شکایت از استاد دانشگاه چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】
حفظ احترام بین دانشجو و استاد دانشگاه یکی از ارکان مهم می باشد که باید دو طرف به آن عمل کنند. گاهی به دلایل مختلف مانند نمرات پایین بحث شکایت از استاد دانشگاه مطرح می شود. متن شکایت از استاد دانشگاه باید به گونه ای تنظیم شود که شکواییه توسط مراجع صالح پیگیری شود. ممکن است شکایت در خصوص استاتید دانشگاه های دولتی، آزاد و علمی کاربردی باشد. در هر صورت مراجع مختلفی می توانند به این موضوع رسیدگی کنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. شکایت از حراست نیز به روش های مخلتفی انجام می شود.
برای شکایت از استاد دانشگاه به کجا مراجعه کنیم؟
ممکن است که دانشجویان یا دانشگاه قصد شکایت از استاد دانشگاه را داشته باشند. بدین منظور یک هیات رسیدگی به تخلفات در دانشگاه مستقر می باشد که می توان از طریق آن شکایت را پیگیری کرد. در این رابطه ابتدا یک جلسه به منظور بررسی موضوع تشکیل می شود. بعد از کارشناسی و بررسی دقیق موضوع شکایت، هیات مورد نظر به تخلفات رسیدگی می کنند. در واقع این هیات باید در مورد این موضوع تحقیقات بیشتری انجام دهد و از صحت آن مطمئن شود. بعد از بررسی های مورد نیاز، هیات باید به استاد متخلف موضوع را ابلاغ کند. بعد از ابلاغ حکم به استاد وی باید پاسخ مناسبی برای اتهامات به هیات بدهد.
استاد متخلف باید پاسخ خود را به هیات برای بررسی های بیشتر ارسال کند و هیات نیز موظف هستند که در زمان کوتاهی نسبت به تشکیل جلسه در این خصوص اقدام کنند. بعد از مطالعه پاسخ باید بعد از کارشناسی نهایی حکم را صادر کنند. این هیات با نام هیات رسیدگی انتظامی به تخلفات و جرائم استاد دانشگاه شناخته می شود و به دو صورت هیات بدوی و هیات تجدید نظر نسبت به بررسی شکایت از استاد دانشگاه اقدام می کند. می توانید در این رابطه با بهترین وکیل شیراز مشورت کنید.
-
هیات بدوی رسیدگی به شکایت از استاد دانشگاه
در تمامی دانشگاه های دولتی، آزاد و علمی کاربردی هیات بدوی از 5 نفر تشکیل می شود. 3 نفر از این 5 نفر از اعضای اصلی می باشند و دو نفر دیگر به عنوان عضو علی البدل شناخته می شوند. به منظور شکایت از استاد دانشگاه ابتدا باید به این هیات مراجعه شود تا رسیدگی اولیه در خصوص پرونده صورت بگیرد. اغلب اعضای این هیات از میان اعضای هیئت علمی دانشگاه انتخاب می شوند.
-
هیات تجدید نظر رسیدگی به شکایت از استاد دانشگاه
به منظور رسیدگی به شکایت از استاد دانشگاه باید مراحل قانونی طی شود. بعد از رسیدگی اولیه به پرونده یک هیات دیگر به نام هیات تجدید نظر وجود دارد که به منظور تجدید نظر در آرای هیات بدوی تشکیل می شود. این هیات 5 عضو دارد که سه عضو آن اصلی و دو عضو دیگر علی البدل هستند. اعضای این هیات از طرف وزارت علوم به مدت دو سال تعیین می شوند.
شکایت از استاد به وزارت علوم
باید گفت که برای شکایت از استاد دانشگاه روش های مختلفی وجود دارد. در این راستا باید بدانید که برخی از دانشگاه ها تحت وزارت علوم هستند که عبارتند از:
- دانشکده های دولتی
- دانشکده های غیر دولتی
- غیر انتفاعی
- پیام نور
- فنی و حرفه ای
- علمی و کاربردی
به همین دلیل برای شکایت از استاد به وزارت علوم سایتی طراحی شده است که با عنوان سامانه سجاد شناخته می شود. دانشجویانی که در دانشگاه های تحت وزارت علوم تحصیل می کنند می توانند با مراجعه به سایت portal.saorg.ir نسبت به درج شکایت اقدام کنند. برای ثبت شکایت دانشگاه آزاد اسلامی سامانه bazresi.iau.ir و برای دانشکده های علوم پزشکی نیز سایت bazresi.tums.ac.ir در دسترس می باشد.
نحوه شکایت از استاد دانشگاه آزاد
همانطور که در ابتدا اشاره شد هیات های مستقر در هر دانشگاه بهترین مرجع برای ثبت شکایات هستند. شکایت از استاد دانشگاه آزاد نیز به همان روش باید انجام شود؛ در صورتی که قصد دارید به صورت غیر حضوری و اینترنتی شکایت خود را ثبت کنید می توانید به سامانه bazresi.iau.ir مراجعه کنید. در این سامانه امکان ثبت شکایت به صورت آنلاین وجود دارد.
شکایت از استاد دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه علمی کاربردی تحت پوشش وزارت علوم است و برای شکایت از استاد دانشگاه علمی کاربردی نیز در ابتدا باید به هیات بدوی مراجعه شود. در صورت نیاز به ثبت اینترنتی شکایت می توان از طریق سامانه سجاد اقدام کرد. با این روش دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای ثبت شکایت از استاد نیست. با توجه به زیاد بودن تعداد شکایات ممکن است مدت زمان بیشتری برای بررسی شکواییه نیاز باشد.
متن شکایت از استاد دانشگاه
باید گفت که برای شکایت از دانشگاه باید با مسائل حقوقی تا حدودی آشنا باشید. متن شکایت از استاد دانشگاه باید به گونه ای تنظیم شود که هیات بدوی آن را بپذیرد. در این راستا می توانید با وکیل مشورت کنید تا یک متن مناسب برای شکواییه تنظیم شود. البته به دلیل قضایی نبودن شکواییه تنها باید متن در حد معقول تنظیم شود.
آشنایی با مسائل حقوقی و کیفری می توان به شما در نوشتن متن شکواییه کمک کند. البته همانطور که ذکر شد دریافت مشاوره حقوقی در این رابطه موجب می شود که متن به بهترین شکل ممکن تحریر شود. در نتیجه هیات های بدوی و تجدید نظر در این رابطه می توانند بهتر عمل کنند.
شکایت از استاد برای نمره
گاهی دانشجویان صرفا برای نمره قصد شکایت از استاد دانشگاه را دارند. در این صورت می توان گفت که هیات مستقر در دانشگاه بهترین مرجع برای رسیدگی به این نوع شکایات هستند. البته اگر دانشگاه دولتی، غیر انتفاعی و … باشد می توانید از طریق سامانه سجاد نیز شکایت خود را ثبت کنید. باید به این موضوع اشاره کرد که برای ثبت شکایت از نمره اغلب هر دانشگاهی یک سامانه جداگانه را در نظر می گیرد که دانشجویان می توانند از طریق آن برای ثبت شکایت اقدام کنند. نمونه نامه شکایت از استاد را می توانید با یک جستجو در اینترنت پیدا کنید. حق شکایت دانشجو از استاد همواره محفوظ است و در این راستا مراجع مختلفی شکایات را بررسی می کنند.
کلام آخر
باید گفت که شکایت از استاد دانشگاه یکی از مسائلی است که همواره توسط دانشجویان مطرح می شود. ممکن است شکایت به دلیل مسائل اخلاقی یا نمره باشد. در هر صورت مراجع متفاوتی برای این دو مورد در نظر گرفته شده اند. اولین و بهترین مرجع برای بررسی مشکلات دانشجو و استاد، هیات مستقر در دانشگاه است که در این راستا بررسی های لازم را انجام می دهد. بعد از ابلاغ تخلف به استاد وی باید پاسخگو باشد و در صورت اعتراض، این موضوع باید توسط هیات تجدید نظر دانشگاه مورد بررسی قرار بگیرد و حکم نهایی صادر شود.