تبلیغات در دادخواه وکالت

نکاح شغار چیست؟ + حکم ازدواج شغار ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

در عقد نکاح برای زن مهریه ای به صورت توافقی تعیین می شود. در نکاح شغار که با نام نکاح مبادله نیز شناخته می شود، مهریه تعیین نخواهد شد! هنگامی که مردی قصد دارد دختر یا خواهر خود را به عقد نکاح دیگری درآورد و به صورت متقابل دختر یا خواهر دیگری را به ازدواج خود درآورد، این کار در قبال عدم پرداخت مهریه انجام می شود. حکم ازدواج شغار از دیدگاه اسلام شرعا باطل می باشد.

نکاح شغار چیست؟

همانطور که در ابتدا ذکر شد نکاح شغار یکی از انواع عقد نکاح است که در آن شخصی قصد دارد دختر یا خواهر خود را به عقد مرد دیگری درآورد. همچنین در مقابل نیز خود با دختر یا خواهر طرف مقابل بدون پرداخت مهریه عقد کند. در این نوع ازدواج مهریه ای تعیین نمی شود و در واقع مهریه آنها ازدواج با دیگری است!می توانید در این رابطه با بهترین وکیل خانواده تهران مشورت کنید.

به عقد شغار، نکاح عوضی و مبادله نیز گفته می شود. همچنین در لغت نامه ها از شغار با نام نکاح جاهلیت نیز نام برده شده شده است. ما در مقاله ای به تکلیف مهریه و نفقه در عقد موقت اشاره کرده ایم.

نکاح شغار چیست؟

حکم ازدواج شغار چه می باشد؟

در خصوص این نوع عقد همواره این سوال مطرح می شود که آیا نکاح شغار شرعی و قانونی است؟ حکم ازدواج شغار آن چیست؟ نکاح شغار یا جاهلیت از طرف پیغمبر نهی شده است. حضرت رسول (ص) در این رابطه از عبارت «لا شغار فی الاسلام » استفاده کرده است که موجب شد به طول کلی این نوع عقد نکاح دیگر انجام نشود.

عقد شغار حتی قبل از اسلام نیز رواج داشته است و مربوط به زمان پیامبر نیست. بر اساس قوانین اسلام این عقد نکاح باطل است. حتی اگر زن به انجام نکاح شغار رضایت کامل داشته باشد، باز هم صحیح نیست.

حکم ازدواج شغار چه می باشد؟

شرایط نکاح شغار چیست؟

هنگامی که مردی دختر یا خواهر خود را به عقد دیگری در آورد و با این کار خود از حق ازدواج با دختر یا خواهر طرف مقابل بهره مند شود، عقد نکاح صورت گرفته است که در واقع در آن مهریه به عنوان حق ازدواج با طرف مقابل می باشد. مرد ممکن است ولی قهری دختر مانند پدر باشد یا دارای حق ولایت بر او از نظر عرفی داشته باشد مانند برادر.

مهریه در نکاح شغار به دست آوردن بضع یا ناموس زن دیگر در نظر گرفته می شود که در عرف نیز قابل قبول نیست! هیچ کدام از زنان در این نوع ازدواج مهریه ای نخواهند داشت. عملا مردان در این ازدواج، مهریه را تعیین می کنند. در حالی که در عقد نکاح که به صورت دائم و موقت انجام می شود برای زن مهریه تعیین می شود که مالک آن خود زن است.

یکی از شرایط عقد شغار رضایت طرفین می باشد. بر اساس قوانین اسلامی اگر زنی رضایت برای عقد نکاح نداشته باشد، صحیح نیست. در خصوص عقد شغار نیز این موضوع صدق می کند؛ البته این نوع عقد به طور کامل بر اساس قوانین اسلامی، شرعی و عرفی رد شده است حتی اگر طرفین رضایت داشته باشند.

کلام آخر

عقود متعددی در قابل عقد نکاح در اسلام اهل سنت یا تشیع وجود دارند. یکی از انواع این عقود، نکاح شغار است. در این نوع عقد مهریه برای زن تعیین نمی شود. به واسطه آن نیز یک مرد می تواند دختر یا خواهر خود را به عقد شخص دیگری درآورد و خود نیز در قبال این کار، دختر یا خواهر شخص مقابل را عقد کند. در صدر اسلام و دوران قبل از آن این نوع ازدواج رواج داشته است که توسط پیامبر نهی شده است. به همین دلیل نیز امروزه این نوع عقد باطل محسوب می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا