چطور میتوان سابقه ازدواج را استعلام گرفت + روش های استعلام ⚖️【آپدیت آخر】
استعلام ازدواج یکی از دغدغه های افرادی است که قصد دارند زندگی مشترک خود را شروع کنند. همانطور که می دانید ازدواج انواع مختلفی مانند دائم و موقت (صیغه) دارد. به همین دلیل همواره این سوال مطرح می شود که چطور می توان سابقه ازدواج را استعلام گرفت؟ به همین دلیل در این رابطه مواردی مانند استعلام ازدواج در ثبت احوال، استعلام ازدواج موقت یا صیغه با کد ملی و استعلام ازدواج دائم مطرح می شوند. از این رو ما در این مطلب به بیان چگونگی و روش استعلام سابقه ازدواج پرداخته ایم.
چگونه استعلام سابقه ازدواج بگیریم؟
از سوالات بسیار رایج هنگام ازدواج این است که چطور سابقه تاهل یک فرد را استعلام گرفت؟ باید گفت که ممکن است افرادی که قصد ازدواج داشته باشند، بخواهند وضعیت تاهل طرف مقابل را در گذشته بدانند. فرقی ندارد این افراد در خارج از کشور یا داخل باشند. برای استعلام سابقه ازدواج در درجه اول می توان به سامانه هایی که بدین منظور طراحی شده مراجعه کرد. در این صورت از طریق وارد کردن اطلاعات هویتی افراد می توان استعلام گرفت. ما در مقاله ای به ذکر تفاوت ازدواج دائم و موقت پرداخته ایم.
چه سامانه هایی برای استعلام سابقه ازدواج وجود دارند؟
در حال حاضر می توان گفت که برای استعلام سابقه ازدواج می توان از طریق دو سامانه اقدام کرد. این سامانه ها به صورت آنلاین و بر بستر اینترنت هستند. سامانه ” ثبت من” و “سازمان ثبت احوال” برای استعلام ازدواج طراحی شده اند. با این وجود کارکرد این دو سامانه تا حدودی با هم متفاوت است و به همین دلیل ما در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.
-
سامانه ثبت من برای استعلام ازدواج
سازمان ثبت احوال کشور یک سامانه با نام ” ثبت من” راه اندازی کرده است که خدمات مختلفی را از طریق آن ارائه می کند. این خدمات عبارتند از:
- ثبت اسناد رسمی
- امکان ثبت شرکت و موسسات
- ثبت ازدواج و طلاق
- استعلام سوابق ازدواج دائم یا موقت ثبت شده
همانطور که ذکر شد یکی از خدماتی که در این سامانه ارائه می شود، امکان استعلام سابقه ازدواج دائم می باشد. از طریق آدرس اینترنتی my.ssaa.ir می توانید به این سامانه دسترسی پیدا کنید. مراحل مشاهده سوابق ازدواج از طریق این سامانه به شرح زیر است:
- ورود به سامانه ثبت من ssaa.ir
- کلیک روی ” ازدواج و طلاق”
- انتخاب گزینه ” وقایع ازدواج و طلاق”
- مشاهده سوابق ازدواج از سال 1392 به بعد
باید به این نکته اشاره شود که برای مشاهده وقایع ازدواج و طلاق باید در سایت ثبت نام کنید. در واقع باید با کد ملی و شماره همراه شخص مورد استعلام باید به سامانه وارد شوید. همچنین در صورتی که ازدواج و طلاق قبل از سال 1392 صورت گرفته باشد در سایت نشان داده نمی شود!
-
سامانه سازمان ثبت احوال برای استعلام سابقه تاهل
یکی از سامانه های دیگری که برای استعلام سابقه تاهل یا تجرد در نظر گرفته شده است، سامانه سازمان ثبت احوال به آدرس sabteahval.ir می باشد. از مزایای استفاده از این سامانه می توان به امکان استعلام تاهل یا تجرد ایرانی های مقیم خارج از کشور اشاره کرد. از طریق این سامانه امکان دریافت گواهی تجرد وجود دارد.
در صورتی که افراد مجرد باشند می توانند از طریق این سامانه نسبت به صدور گواهی تجرد اقدام کنند. این کار به صورت حضوری نیز قابل انجام می باشد. مراحل دریافت گواهی تجرد نیز به شرح زیر است:
- ورود به سامانه ir
- کلیک روی بخش ” معرفی خدمات”
- انتخاب گزینه ” صدور گواهی تجرد”
- انتخاب گزینه ” سامانه های مرتبط”
- انتخاب ” دریافت خدمت”
- نمایش فرم و تکمیل آن و ثبت درخواست گواهی تجرد
آیا استعلام ازدواج دائم و موقت افراد بدون اطلاع آنها ممکن است؟
همانطور که با سازوکار سامانه های مورد نظر آشنا شدید، باید کد ملی و شماره همراه فرد برای تایید هویت در سامانه ثبت شود. در این صورت باید برای استعلام سابقه ازدواج به تلفن همراه فرد دسترسی داشت. در نتیجه نمی توان بدون اطلاع و رضایت وی نسبت به استعلام تاهل اقدام کرد. فرقی ندارد که ازدواج وی دائم یا موقت باشد، در هر صورت بدون اطلاع وی این کار امکان پذیر نیست!
امکان استعلام صیغه از طریق سامانه my.ssaa.ir وجود دارد؟
بسیاری از افراد هنگامی که تصمیم به ازدواج دارند، به دنبال استعلام صیغه یا همان ازدواج موقت هستند. همانطور که ذکر شد برای استعلام سابقه ازدواج دائم و ثبت شده سامانه ثبت من طراحی شده است. با این وجود برای استعلام صیغه یا ازدواج موقتی که ثبت نشده باشد، نمی توان از این سامانه استفاده کرد. در واقع سامانه ثبت من با آدرس my.ssaa.ir تنها برای استعلام ازدواج دائم و رسمی طراحی شده است.
آیا استعلام صیغه با کد ملی امکان پذیر است؟
یکی دیگر از مواردی که در رابطه با استعلام سابقه ازدواج مطرح می شود، استعلام صیغه با کد ملی می باشد. همانطور که ذکر شد تنها دو سامانه برای استعلام ازدواج یا وضعیت تاهل طراحی شده است. سامانه ثبت من که تنها برای استعلام ازدواج دائم و ثبت شده می باشد و سامانه سازمان ثبت احوال که بیشتر برای ایرانی های خارج از کشور کاربرد دارد تا بتوانند گواهی تجرد را از طریق آن اخذ کنند.
برای استفاده از خدمات این سامانه ها نیز به کد ملی و شماره همراه نیاز است. همچنین امکان استعلام صیغه و ازدواج موقتی که به صورت رسمی ثبت نشده باشد، در هیچ کدام یک از این سامانه ها وجود ندارد.
استعلام ازدواج موقت از ثبت احوال ممکن است؟
برای استعلام ازدواج موقت تنها در صورتی که می توان به ثبت احوال مراجعه کرد که این نوع ازدواج به صورت رسمی از طریق دفاتر ازدواج و طلاق ثبت شده باشد. باید گفت که در بیشتر مواقع صیغه یا ازدواج موقت ثبت نمی شود و در نتیجه اسنادی از آن در ثبت احوال نیز وجود ندارد.
کلام آخر
به منظور استعلام سابقه ازدواج سامانه هایی به صورت آنلاین طراحی شده اند. ازدواج به صورت دائم اگر بعد از سال 1392 باشد از طریق سامانه ثبت من، قابل استعلام می باشد. ازدواج های موقت یا همان صیغه نیز در صورتی که ثبت شده باشند و بعد از تاریخ مورد نظر باشند، قابل استعلام هستند. با این وجود بیشتر ازدواج های موقت به صورت رسمی ثبت نمی شوند. سامانه دیگری نیز برای دریافت گواهی تجرد ایرانی های مقیم خارج از کشور وجود دارد.