تبلیغات در دادخواه وکالت

شکایت از پزشک چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

حتما تا به حال واژه هایی مانند قصور پزشکی و تخلف پزشکی را شنیده اید. باید گفت که پزشکان در برابر جسم و جان انسان مسئول هستند و در صورت بروز مشکل باید پاسخگو باشند. شکایت از پزشک به دلایل مختلفی مانند سهل انگاری، افشای اسرار بیمار یا انجام کار خلاف شئونات پزشکی مطرح می شود. بر طبق آمارهای اعلام شده از سوی نظام پزشکی در ایران کمترین شکایت بر علیه پزشکان توسط بیماران ثبت می شود. با این وجود ما در این مقاله به روش های طرح شکایت در این خصوص اشاره خواهیم کرد.

تعریف قصور پزشکی

همانطور که در ابتدا اشاره شد در هنگام طرح شکایت از پزشک از واژگانی مانند قصور پزشکی استفاده می شود. در صورتی که پزشک به تعهدات پزشکی خود عمل نکند و از آنها برای درمان استفاده نکند، می توان از واژه قصور پزشکی استفاده کرد. ممکن است سهل انگاری در این حالت عمدی یا سهوی باشد. در صورتی که پزشک عملی را از روی عمد انجام ندهد گناهی ندارد. شکایت از مطب پزشکان نیز باید بر همین اساس صورت گیرد. ما در خصوص جعل گواهی پزشکی در مقاله ای جداگانه صحبت کرده ایم.

ممکن است شکایات از منشی مطب یا پزشکی باشد که در مطب خدمات ارائه می دهد. در این صورت مدارکی مانند ویزیت، دارو، نسخه و … برای اطلاع از قصور پزشکی ارائه شوند. باید گفت که اغلب شکایات در خصوص قصور پزشکی است و کمتر شکایاتی در رابطه با تخلفات پزشکی مطرح می شود. برائت نامه پزشکی موجب می شود که پزشک در قبال انجام اعمالی مانند عمل جراحی مسئولیت مشخصی داشته باشد.

تعریف تخلف پزشکی

تخلف پزشکی نیز از دیگر اصطلاحاتی می باشد که در رابطه با شکایت از پزشک مطرح می شود. در تخلف پزشکی، پزشک آگاهانه مرتکب جرم می شود. باید گفت که مجازات تخلف پزشکی بسیار سختگیرانه تر از قصور پزشکی اعمال می شود. به عنوان مثال درمان بیماری بدون داشتن تخصص و تجربه کافی می تواند در این دسته بندی قرار بگیرد.

نحوه شکایت از پزشک

حال که با اصطلاحاتی مانند قصور و تخلف پزشکی آشنا شدیم باید در خصوص نحوه شکایت از پزشک نیز مطالبی را بیان کنیم. در صورت بروز هر کدام از موارد ذکر شده، بیمار یا خانواده وی می توانند شکایت خود را از طریق دادسرا یا نظام پزشکی پیگیری کنند. اگر که پزشک آسیبی به بیمار وارد کند باید هزینه آن را پرداخت نماید. باید گفت که در این راستا می توانید با بهترین وکیل مشهد مشورت کنید.

گاهی فعالیت پزشک مطابق با استانداردهای پزشکی نیست و برای بیماران خطرناک محسوب می شود. در این صورت باید از وی امضای ترخیص دریافت شود. این امضا همواره به معنی بی گناهی پزشک نیست! گاهی ممکن است بیمار بعد از درمان اقداماتی را برخلاف دستورات پزشک انجام دهد. این کار می تواند موجب وخامت حال وی یا در موارد حاد تر موجب مرگ وی شود. در این رابطه می توان گفت که پزشک مقصر نیست. گاهی کادر درمان که شامل پرستار می باشد خلاف دستورات پزشک کاری را انجام می دهد که در این صورت نیز پزشک مقصر شناخته نمی شود.

نحوه شکایت از پزشک

مدارک لازم جهت شکایت از پزشک

باید گفت که برای طرح شکایت از پزشک باید مدارک و مستنداتی ارائه شوند. سوابق پزشکی و نسخه های بیمار اصلی ترین این مدارک هستند. تمامی مدارک در درمانگاه یا بیمارستان باید ضمیمه شکواییه شوند. مثلا در صورت انجام عمل زیبایی باید تصاویر قبل و بعد و یا آزمایش های قبل و بعد را ارائه کنید. مدارک لازم جهت شکایت را باید ضمیمه پرونده مورد نظر کرد.

مراحل شکایت از پزشک

حال که با نحوه شکایت از پزشک و مدارک مورد نیاز برای ثبت شکایت آشنا شدیم، باید در خصوص مراحل آن نیز مطالبی را ذکر کنیم که عبارتند از:

  • تنظیم دادخواست از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی
  • ارائه مدارک به این مرکز و ثبت شکایت
  • ارائه ابلاغیه به طرفین در خصوص تاریخ برگزاری دادگاه
  • درخواست مدارک از پزشک
  • رسیدگی و پیگیری پرونده شکایت از پزشک

برخی از افراد تصور می کنند که در صورتی که پزشک ایران نباشد، نمی توانند شکایت خود را مطرح کنند. در حالی که فرقی ندارد که پزشک داخل یا خارج از کشور باشد و در هر صورت امکان ثبت شکایت از طرف بیمار یا خانواده وی وجود دارد. نمونه شکایت از پزشک در نظام پزشکی را می توانید از طریق جستجو در اینترنت پیدا کنید.

مدت زمان شکایت از پزشک

مدت زمان رسیدگی به شکایت از پزشک بستگی به موضوع پرونده دارد. شکایت از پزشکان به دلیل قصور پزشکی یا تخلف پزشکی به صورت میانگین نیاز به 2 الی 2.5 ماه زمان دارد. در این رابطه بهتر است با بهترین وکیل رشت مشورت کنید. مسلما وکلا در رابطه با مسائل حقوقی و کیفری تجربه و تخصص کافی را دارند. در نتیجه این مورد می تواند روی کاهش مدت زمان پیگیری پرونده تاثیرگذار باشد.

مدت زمان شکایت از پزشک

شماره تلفن شکایت از پزشکان

برای طرح شکایت در رابطه با قصور یا تخلف پزشکی می توانید از طریق سامانه 190 وزارت بهداشت اقدام کنید. این سامانه تلفنی به صورت شبانه روزی آماده دریافت شکایات، نظرات و انتقادات شهروندان در رابطه با مشکلات پزشکی، دارویی، درمان و بهداشتی است. افراد در کل کشور می توانند از این طریق مشکلات خود را مطرح کنند. سامانه شکایت از پزشکان به صورت تلفنی راه اندازی شده است و در حال حاضر سامانه اینترنتی وجود ندارد.

هزینه شکایت در نظام پزشکی

برای شکایت از طریق نظام پزشکی هزینه چندان بالایی نیاز نیست. برای ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید مبلغ کمی پرداخت شود. این مبلغ سالانه متغیر است و در همان سال اعلام خواهد شد. برای تشکیل جلسه اول کمیسیون پزشکی و جلسات بعدی باید مبالغ بیشتری پرداخت شود که در هر سال متفاوت تعیین می شود. معمولا برای شکایت در این رابطه هزینه بالایی از بیمار یا خانواده بیمار دریافت نمی شود.

کلام آخر

درمان بیماران نیاز به تخصص دارد و پزشک باید در این راستا بهترین اقدام را انجام دهد. گاهی به دلیل قصور پزشکی یا تخلف پزشکی، بیماران تصمیم می گیرند که از پزشک شکایت کنند. شکایات اغلب از طریق سازمان نظام پزشکی در کمیسیون پزشکی بررسی می شوند و بعد از آن رای نهایی صادر می شود. در این جلسات باید مشخص شود که قصور یا تخلف پزشکی صورت گرفته است یا نه! در هر صورت بیمار یا خانواده بیمار باید برای شکایت از پزشک مدارک و مستندات خود را ارائه کنند.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا