی: مورد دیگر که بر روی کودک آزاری مجازی تاثیر دارد کمبود آگاهی والدین از کودک خود است. هنگامی که برای والدین اهمیتی ندارد کودک با چه کسانی در حال معاشرت است و یا در روز چه برنامه هایی را از شبکه های اجتماعی می بیند درصد به خطا رفتن کودک و یا به خطا کشیدن او افزایش می یابد.

علت کودک آزاری در فضای مجازی

راجع به مصداق های کودک آزاری در فضای مجازی چه میدانید؟

تا چند دهه پیش ضرب و شتم کودک توسط والدین و یا افراد بیمار، عدم رسیدگی به کودک و غیره از مصادیق کودک آزاری شناخته می شد. اکنون کودک آزاری در فضای مجازی نیز به مصادیق کودک آزاری اضافه شده است. برخی از مصداق های این نوع کودک آزاری به شرح زیر است:

  1. اجبار اینترنتی: بازی های اینترنتی بیشترین وقت را از کودکان می گیرند. برخی از این بازی ها، آنلاین هستند و کودک به صورت زنده با چندین نفر در حال باز است. این خطر وجود دارد که هکر و یا هر کودک آزار دیگری برای پیش بردن اهداف خود کودکان را مجبور به انجام کارهایی نماید. به طور مثال، آن ها را تهدید کند که اگر فلان ویدئو را پخش نکند و یا آسیبی به خود وارد نکند اکانت بازی او را حذف می کند.
  2. فریب اینترنتی: کودک آزار با هدف های مختلفی که دارد از راه دوستی به کودک نزدیک می شود و با جلب اعتماد کودک، او را فریب داده و قرار ملاقات می گذارد. کودک آزار یا از نزدیکان کودک بوده یا ناشناس است و از طریق اینترنت خود را به کودک نزدیک کرده است.
  3. اذیت جنسی اینترنتی: اذیت های جنسی کودکان یا به جبار است و یا فرآیند متقاعد سازی آن ها از قبل صورت گرفته است. اذیت ها به این گونه است که از کودک می خواهند از خود یک عکس تمام برهنه بفرستد و یا این که پیام های نامتعارف به دیگران ارسال کند.

مجازات کودک آزاری در فضای مجازی چگونه است؟

تعیین مجازات کودک آزاری بر اساس نوع کودک آزاری تعیین می شود. اگر اذیت جنسی، هدف کودک آزار باشد بسته به میزان اذیت صورت گرفته دوازده تا بیست چهار ماه زندان به همراه ضربه های متعدد شلاق و جریمه نقدی، مجازات در نظر گرفته برای خواهد بود. در صورتی که جرم، نشر محتوای نامناسب باشد قاضی به نود روز زندان، چندین ضربه شلاق و جریمه نقدی یک میلیون تومانی رای می دهد.

کلام آخر

مصداق های کودک آزاری در فضای مجازی متنوع هست. دلیل این تنوع، اهداف متفاوت کودک آزار جهت استفاده از کودکان است. در این مقاله علاوه بر بررسی انواع کودک آزاری مجازی به علت کودک آزاری مجازی و میزان مجازات ناشی از کودک آزاری نیز پرداخته شد. در نهایت امیدواریم که هیچ کودکی قربانی اهداف شوم کودک آزاران نشود.

4.5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا