تبلیغات در دادخواه وکالت

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟ در پاسخ به سوال مذکور باید بگوییم که یکی از مهم ترین مراحل طلاق، شرکت در جلسه مشاوره پیش از طلاق می باشد که زن و مرد باید در این جلسه حضور داشته باشند و در صورت عدم حضور در جلسه مشاوره، ممکن است آن ها با عواقبی مواجه شوند، در برخی از موارد نیز حضور وکیل در این نوع جلسات باعث می شود که دیگر نیازی به حضور زوجین در کلیه جلسات مشاوره نباشد. در این مطلب از وب سایت دادخواه وکالت قصد داریم به بررسی عواقب عدم حضور زوجین در جلسه دادگاه بپردازیم که امیدواریم با مطالعه مطلبی که پیش رو دارید بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

عدم حضور زوجین در جلسات مشاوره طلاق دارای چه عواقبی است؟

اغلب زوجین زمانی که به این نتیجه می رسند که برای ادامه زندگی زناشویی مناسب نیستند نسبت به درخواست طلاق توافقی اقدام می کنند، در چنین شرایطی زن و شوهر به جلسه مشاوره قبل از طلاق دعوت می شوند. شرکت در جلسه مشاوره قبل از طلاق الزامی است و در صورتی که یکی از زوجین در این جلسه شرکت نکند بدون تردید زمان رسیدگی به دادخواست طلاق نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر زن یا شوهر در جلسه مشاوره قبل از طلاق شرکت نکند، عملا حق اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق را به طرف مقابل خود می دهد، در صورت عدم حضور یکی از زوجین در جلسه مشاوره پیش از طلاق باز هم جلسات برگزار می شود و در نهایت نیز گواهی لازم برای فردی که در جلسات مشاوره شرکت کرده است صادر می گردد، در نتیجه اگر شما به هر دلیلی نمی خواهید در جلسات مشاوره قبل از طلاق شرکت نمایید بهتر است از وکیل خانواده یا وکیل طلاق برای پیگیری جلسه مشاوره کمک بگیرید تا حق و حقوق شما در این مرحله ضایع نشود. شایان ذکر است یکی از مهم ترین وظایف وکیل خانواده یا وکیل طلاق شرکت در جلسه مشاوره می باشد و در صورتی که موکل حاضر به شرکت در جلسه مشاوره نشود وکیل باید به نیابت از وی در جلسه شرکت نماید.

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر می باشد؟

در زمان های گذشته زن و شوهر برای اخذ طلاق کافی بود به دادگاه خانواده مراجعه نمایند تا دادگاه بررسی های لازم را برای صدور حکم طلاق انجام دهد، با افزایش آمار طلاق در کشور ایران امروزه پروسه اخذ طلاق دارای پیچیدگی های زیادی شده است و زوجین برای طی کردن مراحل طلاق باید در جلسه مشاوره قبل از طلاق شرکت نمایند. در ادامه مطلب به بررسی کامل عدم حضور هر یک از زوجین در جلسه مشاوره طلاق می پردازیم.

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر می باشد؟

عدم حضور زن و شوهر در جلسه مشاوره طلاق

در صورتی که زن و شوهر تمایل به ثبت درخواست طلاق توافقی داشته باشند باید هر دوی آن ها در جلسه مشاوره شرکت نمایند، در صورتی که زن و شوهر در جلسه مشاوره قبل از طلاق شرکت نکنند برای آن ها گواهی مربوط به عدم انصراف از طلاق صادر نمی شود، در نتیجه نمی توانند سایر مراحل اخذ طلاق توافقی را پیش ببرند. در صورتی که زن و شوهر برای انجام طلاق به توافق رسیده باشند باید علاوه بر شرکت در جلسه مشاوره برای پرداخت نفقه، مهریه، حضانت فرزند یا فرزندان مشترک، تقسیم اموال مشترک و… توافقاتی برسند و توافق خود را در این زمینه به دادگاه اعلام نمایند.

عدم حضور مرد در جلسه مشاوره قبل از طلاق

اگر مرد در جلسه مشاوره قبل از طلاق حاضر نشود، پیش بینی می شود که وی به انجام طلاق توافقی رضایت ندارد به همین دلیل گواهی عدم انصراف از طلاق برای طلاق فقط با حضور زن در جلسه دادگاه صادر نمی شود.

عدم حضور زن در جلسه مشاوره قبل از طلاق

اگر زن در جلسه مشاوره پیش از طلاق شرکت نماید بدون تردید در پروسه طلاق اختلالاتی ایجاد می شود، در این صورت نیز گواهی عدم انصراف از طلاق نیز صادر نمی گردد زیرا به نظر می رسد که زن نسبت به اخذ طلاق رضایت ندارد.

بررسی استثنائات عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق

حال که با عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چه عواقبی دارد؟ آشنا شدید بهتر است بدانید که برای عدم خضور زوجین در مشاوره طلاق نیز استثنائاتی وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. هر یک از زوجین برای عدم حضور خود در جلسه مشاوره باید مدارکی را ارائه دهند تا توسط مدرک به دادگاه و مشاور ثابت شود که امکان حضور وی در جلسه مشاوره وجود ندارد. در این صورت مرکز مشاوره می تواند بدون حضور زن یا مرد نسبت به ادامه جلسه مشاوره اقدام نماید و پس از پرسیدن سوالات مهم، گواهی عدم انصراف از طلاق را صادر کند.
  2. اگر زن یا شوهر در خارج از کشور اقامت داشته باشند می توانند به واسطه عدم حضور در کشور ایران در جلسه مشاوره قبل از طلاق حاضر شوند. در این صورت مرکز مشاوره می تواند با وجود وکیل نیست به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق اقدام کند. پس از صدور این گواهی، پرونده طلاق به دادگاه خانواده ارجاع داده می شود.

نحوه شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق

زوجین باید برای شرکت در جلسه مشاوره قبل از طلاق مراحل زیر را طی کنند:

  1. متقاضیان شرکت در جلسه مشاوره طلاق باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نمایند، پس از انجام ثبت نام در سامانه، رزرو نوبت مشاوره طلاق انجام خواهد شد. پس از تعیین وقت و مکان مشاوره هر یک از زوجین باید در زمان تعیین شده در محل مشاوره حضور داشته باشند.
  2. تعداد جلسات مشاوره پس از برگزاری اولین جلسه مشاوره تعیین می شود و حدودا 5 جلسه مشاوره برای انجام طلاق تعیین می شود. شایان ذکر است که تعداد جلسات مشاوره می تواند مطابق با نظر مشاور و طرفین افزایش داده شود. به این نکته نیز توجه داشته باشید که تمدید جلسات مشاوره به این معنا است که حضور زوجین در این جلسات تاثیرگذار بوده است و احتمال اینکه زن و شوهر از تصمیم خود برای انجام طلاق صرف نظر نمایند زیاد است.
  3. اگر امکان سازش بین زن و شوهر وجود نداشته باشد و مشاور این مسئله را تشخیص دهد در نهایت گواهی عدم امکان انصراف از طلاق صادر می گردد. با استفاده از این گواهی زوجین می توانند برای ثبت دادخواست طلاق اقدام نمایند.
  4. گواهی عدم امکان انصراف از طلاق باید به دادخواست طلاق پیوست شود سپس دادخواست برای بررسی بیشتر به دادگاه خانواده ارجاع داده شود.

نحوه شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق

کلام آخر

مشاوره قبل از طلاق برای ایجاد صلح و سازش بین زوجین برگزار می شود و اگر زن یا شوهر در جلسات مشاوره حضور داشته باشند بدون تردید پروسه اخذ طلاق طولانی تر خواهد شد. در این مطلب به بررسی عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چه عواقبی دارد، پرداختیم که امیدواریم از مطالعه این مطلب نهایت بهره را برده باشید.

4.3/5 - (3 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا