تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم اسید پاشی و مجازات آن

تبلیغات در دادخواه وکالت

متاسفانه اسید پاشی از سال 1397 به یکی از جرایم پرتکرار تبدیل شد و همین موضوع نگرانی بخش های مختلف را به همراه داشت؛ از همین رو در تاریخ 11 دی ماه سال 1397 قانون « تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن » توسط قانونگذاران به تصویب رسید. به دنبال این قانون افرادی که مرتکب جرم اسید پاشی شوند مجازات سنگینی برای آن ها درنظر گرفته خواهد شد. حال اگر می خواهید بدانید که جرم اسید پاشی دقیقا چه جرمی است و چه مجازاتی دارد، در ادامه همراه ما باشید.

جرم اسید پاشی چیست؟

یکی از خشونت آمیزترین جرم هایی که می تواند بر علیه انسان اتفاق بیفتد، بدون شک جرم اسید پاشی است. طبق قانون، اگر شخصی با استفاده از ابزار خاص این جرم، یعنی اسید به سمت شخص دیگر حمله ور شود و اسید را روی صورت و بدن آن شخص بریزد، مرتکب جرم اسید پاشی شده است. ارتکاب این جرم باعث می شود که زیبایی، بافت صورت، بینایی و همچنین بافت سایر اندام های بدن شخص از بین برود.

این جرم به قدری سنگین و خشن است که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند این جرم از قتل بدتر است و باید مجازات سنگین تری برای آن درنظر گرفته شود؛ چرا که قتل در یک لحظه اتفاق می افتد، اما اسید پاشی علاوه بر آنکه در لحظه درد و سختی بسیاری را برای شخص به همراه دارد، تا آخر عمر آثارش باقی می ماند و ممکن است فرد به دلیل از دست دادن زیبایی، اعتماد به نفس خود را نیز از دست بدهد و از ازدواج، کار و … محروم شود.

اسید پاشی چه جرمی دارد؟

پیش از آنکه قانون « تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن » به تصویب برسد، در رابطه با مجازات اسید پاشی بین علما اختلاف نظر وجود داشت؛ به طوری که برخی از علما موافق قصاص بودند و برخی دیگر این مجازات را قبول نداشتند. اما بعد از آنکه این قانون تصویب شد شرایط فرق کرد و مجازات به این صورت شد که اگر اسید پاشی از عمد انجام شود و عواقبی چون قتل و جنایات مادون نفس را به همراه داشته باشد، جزای آن قصاص خواهد بود.

حال اگر به هر دلیلی حکم قصاص اجرا نشود، طبق ماده 2 قانون تشدید مجازات اسید پاشی مجازات دیگری اجرا خواهد شد که این مجازات عبارتند از:

  • اگر اسید پاشی منجر به قتل شود یا باعث تغییر شکل دائمی صورت بزه دیده گردد، برای فرد مجرم بیش از 25 سال حبس تعزیری درنظر گرفته خواهد شد.
  • اگر برای جرم اتفاق افتاده، دیه ای بیش از نصف دیه کامل تعیین شود، شخصی که جرم اسید پاشی را انجام داده به 15 تا 25 سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد.
  • اگر دیه درنظر گرفته شده، بین یک سوم تا نصف دیه کامل باشد، مدت زمان درنظر گرفته شده برای حبس تعزیری بین 10 تا 15 سال می باشد.
  • اگر میزان دیه یک سوم دیه کامل باشد، مدت زمانی که اسید پاش باید در حبس تعزیری باشد بین 5 تا 10 سال است.

جرم اسید پاشی

قانون تشدید مجازات اسید پاشی

همانطور که گفته شد، قانون تشدید مجازات اسید پاشی درست زمانی که آمار مربوط به اسید پاشی زیاد شد به تصویب رسید. این قانون تشکیل شده از ماده های مختلف است که در هر ماده مجازات و شرایط مختلفی تعیین شده که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  1. طبق ماده اول قانون تشدید مجازات اسید پاشی، اگر ریختن اسید یا هر ترکیب شیمیایی دیگر باعث نقص عضو فرد شود و خود شخص یا ولی دم آن شکایتی را به دادگاه ارائه دهد، فرد مجرم طبق قانون به قصاص نفس یا عضو محکوم خواهد شد. البته شخص شاکی می تواند درخواست دیه یا قصاص نیز کند.
  2. در ماده دوم قانون تشدید مجازات اسید پاشی آمده است که اگر شخص مجرم به هر دلیلی به قصاص محکوم نشود یا ولی دم درخواست قصاص ندهد، باید طبق کتاب قانون دیه مربوط به این مجازات را بپردازد.
  3. ماده سه قانون تشدید مجازات اسید پاشی به این موضوع اشاره دارد که در قانون هیچ مصوبه ای برای آزادی مشروط، تعلیق مجازات و تخفیف وجود ندارد و مجرم باید به سزای عمل خود برسد. البته باید به این نکته اشاره کرد که اگر ولی دم از مجازات تعزیری شماره یک بگذرد، دادگاه می تواند مجازات را کمی کاهش دهد.
  4. طبق ماده چهارم قانون تشدید مجازات، فرد متهم باید علاوه بر آنکه طبق ماده 14 قانون آیین دادرسی خسارت های پیش آمده را جبران کند، باید هزینه های مربوط به درمان را بپردازد. گاهی اوقات قاضی اعلام می کند که نیازی به پرداخت هزینه توسط متهم نیست که در چنین حالتی هزینه های درمان توسط صندوق تامین خسارت های بدنی پرداخت می شود.

آیا تهدید به اسید پاشی شامل مجازات می شود؟

تهدید به اسید پاشی دو شکل متفاوت دارد. اولین حالتی که وجود دارد این است که شخص یک فرد را تهدید می کند و قصد عملی کردن آن را نیز دارد که این حالت تهدید جرم است؛ البته به شرطی که تهدید واضح و علنی باشد، یعنی قاضی بتواند به آن استناد کند. حالت دیگری که وجود دارد، این است که فرد تهدید کننده قصد عملی کردن تهدید را ندارد و تنها برای ایجاد رعب و وحشت دست به چنین کاری زده است. در این صورت جرمی صورت نگرفته است، اما می توان از شخص به دلیل برهم زدن امنیت و آرامش شکایت کرد.

مجازاتی که معمولا برای افرادی که دیگران را به اسید پاشی تهدید می کنند تعیین می شود، این است که از یک ماه تا یک سال به حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شوند. البته تعیین حد مجازات برعهده قاضی است که باید پس از رسیدگی به پرونده نظر بدهد.

کلام آخر

ما در این مقاله از مجله ی مشاوره حقوقی دادخواه وکالت به موضوع جرم اسید پاشی چیست و چه مجازاتی دارد پرداختیم و همانطورکه گفتیم، اسید پاشی یکی از جرم های نابخشودنی به شمار می آید که بسته به موقعیتی که بعد از آن پیش می آید، جریمه و مجازاتی برای آن مشخص می شود. باید گفت که برخی از وکلا به صورت تخصصی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند که می توانید در صورت مواجه با چنین پرونده ای از تخصص آن ها کمک بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا