تبلیغات در دادخواه وکالت

شکایت فرزند از پدر چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

مواردی مانند اختلاف در تقسیم ارث، روانی بودن پدر، فحاشی، ایجاد محدودیت برای فرزند خشونت خانگی و ضرب و شتم از دلایل اصلی شکایت فرزند از پدر می باشند. والدین اعم از پدر و مادر باید از زمان تولد فرزند به تکالیف خود در قبال وی عمل کنند. آنها باید فضای مناسبی برای رشد فرزند محیا کنند. هر گونه کوتاهی از طرف والدین می تواند زمینه را برای شکایت فرزند از آنها فراهم کند. فرزند می تواند از طریق تنظیم شکواییه با بهترین وکیل کرج مشورت کند.

نحوه شکایت فرزند از پدر

در صورت بروز هر نوع مشکل بین فرزند و پدر این امکان وجود دارد که در این رابطه شکواییه تنظیم شود. مواردی مانند عدم پرداخت نفقه می توانند موجب شوند که فرزند بخواهد از پدر شکایت کند. این دلایل محکمه پسند هستند و بهتر است به صورت قانونی پیگیری شوند. در مرحله اول شکایت فرزند از پدر باید به دادگاه خانواده مراجعه شود. بدین منظور می توان با بهترین وکیل خانواده در کرج مشورت کنید. برای بررسی دلیل شکایت پرونده به کارشناس ارجاع داده می شود.

در مواردی مانند عدم پرداخت نفقه فرزند می تواند درخواستی مبنی بر تعدیل نفقه را به دادگاه ارائه کند. این کار بدین دلیل است که این امکان وجود دارد که به دلیل تورم، نفقه ای که پرداخت شود کم باشد. همانطور که ذکر شد بر اساس دلایل دیگر مانند ضرب و شت یا مواردی مانند سرقت نیز امکان طرح شکایت وجود دارد. بدیهی است که بدون مشورت با وکیل نمی توان مراحل ثبت شکایت و تنظیم شکواییه را به درستی طی کرد.

نحوه شکایت فرزند از پدر

مرجع صالح رسیدگی به شکایت فرزند از پدر

باید گفت که تنها مرجع رسیدگی به شکایت فرزند از پدر، دادگاه خانواده می باشد. بدین منظور باید یک شکواییه از طریق دفاتر خدمات قضایی تنظیم شود تا در دادگاه خانواده مورد بررسی قرار بگیرد. همانطور که گفته شد این در این خصوص بهتر است با وکیل باتجربه مشورت شود. مواردی از قبیل تنظیم شکواییه باید توسط افراد متخصص انجام شوند. بر همین اساس نیز مرجع صالح مورد نظر مانند دادگاه خانواده به شکواییه ها و پرونده هایی رسیدگی می کند که به صورت اصولی تنظیم شده باشند.

شکایت هایی مانند عدم پداخت نفقه باید در مراجعی مانند دادگاه خانواده بررسی شوند و شکایاتی از قبیل ضرب وشتم در دادسرا مطرح می شوند.

دلایل شکایت فرزند از پدر

همانطور که می دانید مراجع صالح مانند دادگاه خانواده برای رسیدگی به شکایت فرزند از پدر دلیل محکمه پسند برای این موضوع را از شاکی خواستار هستند. مواردی مانند پرداخت نکردن نفقه فرزند، خشونت هایی که منجر به ضرب و شتم می شوند، سرقت و قتل از این دسته دلایل هستند.

1. شکایت عدم پرداخت نفقه فرزند

با توجه به اینکه والدین مسئولیت نگهداری از فرزندان خود تا سن 18 سالگی را به عهده دارند باید تا این زمان شرایط مناسبی برای زندگی وی فراهم کنند. پدر باید نفقه فرزند خود را پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت آن این امکان برای فرزند فراهم است که از پدر شکایت کند. بعد از تنظیم شکواییه و ارائه آن، دادگاه خانواده آن را بررسی می کند و زمان مورد نظر برای برگزاری جلسه را تعیین می کند. طرفین دعوی یعنی پدر و فرزند باید در جلسه حاضر شوند.

2. شکایت خشونت خانگی و ضرب و شتم توسط پدر

بر اساس قوانین حقوقی ایران پدر و مادر می توانند فرزند خود را تنبیه کنند! اما این تنبیه باید به گونه ای باشد خارج از عرف نباشد. به عنوان مثال محروم کردن فرزند از غذا یا داغ کردن بدن وی غیر قانونی هستند. در نتیجه مواردی از این قبیل دارای مجازات هستند و جرم محسوب می شوند. به دلیل کیفری بودن این موارد بهتر است با بهترین وکیل کیفری در کرج در این رابطه مشورت شود.

باید گفت که اگر تنبیه در حد عرف و شرع باشد نمی توان به عنوان جرم آنها را در دادگاه مطرح کرد. در نتیجه نمی توان این موارد را به صورت کیفری پیگیری کرد. اگر آثار خشونت خانگی و ضرب و شتم روی بدن فرزند باقی باشد، دیگر در حد عرف و شرح نیست. باید به این مورد دقت شود که تنبیه عرف و شرع تنها توسط والدین قابل قبول است و اگر اشخاص دیگری مانند معلم، مربی مهد و … حق ندارند این کار را انجام دهند.

شکایت خشونت خانگی و ضرب و شتم توسط پدر

3. شکایت در صورت قتل فرزند

قتل عمد در قانون حقوقی ایران دارای مجازاتی مانند قصاص است. ولی دم در این خصوص می توانند به شاکی رضایت دهند و قصاص انجام نشود؛ اما این مورد در خصوص رابطه پدر فرزندی صدق نمی کند. به گونه ای که در صورتی که پدری فرزند خود را به قتل برساند، قصاص نمی شود! این مورد در خصوص قتل فرزند توسط مادر برعکس است و وی باید قصاص شود.

4. شکایت فرزند از پدر برای ارث

گاهی پدر تصمیم می گیرد که قبل از فوت، اموال و دارایی های خود را بین فرزندان تقسیم کند. این  امکان وجود دارد که به دلیل خصومت با یکی از فرزندان، وی را از ارث محروم کند. به همین دلیل یکی از دلایل شکایت فرزند از پدر برای ارث است. باید گفت که هر کسی می تواند اموال خود را بین کسانی که تمایل دارد تقسیم کند، در نتیجه امکان طرح شکایت در این خصوص وجود ندارد.

برخی از فرزندان تمایل دارند که والدین سهم الارث آنها را قبل از فوتشان مشخص کنند. همین موضوع می تواند زمینه را برای اختلاف بین آن ها فراهم کند. یکی از دعاوی که در دادگاه مطرح می شود، شکایت فرزند از پدر برای ارث است. باید گفت که هر کس اختیار اموال خود را دارد و اگر قصد نداشته باشد آن را بین فرزندان در زمان حیات تقسیم کند عملا کار غیر قانونی انجام نداده است. به همین دلیل این نوع شکایت راه به جایی ندارد.

برخی از والدین تصمیم می گیرند که قبل از فوت، دارایی خود را بین فرزندان تقسیم کنند. در این صورت فرزندان می توانند به سهم خود در زنان حیات والدین دست پیدا کنند.

در صورتی که تقسیم ارث تنها بر اساس وصیت نامه باشد، بعد از فوت امکان اعتراض به آن وجود دارد و بر اساس ماده 837 قانون مدنی کسی نمی تواند ورثه را از ارث محروم کند.

5. شکایت از پدر به دلیل فحاشی

فرزند می تواند به منظور شکایت از پدر به دلیل فحاشی اقدام کند. اگر که فحاشی و توهین در حد کم باشد بهتر است با پلیس اجتماعی 123 قبل از طرح شکایت تماس گرفته شود. در این خصوص نیز می توان از طریق تنظیم شکواییه این مورد را ثبت کرد. در این خصوص نیز بهتر است با وکیل مشورت شود.

6. شکایت فرزند از پدر برای محدودیت

اغلب فرزندان دختر اقدام به شکایت از پدر به دلیل محدودیت می کنند. مواردی مانند ایجاد محدودیت از طرف پدر ممکن است به دلیل شرم و احساس گناه توسط دختران کمتر مطرح شوند. گاهی همین موارد  می توانند منجر به درگیری و اختلاف شدید بین پدر و دختر شوند. به همین دلیل بهتر است در مراحل اولیه از طریق دریافت راهنمایی از پلیس اجتماعی یا وکیل این موارد مطرح شوند.

شکایت فرزند از پدر برای محدودیت

7. شکایت از پدر روانی

یکی دیگر از دلایلی که ممکن است علیه پدر خانواده در دادگاه پرونده ای مطرح شود، شکایت از پدر روانی است. منظور از این اصطلاح این است که پدر تعادل روحی و روانی ندارد. در این حالت سرپرست خانواده تسلطی روی رفتارش ندارد و ممکن است رفتارهایی از خود بروز دهد که نشان از بیماری روحی و روانی وی دارد. بهتر است در چنین مواردی با وکیل خانواده در این خصوص مشورت شود.

مشکلاتی مانند فشار اقتصادی می توانند موجب شوند که والدین دچار مشکلات روانی شوند. این موضوع می تواند موجب آزار و اذیت فرزندان توسط آنها شود. در نتیجه در بسیاری از موارد شکایت فرزند از پدر با این عناوین ارائه می شود.

8. شکایت از والدین بدسرپرست

برخی از والدین صلاحیت سرپرستی از فرزندان خود را ندارند. همین موضوع می تواند شرایط را برای شکایت از والدین بدسرپرست فراهم کند. معمولا این والدین گرفتار مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند. در بیشتر مواقع اعتیاد پدر یکی از دلایل اصلی مطرح شدن این نوع شکایات است. در نتیجه می توان از این طریق از سرپرستی وی خارج شد. دادگاه باید شرایط را بررسی کند و در صورتی که والد صلاحیت لازم را نداشته باشد، فرزند می تواند دیگر تحت سرپرستی وی نباشد. برخی کودکان که مورد آزار و اذیت والدین قرار می گیرند به کانون اصلاح و ادب روانه می شوند.

کلام آخر

شکایت فرزند از پدر می تواند به دلایل مختلفی مانند ایجاد محدودیت، فحاشی، محرومیت از ارث، عدم پرداخت نفقه و … انجام شود. با توجه به دلیل شکایت، مراحل رسیدگی به آن نیز در دادگاه نیز متفاوت است. برخی از موارد در دادگاه خانواده بررسی می شوند و برخی دیگر در دادسرا باید پیگیری شوند. در هر صورت از طریق مشورت با وکیل می توان بهترین روش برای حل چنین مشکلاتی را پیدا کرد. وکیل می تواند در این خصوص راهکارهایی به شاکی ارائه دهد. موفقیت در چنین پرونده هایی بستگی به شرایط پرونده و نوع شکایت دارند. شکایت از والدین بدسرپرست یا قیم یکی از انواع دعاوی بسیار رایج است که روزانه در دادگاه ها مطرح می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا