تبلیغات در دادخواه وکالت

آزمون قضاوت چیست + مدارک لازم برای ثبت نام

تبلیغات در دادخواه وکالت

جذب قاضی توسط قوه قضاییه از طریق روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از این روش ها برگزاری آزمون قضاوت است. این آزمون برای فارغ التحصیلان رشته حقوق و سایر دانشگاه ها و رشته هایی که قانونگذار آن ها را نیز مجاز دانسته برگزار می شود. پس از برگزاری آزمون و کسب نتیجه ی قبولی، باید دوران کارآموزی قضایی سپری شود تا درصورتی که شخص واجد شرایط بود، ابلاغ قضایی را دریافت کند. حال ما تصمیم داریم در این مقاله در رابطه با چیستی آزمون جذب قضات (قضاوت) صحبت کنیم و هر آنچه باید در رابطه با آن بدانید را در اختیارتان قرار دهیم تا با علم بر این موارد بهترین عملکرد را از خود در برابر این آزمون نشان دهید.

آزمون قضاوت چیست؟

اختلاف و دعاوی حقوقی و کیفری از زمان گذشته وجود داشته اند، اما در زمان قبل برای حل این اختلافات از میانجی گری بزرگان و ریش سفیدان کمک گرفته می شد. در گذر زمان شرایط تغییر پیدا کرد و قوانین مختلفی تدوین شد که بر اساس آن ها می توان عدل و نظم را در جامعه برقرار کرد. پس می توان گفت قضاوت یکی از مهم ترین و حساس ترین شغل ها در جامعه کنونی است که در برقراری نظم جامعه نقش دارد. البته باید به این موضوع نیز اشاره کنیم که شغل قضاوت یکی از دشوارترین شغل ها در جامعه است و چالش های بسیاری دارد.

از طرفی یک قاضی باید فرد عادل و درستی باشد تا بتواند در هر شرایطی بهترین حکم ها را صادر کند. همین موضوع گزینش و انتخاب یک قاضی را سخت کرده است و به دقت بالایی برای این گزینش نیاز می باشد تا یک شخص لایق و مناسب برای این شغل انتخاب شود. البته همانطورکه اشاره کردیم، برای انتخاب قاضی روش های مختلفی وجود دارد که هرکدام از آن ها با توجه به شرایطی که دارند، شخص متقاضی را مورد سنجش قرار می دهند تا مطمئن شوند که شخص لیاقت و شایستگی چنین شغلی را دارد.

برقراری آزمون قضاوت که یکی از راه های جذب قاضی به شمار می آید، به گونه ای طراحی شده است که شخص متقاضی را به خوبی موردبررسی قرار می دهد و از لیاقت و شایستگی فرد مطمئن می شود. این آزمون در 6 مرحله طراحی شده است که مراحل ابتدایی آن را می توان به مراحل تستی، تشریحی و مصاحبه دسته بندی کرد. حال اگر فرد متقاضی بتواند این 3 مرحله نام برده شده را به خوبی و با موفقیت پشت سر بگذارد، برای سپری کردن سایر مراحل آزمون و تشکیل پرونده به اداره آموزش قوه قضاییه دعوت خواهد شد. در نهایت نیز گزینش داوطلبان طبق مراحل زیر انجام می شود.

آزمون قضاوت

تشکیل شدن پرونده

  1. زمانی که با قصد تشکیل پرونده به اداره آموزش قوه قضاییه مراجعه می کنید و بعد از آنکه مراحل ابتدایی تشکیل پرونده را انجام دادید، 2 برگه با عنوان هایی چون تعدیل و توثیق در اختیار شما قرار می گیرد که باید این برگه ها توسط قاضی، امام جمعه یا استاد دانشگاه امضا شوند. علاوه بر این یکسری مدارک لازم است که قوه قضاییه این مدارک را به داوطلب اعلام خواهد کرد.
  2. بعد از گذشت یک ماه داوطلب باید در مصاحبه و آزمون روانشناختی تستی شرکت کند. در این مصاحبه از داوطلب 350 تست عمومی پرسیده می شود که داوطلب باید به آن ها پاسخ دهد؛ البته برای پاسخ دادن به این سوالات نیازی به هیچ منبع نمی باشد و براساس اطلاعات شخصی این ارزیابی انجام خواهد شد.
  3. بعد از آنکه چند روز از آزمون روانشناسی تستی گذشت، داوطلب برای شرکت در مصاحبه روان شناسی حضوری دعوت خواهد شد. این مصاحبه تقریبا بین 20 تا 30 دقیقه زمان می برد و طی آن در رابطه با مسائل روزمره سوال می شود.
  4. پس از آنکه مراحل قبلی آزمون قضاوت را پشت سر گذاشتید، مرحله جدیدی برای شما باز خواهد شد و آن تحقیق محلی است. در این مرحله، پرونده شما به محل اقامتتان ارسال خواهد شد و بعد از آن تحقیقات محلی شروع می شود. این تحقیق ممکن است بین دو ماه تا یکسال طول بکشد.
  5. اگر تحقیق محلی انجام شود و شما بتوانید از آن سر بلند خارج شوید باید به مرحله بعدی، یعنی مصاحبه احکام و عقیدتی وارد شوید.

مدارک لازم برای ثبت نام آزمون قضاوت

تا به اینجا در رابطه با آزمون قضاوت توضیحاتی را در اختیارتان قرار دادیم و اکنون تصمیم داریم در این بخش به بررسی مدارکی که برای ثبت نام در این آزمون نیاز دارید بپردازیم:

  • کارت ملی (اصل و فتوکپی)
  • تمام صفحات شناسنامه (اصل و فتوکپی)
  • فتوکپی مدارک تحصیلی
  • اگر در حال تحصیل هستید، گواهی اشتغال به تحصیل
  • گواهی مخصوص از کانون وکلا
  • عکس پرسنلی اسکن شده
  • عکس 4*3
  • اطلاعات مربوط به نظام وظیفه آقایان و اطلاعات مربوط به پایان خدمت یا معافیت
  • تکمیل فرم های مخصوص و درج اطلاعات مختلف اعم از نام و فامیل، نام پدر، وضعیت تاهل، کد ملی، محل صدور شناسنامه و …

کلام آخر

در این مقاله از دادخواه وکالت در رابطه با آزمون قضاوت که یکی از روش های ورود به حوزه قضاوت به شمار می آید صحبت کردیم و اطلاعات لازم و ضروری در رابطه با آن را در اختیارتان قرار دادیم. حال اگر شما متقاضی شرکت در این آزمون و فعالیت در حوزه قضاوت هستید، می توانید با توجه به اطلاعاتی که در اختیارتان قرار گرفت بهترین عملکرد را از خود نشان دهید و نسبت به انجام مراحل آن اقدام کنید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا