تبلیغات در دادخواه وکالت

موارد بطلان قرارداد ارفاقی

تبلیغات در دادخواه وکالت

قانون برای تاجران ورشکسته، قراردادی موسوم به قرارداد ارفاقی را وضع نموده است. طبق این قرارداد چنانچه تاجر در مدت فعالیت، نتواند به اهداف از پیش تعیین شده ای که داشته برسد و با بدهی های زیاد ورشکسته گردد، فرصت دوباره برای از نو شروع کردن فعالیت به او داده خواهد شد. البته این مورد نیز در شرایطی رقم می خورد که خود تاجر، راغب به شروع مجدد فعالیت باشد. در این مقاله دادخواه وکالت می خواهیم به بحث موارد بطلان قرارداد ارفاقی و شرایطی که برای چنین قراردادی نیاز هست، بپردازیم.

قرارداد ارفاقی چیست؟

زمانی که تاجر به مرحله ورشکستگی می رسد و شکایت هایی از طرف طلبکاران نسبت به او در مجموعه های قضایی تدوین می گردد. قانون برای حمایت از تاجر و کمک به اقتصاد کشور از قانون قرارداد ارفاقی استفاده می کند. این برگه قرارداد، زیر نظر قانون و با امضای تاجر یک طرف و کلیه طلبکاران از طرف دیگر سندیت می یابد. در واقع به دلیل سیاست های حمایت گرانه ای که در این قرارداد نهفته، نام ارفاقی را بر روی آن گذاشته اند. ارفاق کردن به تاجر برای این که بتواند مجدد شرکت را راه اندازی کرده و بدهی های خود را صفر و در رونق تولید ملی نقش داشته باشد.

راجع به موارد بطلان قرارداد ارفاقی چه می دانید؟

بعد از این که تاجر و افراد حقیقی و حقوقی که از او بدهکاری داشتند در مجمع حاضر شدند و با قرارداد ارفاقی موافقت نمودند، ممکن است مواردی پیش آید که باعث مسدود کردن مسیر این قرارداد و به سرانجام رساندن آن گردد. تعدادی از این موراد در زیر توصیف می شوند:

  • مکر تاجر: زمانی که تاجار نه بر اثر شرایط سخت اقتصادی نظیر تورم و سیاست ها بلکه به تقصیر و با اهدافی خاص شرکت را ورشکسته نموده است، بعد از ثابت شدن مکر او، به طور کلی قرارداد ارفاقی باطل خواهد بود.
  • عدم ارایه آمار صحیح دارایی ها: بعد از شکست تاجار و خروج آن از عرصه کسب و کار های اقتصادی، چنانچه تاجر، آمار درستی از موجودی های شرکت و دارایی های منقول و غیر منقولی که در دسترس او هستند، ارایه ندهد، قرارداد ارفاقی به مرحله ابطال خواهد رسید.
  • عدم مطابعت تاجر از بندهای قرارداد: قرار داد ارفاقی در برگیرنده مفاد و بندهایی بوده که تاجر با امضای قرارداد تمام آن بندها را قبول کرده هست حال اگر تاجر نسبت به وفای یک عهد تخطی کند، شرایط فسخ قرارداد ارفاقی توسط طلبکاران هموار می گردد.
  • بخشی بودن قرارداد: وقتی شخص یا نهادی بخشی از قرارداد ارفاقی را تحت ضمانت خود در آورده و بخش دیگر بدون ضامن مانده باشد در صورت نیاز و در شرایط عدم متابعت تاجر از بندهای قرارداد، طلبکاران می توانند آن قسمت از قرارداد که تحت ضمانت نبوده را فسخ نمایند.

آیا می دانید مراحل باطل کردن قرارداد ارفاقی چگونه است؟

زمانی که موارد بطلان قرارداد ارفاقی مشاهده شد برای باطل کردن این قرارداد، لازم است که همه افرادی که به دنبال بدهی های خود هستند در سایت ثنا، فعالیت های مربوط به شناسایی هویت را انجام و آن را تایید کنند. گام بعدی نوشتن و آماده کردن درخواست  ابطال هست. پیشنهاد می شود طلبکاران با رضایت یکدیگر یک وکیل را برای به انجام رساندن کارهای ابطال قرارداد انتخاب نموده و کار مهیاسازی دادخواست را به او بسپارند.

گام بعدی، الکترونیکی کردن دادخواست دست نوشته و فرستادن اینترنتی آن به دادگستری می باشد. در این مرحله هست که دادگاه برای رسیدگی به این امور انتخاب و به مدعیان وقت حضور در جلسه دادگاه داده می شود. هنگام حاضر شدن در دادگاه باید اسناد کافی در اختیار طلبکاران و وکیل آن ها بوده تا بتوانند رای ابطال را از دادگاه مربوطه بگیرند.

موارد بطلان قرارداد ارفاقی

نتیجه موارد بطلان قرارداد ارفاقی چیست؟

وقتی دادگاه به باطل کردن قرارداد ارفاقی رای داد، تمام دارایی های تاجر از دسترس او خارج شده و هیچ حقی نسبت به نقل و انتقال دارایی ها یا فروش آن ها تا زمانی که تصفیه کامل با طلبکاران صورت نگرفته ندارد. تمام ضامن هایی که قرارداد رو مورد ضمانت و تکلف خود قرار داده اند در دادگاه حاضر و به صورت قانونی حق ضمانت از آن ها گرفته خواهد شد. حال اگر افرادی در این بین، با ابطال قرارداد موافق نباشند، عدم موافقت آن ها نمی تواند بر روی روند ابطال قرارداد ارفاقی تاثیرگذار باشد.

کلام آخر

قانون، علی رغم سختگیری هایی که برای ایجاد نظم در یک جامعه دارد دارای مواد ارفاقی و روش های حمایت گونه نیز هست. قرارداد ارفاقی نیز از جمله راه هایی بوده که قانون از آن برای پشتیبانی از تاجر شکست خورده تحت شرایط خاص استفاده می کند. حال اگر موارد بطلان قرارداد ارفاقی پیش آمد و آن موارد ثابت گردید، قانون حکم به فسخ و باطل کردن این قرارداد خواهد داد.

5/5 - (1 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا