تبلیغات در دادخواه وکالت

چگونه از کلاهبرداری در املاک جلوگیری کنیم؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

هنگامی که افراد قصد خرید ملک را دارند همواره نگران کلاهبرداری ملکی هستند. با توجه به بالا بودن قیمت ملک و املاک، هزینه های بسیار بالایی در هنگام خرید و فروش زمین، آپارتمان، مغازه و … رد و بدل می شود. افراد سودجو در هر صنفی مانند املاک ممکن است اقدام به کلاهبرداری کنند. ما در این مقاله در خصوص جلوگیری از کلاهبرداری در املاک صحبت خواهیم کرد.

چند نمونه از کلاهبرداری های املاک

در خرید و فروش املاک مختلف مانند زمین و مسکن به روش های مختلفی کلاهبرداری انجام می شود. عدم آگاهی افراد از انواع کلاهبرداری در حوزه مسکن موجب می شود که سالانه افراد زیادی در دام افراد سودجو بیفتند. بهتر است در این رابطه با بهترین وکیل ملکی تهران مشورت کنید.

برای جلوگیری از کلاهبرداری در املاک باید آشنایی بیشتری با انواع آن داشته باشیم. ما در این بخش به چند نمونه از انواع کلاهبرداری در حوزه مسکن اشاره خواهیم کرد:

دفتر املاک جعلی!

گاهی خرید و فروش ملک در یک دفتر یا بنگاه املاک جعلی انجام می شود. معمولا نیز افراد شیاد برای این کار دفاتر شیک را اجاره می کنند. عدم پروانه کسب املاک به این معنی است که فعالیت آن واحد صنفی غیر مجاز است. روش های جلوگیری از این نوع کلاهبرداری عبارتند از:

  • مشاهده و استعلام مجوز بنگاه مورد نظر
  • ارزیابی قیمت واقعی ملک از طریق املاک دیگر منطقه
  • همراهی با یک فرد معتمد برای ثبت قرارداد

چند نمونه از کلاهبرداری های املاک

اغلب بنگاه های غیر مجاز برای فروش ملک قیمت های بسیار پایینی را پیشنهاد می دهند. ممکن است این افراد یک ملک را به چندین نفر بفروشند و سود کنند. تمامی خریداران در این صورت درگیر کلاهبرداری خواهند شد و باید آن را از طریق طرح دعوی قضایی پیگیری کنند.

ثبت مبایعه نامه بدون کد رهگیری

یکی از مواردی که باید در معامله ملک به آن دقت کنید، آزاد بودن سند است. همانطور که ذکر شد ممکن است یک ملک که از قبل به افراد دیگر فروخته شده، به شما نیز فروخته شود! در این حالت اغلب به جای نوشتن مبایعه نامه رسمی با کد رهگیری، مبایعه نامه دستی ثبت می شود. در این صورت نمی توان تشخیص داد که ملک به نام چه کسی است. برای جلوگیری از کلاهبرداری در املاک در این صورت باید مبایعه نامه ای را درخواست کنید که دارای کد رهگیری باشد.

معامله ملک در رهن بانک

بر اساس قانون فروش املاک در رهن بانک مجاز نیست. تنها از طریق پرداخت کامل دین به بانک، سند آزاد می شوند. هنگامی که شخصی اقدام به خرید ملکی کند که سند آن در رهن بانک است، باید تمامی بدهی آن را پرداخت کند تا سند نیز آزاد شود. به همین دلیل باید برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری باید در خصوص آزاد بودن سند استعلام گرفته شود.

روش های جلوگیری از کلاهبرداری در املاک چه هستند؟

همانطور که ذکر شد به دلیل غیر قانونی بودن املاک بدون مجوز، ثبت مبایعه نامه بدون کد رهگیری و در رهن بودن سند ملک امکان کلاهبرداری در این حوزه وجود دارد. در این بخش به روش جلوگیری از کلاهبرداری ملکی خواهیم پرداخت:

  1. کسب اطمینان از آزاد بودن سند

از طریق دفتر ثبت اسناد می توان از آزاد بودن سند ملک مورد نظر اطمینان حاص کرد. می توان گفت که یکی از روش های بسیار راحت برای جلوگیری از کلاهبرداری های احتمالی در حوزه مسکن، کسب اطمینان از آزاد بودن سند از طریق استعلام است.

کسب اطمینان از آزاد بودن سند

  1. استعلام مجوز بنگاه املاک

ممکن است بنگاه های زیادی مجوز فعالیت نداشته باشند. در نتیجه استعلام مجوز بنگاه املاک یکی از کارهای بسیار مهم هنگام خرید ملک است. بدین منظور باید از طریق سایت ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور به آدرس iranamlaak.ir اقدام کنید. در این سایت لیست مشاورین املاک مجاز ذکر شده است. شما می توانید نام املاک مورد نظر را در بین لیست جستجو کنید.

  1. ارزیابی و بررسی قیمت واقعی ملک و املاک

بهتر است برای جلوگیری از کلاهبرداری در همان ابتدا نسبت به ارزیابی و بررسی قیمت واقعی ملک و املاک اقدام شود. معمولا ملک و املاک با توجه به سال ساخت، منطقه و شرایط دیگر قیمت گذاری می شوند. اغلب بنگاه های غیر مجاز، قیمت های بسیار پایینی را به مشتری پیشنهاد می دهند. همین مورد موجب می شود که افراد وسوسه شوند و در دام افراد کلاهبردار بیفتند. از این روش ارزیابی قیمت ملک در یک منطقه بسیار اهمیت دارد.

  1. ثبت قرارداد از طریق مبایعه نامه رسمی با کد رهگیری

برای خرید املاک باید یک مبایعه نامه قبل از سند تنظیم شود. این مبایعه نامه باید رسمی و دارای کد رهگیری باشد. اغلب افراد کلاهبردار از نسخه دست نویس مبایعه نامه استفاده می کنند که کد رهگیری نیز ندارد. در نتیجه به منظور جلوگیری از کلاهبرداری در املاک باید به این مورد نیز دقت شود.

انواع تخلفات مشاورین املاک

مشاورین املاک نیز مانند هر صنف دیگری ممکن است تخلفاتی داشته باشند. انواع تخلفات مشاورین املاک شامل موارد زیر هستند:

  • ارائه اسناد جعلی به مشتری
  • انتقال و فروش مال غیر توسط مشاورین املاک
  • ارائه قیمت های کذب و غیر واقعی
  • ارائه سند جعلی
  • عدم ارائه مشاوره مناسب برای خرید ملک و املاک
  • عدم داشتن مجوز برای فعالیت
  • عدم ارائه خدمات پس از فروش به مشتری

به منظور جلوگیری از کلاهبرداری در املاک باید با این تخلفات آشنا باشید. به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با افراد معتمد، نسبت به خرید ملک  اقدام کنید. با استعلام گرفتن مجوز ها و سند می توان تا حد زیادی از بروز این تخلفات جلوگیری کرد. امروزه با توجه به سخت گیری هایی که در این صنف انجام می شود، تقلب و کلاهبرداری به حداقل رسیده است؛ با این وجود افرادی هستند که باز هم در دام این افراد متخلف می افتند.

کلام آخر

برای جلوگیری از کلاهبرداری در املاک باید با برخی از روش های تخلف در حوزه مسکن آشنا باشیم. معمولا اولین مورد عدم داشتن مجوز برای بنگاه است! در این صورت هر اقدامی از سوی بنگاه املاک غیر قانونی محسوب می شود. بدین منظور باید مجوز املاک استعلام گرفته شود. ارائه سند جعلی از دیگر روش های کلاهبرداری است. گاهی نیز مبایعه نامه بدون کد رهگیری ارائه می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا