تبلیغات در دادخواه وکالت

مجازات ضرب و شتم پلیس چیست؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

بر اساس قانون ضرب و شتم و درگیری با افراد جرم محسوب می شود. در نتیجه ضرب و شتم پلیس نیز به عنوان جرم در نظر گرفته می شود و با متهم برخورد قانونی صورت می گیرد. مجازات ضرب و شتم پلیس و درگیری با مامور نیروی انتظامی بر اساس نوع آن مشخص می شود. در صورتی که محرز شود که این کار عمدی بوده است، دارای ابعاد کیفری می باشد و بر طبق قانون مجازات تعیین می شود.

جرم ضرب و شتم پلیس

فرقی ندارد که یک فرد عادی یا یک پلیس مورد ضرب و شتم واقع شود. در هر صورت شخص ضارب جرم مرتکب شده است و باید مجازات شود. مجازات ضرب و شتم پلیس در صورت کتک زدن و ایجاد صدمه به وی می تواند مجازاتی مانند قصاص نیز در پی داشته باشد! بر اساس میزان صدمات وارد شده به پلیس، این امکان وجود دارد که حبس یا پرداخت دیه به عنوان مجازات برای وی در نظر گرفته شوند.

همچنین به صورت همزمان علاوه بر اجرای مجازات ضرب و شتم، به دلیل عدم اطاعت از دستور پلیس، جرم تمرد نیز صورت گرفته است که قابل بررسی می باشد. بر اساس ماده 607 قانون تمرد از دستور پلیس جرم محسوب می شود و فرد خاطی باید در این خصوص مجازات شود. در این خصوص می توانید با بهترین وکیل کیفری تهران مشورت کنید. وکلا در خصوص جرم های کیفری اطلاعات بیشتری دارند و می توانند به شما در این خصوص کمک بیشتری کنند. بهتر است در رابطه با مشکل خود حتما یک مشاوره حقوقی دریافت کنید تا بهترین روش برای پیگیری آن را انتخاب کنید. ما در مقاله ای جداگانه در خصوص چگونگی برخورد با مزاحمت های خیابانی صحبت کرده ایم.

جرم ضرب و شتم پلیس

مجازات درگیری با انواع پلیس

همانطور که ذکر شد درگیری و ضرب و شتم با پلیس یا هر شخص دیگری در قانون جرم به شمار می آید. برخی از افراد تصور می کنند که جرم درگیری با مامور راهنمایی و رانندگی کمتر از مامور نیروی انتظامی است! در حالی که پلیس در هر قامتی وظیفه ایجاد و برقراری نظم و امنیت را دارد و در نتیجه افراد باید از دستورات وی اطاعت کنند. باید گفت که در صورت عدم اطاعت، جرم تمرد از دستور پلیس صورت گرفته است و در صورت ضرب و شتم نیز مجازات های مانند قصاص، حبس و پرداخت نقدی در انتظار مجرم است.

  1. مجازات درگیری با مامور لباس شخصی

گاهی پلیس با لباس شخصی وارد عمل می شود و در واقع پلیس مخفی محسوب می شود. هر گونه درگیری با مامور لباس شخصی با توجه به نوع درگیری می تواند مجازات در پی داشته باشد. در صورت استفاده از سلاح سرد، جرم جنبه عمومی پیدا می کند و شخص باید مجازات شود. مامور لباس شخصی نیز می تواند در خصوص مواردی مانند ضرب و شتم از فرد ضارب شکایت کند.

مجازات درگیری با مامور لباس شخصی

  1. حکم درگیری با مامور راهنمایی رانندگی

در راستای بحث مجازات ضرب و شتم پلیس باید به مواردی مانند حکم درگیری با مامور راهنمایی رانندگی نیز بپردازیم. مامور راهنمایی رانندگی یا همان مامور راهور وظیفه دارد در حیطه خود نظم را برقرار کند. در این خصوص ممکن است که به دلایل مختلف نسبت به اعمال جریمه اقدام کند و یا خودرو اشخاص را به پارکینگ بفرستد.

گاهی برخی از افراد به دلیل عدم کنترل خشم در چنین لحظاتی با پلیس راهور درگیر می شوند. این نوع درگیری نیز تفاوتی با موارد دیگر ندارد. به صورت کلی ضرب و شتم پلیس جرم محسوب می شود و فرقی ندارد پلیس نیروی انتظامی باشد یا راهور.

نحوه رسیدگی به جرم ضرب و شتم پلیس

هنگامی که یک شخص اقدام به کتک زدن و ضرب و شتم پلیس می کند، ممکن است به دلیل شکایت پلیس به دادگاه فرا خوانده شود. شاکی که ممکن است از نیروی انتظامی، پلیس راهنمایی رانندگی یا مامور لباس شخصی باشد باید برای طرح شکایت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و شکایت خود را ثبت کند.

علاوه بر ضرب و شتم و کتک زدن پلیس اگر به وی توهین شده باشد، وی می تواند در این خصوص نیز شکایتی مطرح کند. بعد از بررسی پرونده توسط قاضی، متهم به دادگاه فراخوانده می شود تا شکایت در ابعاد مختلف بررسی شود و برای شخص خاطی مجازات در نظر گرفته شود.

ادله اثبات کتک زدن پلیس

هنگامی که شخصی مورد ضرب و شتم قرار می گیرد از راه های مختلف می تواند این موضوع را اثبات کند. در خصوص مجازات ضرب و شتم پلیس نیز وی می تواند از موارد زیر برای اثبات استفاده کند:

  • شهادت شهود
  • نظر کاشناسی شده پزشکی قانونی
  • استفاده از مدارکی مانند فیلم
  • اقرار متهم به ضرب و شتم پلیس
  • علم قاضی

هنگامی که در دادسرای محل وقوع جرم بررسی های لازم انجام شد و قرار مجرمیت مبنی بر وقوع جرم صادر شد، دادگاه کیفری وظیفه دارد که موضوع را بررسی کند. با ثبات جرم از طریق ادله ذکر شده، مجازات ضرب و شتم پلیس تعیین می شود که شامل مواردی مانند قصاص، دیه، حبس، جزای نقدی و … می باشد.

جرم کتک زدن در دعوا

هنگامی که شخصی عامدانه به دیگری جراحتی وارد کند، ممکن است موجب نقص عضو یا آسیب به بدن وی شود. گاهی اعضای بدن شخص ممکن است از کار بیفتد. این مورد مصداق بارز اختلال در نظم و صیانت امنیت جامعه می باشد. به همین دلیل برای آن از 2 تا 5 سال حبس در نظر گرفته می شود. در صورتی که دیه درخواست شود، این مورد نیز باید پرداخت شود. باید گفت که تفاوتی بین پلیس و یک فرد عادی وجود ندارد. با این وجود پلیس می تواند به دلیل جرم تمرد از دستور پلیس نیز شکایت خود را پیگیری کند.

کلام آخر

به طور کلی ضرب و شتم و درگیری با پلیس عواقب بسیار بدی برای فرد خاطی دارد. برای برقراری نظم و امنیت در جامعه باید دستورات پلیس نیروی انتظامی، راهور و مامور لباس شخصی را انجام داد. در غیر این صورت جرم تمرد از دستور پلیس صورت گرفته است. هنگامی که اشخاص با پلیس درگیر می شوند، علاوه بر جرم تمرد، با مجازات ضرب و شتم پلیس که شامل حبس، شلاق، جزای نقدی و حتی قصاص است؛ مواجه می شوند.

4/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا