تبلیغات در دادخواه وکالت

هزینه بخشش مهریه چقدر است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

مهریه یکی از حقوق زن در عقد نکاح محسوب می شود که می تواند آن را ببخشد. به همین دلیل در این خصوص مواردی مانند بخشیدن مهریه در محضر، دفترخانه برای بخشش مهریه و محکمترین سند برای بخشش مهریه مطرح می شوند. تعرفه حق التحریر دفاتر اسناد رسمی میزان هزینه بخشش مهریه را تعیین می کند. این مبلغ ممکن است به صورت توافقی توسط زن، مرد یا هر دوی آن ها به دفترخانه پرداخت شود. باید گفت که علاوه بر تعرفه دفترخانه، میزان مهریه نیز در هزینه ها تاثیرگذار می باشد.

هزینه بخشش مهریه در دفتر اسناد رسمی

بر اساس قوانین اسلامی و شرعی یکی از وظایف شوهر بعد از عقد، پرداخت مهریه می باشد. در این صورت زن مالک مهریه است و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند یا ببخشد! گاهی بخشیدن مهریه به صورت دستنویس است و در این صورت هزینه ای ندارد؛ اما برای بخشیدن مهریه در دفتر اسناد رسمی باید هزینه هایی پرداخت شود. هزینه بخشش مهریه در دفتر اسناد رسمی با توجه به تعرفه های حق التحریر و میزان مهریه تعیین می شود. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل خانواده کرج مشورت کنید.

برای اینکه بخشش مهریه رسمی و قابل استناد باشد، باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرد و در نتیجه هزینه هایی برای طرفین در بر خواهد داشت. ارزش قانونی بخشش مهریه در محضر بسیار بیشتر از بخشش به صورت دستنویس یا روش های دیگر است. ما در مقاله ای به روش های وصول مهریه نیز پرداخته ایم.

هزینه بخشش مهریه در دفتر اسناد رسمی

روش های مختلف بخشیدن مهریه

زوجین نباید نگران هزینه بخشش مهریه باشند چراکه این امکان وجود دارد که بدون مراجعه به دفترخانه نیز، مهریه را بخشید! درواقع در این موارد نیازی به پرداخت هزینه نیست. این روش ها عبارتند از:

  • بخشیدن مهریه به صورت دستنویس
  • امضاء اقرارنامه ابراء زوجه از پرداخت مهریه
  • اقرار به دریافت مهریه به صورت کامل
  • بخشش مهریه در قالب عقد صلح (توافقی)
  • بخشش مهریه در ازای دریافت حق طلاق

در تمامی این موارد برای بخشیدن مهریه نیازی به مراجعه به دفترخانه و هزینه اضافی نیست. در این روش ها تنها با تنظیم یک سند عادی می توان مهریه را بخشید. با این وجود بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای تنظیم یک سند عادی، با پرداخت هزینه بخشش مهریه؛ آن را رسمی کنند.

هزینه بخشیدن مهریه بر عهده چه کسی است؟

برای بخشیدن مهریه زن می تواند خود به تنهایی به محضر مراجعه کند و اقدامات لازم در این خصوص را انجام دهد. در این صورت خود باید هزینه بخشش مهریه را تقبل کند. گاهی بخشش مهریه برای دریافت حقوقی مانند حق طلاق است که بر اساس قانون زوجه باید هزینه را پرداخت کند؛ اما در مواردی که هر دو طرف به صورت توافقی به این کار مبادرت ورزند، ممکن است زوج یا زوجه هر کدام پرداخت هزینه بخشش مهریه در دفترخانه را بر عهده بگیرند.

در اکثر مواقع به دلیل اینکه بخشش مهریه به صورت توافقی انجام می شود و مرد از این کار منتفع می شود، هزینه مربوط به بخشش مهریه در محضر نیز توسط وی پرداخت می شود.

هزینه بخشیدن مهریه بر عهده چه کسی است؟

هزینه بخشش مهریه بر اساس تعرفه

برای رسمی کردن اسناد عادی در دفاتر رسمی افراد ملزم به پرداخت هزینه بر اساس تعرفه حق التحریر هستند. در خصوص بخشش مهریه نیز همین موضوع صدق می کند و زوجین باید بر اساس توافق بین خود، این هزینه را پرداخت کند. قوه قضاییه تعرفه ها را به صورت سالانه اعلام می کند و دفتر اسناد رسمی نیز بر همین اساس هزینه را دریافت می کند. هر چقدر مهریه زوجه بیشتر باشد، هزینه بخشیدن آن بیشتر می شود. امکان محاسبه آنلاین هزینه دفاتر اسناد رسمی نیز وجود دارد.

محکمترین سند برای بخشش مهریه

هنگامی که زن اقدام به بخشش مهریه از طریق دفاتر اسناد رسمی می کند؛ حتی بعد از فوت همسرش نیز نمی تواند از اموال وی مهریه را دریافت کند. می توان گفت که سند رسمی ابراء به عنوان رسمی ترین و محکمترین سند برای بخشش مهریه قابل استناد است. این سند را تنها با مراجعه به دفتر اسناد رسمی و پرداخت هزینه بخشش مهریه می توان دریافت کرد. بخشیدن مهریه در محضر موجب می شود که این کار دارای ارزش قانونی بیشتری شود.

بخشش مهریه بدون بازگشت

به منظور بخشش مهریه بدون بازگشت باید به صورت دستنویس یا از طریق مراجعه به دفاتر رسمی، از طریق ابراء و اقرار به دریافت مهریه اقدام شود. ممکن متن بخشش مهریه بدون بازگشت به صورت مطلق یا مشروط نوشته شود. در هر صورت این متن توسط زوجین و با توجه به شرایطی که آنها تعیین می کنند؛ تحریر و تنظیم می شود.

آیا زن بعد از بخشیدن مهریه میتواند باز مطالبه کند؟

در ادامه مبحث هزینه بخشش مهریه یک موضوع مهم نیز مطرح میشود که آیا زن بعد از بخشیدن مهریه میتواند باز مطالبه کند؟ باید گفت که بخشیدن مهریه ممکن است به روش بذل یا هبه انجام شود. در این صورت زن می تواند حتی با وجود بخشش نیز مهریه را از مرد مطالبه کند! زوجه در این صورت باید به مراجع قضایی مراجعه کرده و در این خصوص دادخواستی تنظیم کند.

سلب رجوع به مابذل مهریه

حال این سوال مطرح می شود که در چه صورت زن نمی تواند بعد از بخشش مهریه آن را طلب کند؟ در این حالت بحث سلب رجوع به مابذل مهریه مطرح می شود. معمولا این کار زمانی انجام می شود که زوجین قصد طلاق توافقی از هم دارند. در این حالت زن در ازای بخشش مهریه از مرد طلاق می گیرد.

برای اینکه بعد از طلاق نتواند مهریه را طلب کند باید حق رجوع به مابذل مهریه از وی گرفته شود. بدین منظور در هنگام بخشش مهریه وی تعهد می کند که حق رجوع به مابذل مهریه را ندارد. در چنین مواردی مانند طلاق توافقی، هزینه بخشش مهریه اغلب به صورت توافقی توسط زوجین پرداخت می شود.

کلام آخر

بخشش مهریه توسط زوجه بسیار مرسوم است و به دلایل مختلف انجام می شود. گاهی زوجه خود قصد دارد که به دلیل قدردانی از همسر این کار را انجام دهد. گاهی نیز در ازای طلاق توافقی، زن مهریه خود را می بخشد. در هر صورت برای قانونی شدن آن به دفاتر اسناد رسمی مراجعه می شود. هزینه بخشش مهریه بستگی به عوامل مختلفی مانند میزان مهریه زوجه و میزان تعرفه حق التحریر که از طرف قوه قضاییه هر سال اعلام می شود، دارد.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا