تبلیغات در دادخواه وکالت

معامله سلف چیست و انواع آن

تبلیغات در دادخواه وکالت

قرارداد سلف که به آن عقد پیش فروش نیز گفته می شود از انواع قراردادهایی است که به موجب آن خریدار مبلغ مورد معامله را باید پرداخت نماید و فروشند نیز مطابق با تعهدی که دارد باید کالا را در زمان آینده به مشتری تحویل دهد. در ادامه این مطلب به بررسی معامله سلف چیست؟ خواهیم پرداخت که امیدواریم با مطالعه این مقاله از وب سایت دادخواه وکالت بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

بررسی معامله سلف

این نوع قرارداد نیز دارای انواع مختلفی می باشد و بهتر است شما قبل از تنظیم قرارداد سلف اطلاعات لازم را در مورد نحوه تنظیم آن بدست آورید. با کسب اطلاعات مورد نیاز می توانید قرارداد سلف را به صورت حرفه ای تر تنظیم نمایید و قراردادی که تنظیم کرده اید نیز دارای اعتبار قانونی خواهد بود.

انواع قرارداد سلف

انواع روش های تنظیم معامله سلف چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این نوع معامله به دو صورت مختلف کتبی و شفاهی تنظیم می گردد، برای تنظیم این نوع قرارداد به صورت شفاهی، طرفین باید بدون مکتوب نمودن قرارداد، معامله را منعقد کنند، بدین صورت که مشتری باید ثمن معامله را برای انجام خرید مبیع مورد نظر خود به صورت حال تحویل فروشنده نماید و فروشنده یا بایع نیز موظف است که در موعد مقرر به توافق رسیده، مبیع را تحویل مشتری دهد. شایان ذکر است که انعقاد این نوع قرارداد به صورت شفاهی باید در حضور دو شاهد باشد همچنین فروشنده می تواند رسید پرداخت را به مشتری دهد و مشتری باید به خوبی از رسید پرداخت نگهداری نماید زیرا در صورت ایجاد اختلاف با فروشنده به دلیل نبود قرارداد کتبی، مشتری می تواند از رسید پرداخت برای اثبات معامله استفاده کند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که قرارداد سلف دستی باید به امضای طرفین قرارداد برسد و در صورت عدم امضاء این نوع قرارداد فاقد اعتبار خواهد بود.

برای تنظیم قرارداد سلف به صورت کتبی، طرفین می توانند یک سند دست نویس را تنظیم نمایند همچنین طرفین قرارداد می توانند برای تنظیم معامله سلف به دفترخانه مراجعه کنند سپس اقدام به تنظیم سند رسمی نمایند. برای تنظیم این نوع سند باید مشخصات دقیق طرفین در سند درج شود و مشخصات موضوع معامله یا فروش نیز به صورت کامل در قرارداد شرح داده شود. شایان ذکر است که مقدار ثمن و نحوه پرداخت آن، تاریخ تحویل مبیع، تاریخ انعقاد قرارداد و شروط ضمن عقد نیز باید در این معامله درج شود و طرفین قرارداد نیز آن را امضاء نمایند.

انواع قرارداد سلف چیست

آثار معامله سلف چیست؟

از مهم ترین آثار قرارداد سلف یا قرارداد پیش فروش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مشتری به موجب این نوع معامله باید ثمن معامله را پرداخت نماید.
  2. بایع به عنوان مالک ثمن پرداختی از سمت مشتری انتخاب می گردد.
  3. مشتری و فروشنده مسئول خسارت وارده به دیگری می باشند.
  4. بایع ملزم است که در موعد زمان مقرر نسبت به تحویل مبیع به مشتری اقدام نماید، در غیر این صورت بایع با تبعات حقوقی عدم ایفای تعهد مواجه می شود.
  5. این نوع عقد جزو عقود لازم به شمار می رود به همین دلیل هیچ یک از طرفین حق فسخ آن را نخواهند داشت. شایان ذکر است طرفین در صورت وجود خیارات قانونی، حق فسخ این نوع معامله را خواهند داشت.
  6. مشتری بعد از اخذ دریافت مبیع، مالک آن است و حق هرگونه تصرف در آن را خواهد داشت.
  7. فروشنده و مشتری بعد از عقد این نوع معامله از کلیه خیارات قانونی که مختص عقد بیع هستند برخوردار خواهند شد ولی می توانند با اراده شخصی حق اعمال خیارات را از خود سلب نمایند. از انواع خیار که در که در زمان تنظیم قراردادهای تجاری و ملکی از آن ها استفاده زیادی می شود، می توان به خیار غبن فاحش و خیار تبعض صفقه اشاره نمود.

بررسی شرایط صحت قرارداد سلف

شرایط صحت معامله سلف چیست؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که طرفین در زمان تنظیم این نوع قرارداد باید شرایطی را در نظر بگیرند که از مهم ترین این شروط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. طرفین قرارداد سلف باید در خصوص تنظیم این نوع قرارداد رضایت داشته باشند، در صورتی که رضایت یکی از آن ها مخدوش شود، معامله باید به دلیل فقدان رضایت یا قصد باطل شود و معامله نیز دارای وجاهت قانونی نخواهد بود.
  2. طرفین قرارداد باید عاقل، بالغ و رشید باشند در این صورت معامله دارای اعتبار قانونی خواهد بود و اگر شخص دارای اهلیت نباشد، معامله فاقد اعتبار خواهد بود.
  3. موضوع قرارداد باید معین شود و نباید موضوع مجهول باشد.
  4. در زمان تنظیم قرارداد باید میزان، جنس و وصف مبیع تعیین گردد.
  5. جهت این نوع قرارداد باید مشروع باشد و نمی توان در خصوص امور نامشروع این نوع قرارداد را منعقد کرد.
  6. در زمان انجام معامله سلف باید مدت زمان تحویل در قرارداد معین گردد و در صورتی که مدت زمان تعیین نگردد، معامله فاقد اعتبار خواهد بود.

بررسی شرایط صحت معامله سلف چیست؟

کلام آخر

حال که در مورد معامله سلف چیست؟ اطلاعات لازم را بدست آوردید، می توانید با توجه به شرایطی که دارید نسبت به تنظیم این نوع قرارداد به صورت کتبی یا شفاهی اقدام نمایید. شایان ذکر است در زمان عقد این نوع قرارداد باید به شروط لازم برای تنظیم این نوع قرارداد توجه لازم را داشته باشید تا بتوانید نسبت به تنظیم قراردادی که دارای اعتبار قانونی است اقدام نمایید.

4.5/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا