تبلیغات در دادخواه وکالت

حمایت های قانون از تاجر ورشکسته چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اگر تاجر توانایی پرداخت دیون خود را نداشته باشد و اعلام ورشکستگی نماید، حمایت های قانون از تاجر ورشکسته شامل وی می شود و دادگاه موظف است از تاجر حمایت کند. در اینگونه موارد برای تاجر ورشکسته هیچ نوع حکم جلبی صادر نمی گردد و فردی که مدیر تصفیه نام دارد وظیفه تعیین تکلیف اموال تاجر را به عهده می گیرد.

بررسی حمایت های قانون از تاجر ورشکسته

اگر تاجر در مدت زمان مشخصی در دادگاه محل سکونتش ورشکستگی خود را اعلام نماید، بدون تردید ضرر و بدهی های کمتری برای سازمان یا شرکت وی صادر می گردد. در نتیجه می توان گفت که اعلام ورشکستگی از سوی تاجر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. در ادامه این مطلب به بررسی حمایت های قانون از تاجر ورشکسته خواهیم پرداخت، امیدواریم با مطالعه این مقاله از وب سایت دادخواه وکالت بتوانید اطلاعات لازم را در این زمینه بدست آورید.

چه زمانی تاجر باید ورشکستگی خود را اعلام کند؟

شرکت های تجارتی یا تاجر باید ظرف مدت سه روز از هنگامی که در پرداخت بدهی هایشان وقفه ایجاد شده است، اعلام ورشکستگی نمایند. اگر تاجر ظرف مدت سه روز اعلام ورشکستگی نکند امکان دارد به عنوان ورشکسته به تقصیر در نظر گرفته شود، شایان ذکر است، علاوه بر تاجر، طلبکاران و رئیس دادگستری شهر محل سکونت تاجر نیز می توانند ورشکستگی وی را به دادگاه اعلام نمایند. تاجر بعد از اعلام ورشکستگی موظف است که دفاتر تجاری، صورت حساب های دارایی خود، اسامی طلبکاران و شرکا و محل اقامت طلبکاران و شرکا را به دادگاه اعلام نماید.

زمان مناسب برای اعلام ورشکستگی تاجر

بعد از اعلام ورشکستگی تاجر دادگاه دو شرط زیر را به صورت دقیق مورد بررسی قرار می دهد، در صورت احراز یکی آن ها حکم ورشکستگی برای تاجر صادر می گردد و حمایت های قانونی از تاجر ورشکسته آغاز می شود:

تاجر بودن
ایجاد وقفه در پرداخت بدهی ها

بررسی حمایت های قانونی از تاجر ورشکسته

بعد از اثبات ورشکستگی تاجر، حمایت های قانونی از تاجر ورشکسته مشمول وی می شود، این نوع حمایت های قانونی عبارتند از:

عدم صدور حکم جلب برای تاجر از مهم ترین حمایت های قانون از تاجر ورشکسته به شمار می رود.
تعیین مدیر تصفیه برای تعیین تکلیف در زمینه مال و اموال تاجر یکی دیگر از حمایت های قانونی محسوب می شود.
در صورت اعلام سریع ورشکستگی، دادگاه بدهی و ضرر کمتری را برای تاجر تعیین می کند.
اگر اعلام ورشکستگی از سوی تاجر یا شرکت تجاری باشد بدون تردید دادگاه این نکته را مثبت تلقی می کند و تاجر از سوی دادگاه مورد حمایت قانونی قرار می گیرد.

بررسی انواع ورشکستگی ها

انواع ورشکستگی ها با توجه به قوانین تجارت به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

1. ورشکستگی عادی:

این نوع ورشکستگی در صورتی ایجاد می شود که عملکرد تاجر در ایجاد ورشکستگی دخیل نباشد، دلیل این نوع ورشکستگی بیشتر بحران های مالی، بحران های اقتصادی، عدم حمایت دولت، نوسانات قیمت ها و… می باشد.

2. ورشکستگی به تقصیر:

در این نوع ورشکستگی، تاجر مسبب و مقصر اصلی می باشد، دلیل ایجاد این نوع ورشکستگی اشتباهاتی نظیر نوع عملکرد تاجر، عدم پیش بینی صحیح، قصور تاجر، انجام اشتباهات محاسباتی و… می باشد.

3. ورشکستگی به تقلب:

در ورشکستگی تقلبی تاجر به عمد و با داشتن سوء قصد قبلی برای ورشکسته به نظر رسیدن خود اعمالی را مرتکب می شود، این نوع ورشکستگی جرم به شمار می رود و در صورتی که ثابت شود مجازات قانونی برای تاجر در نظر گرفته می شود. در ورشکستگی به تقلب، حمایت های قانونی از تاجر ورشکسته قابل انجام نمی باشد.

مهم ترین آثار حکم ورشکستگی تاجر چیست؟

بعد از اثبات ورشکستگی تاجر، وی حق ندارد در امور مالی خود مداخله ای داشته باشد، تاجر اجازه دخالت در منافعی که بعد از تاریخ صدور حکم ورشکستگی اش برای او حاصل شده اند را نیز ندارد. بعد از صدور حکم ورشکستگی طلبکاران می توانند اسنادی که مربوط به طلب آن ها است را به دادگاه تحویل دهند، ظرف مدت سه روز کلیه طلب های حقیقی و مسلم باید تشخیص داده شوند و مدیر تصفیه آن ها را امضاء نماید، اگر درباره حقیقی بودن برخی از طلب ها اختلافی وجود داشته باشد دادگاه باید ظرف مدت 15 روز اسناد مربوط به طلب و بدهی را بررسی کند. کلیه بدهی هایی که هنوز موعد پرداخت آن ها نرسیده است نیز مورد بررسی قرار می گیرند و این نوع بدهی ها به اندازه میزان دارایی های تاجر ورشکسته پرداخت می شوند.

مهم ترین وظایف مدیر تصفیه چیست؟

از مهم ترین حمایت های قانون از تاجر ورشکسته ، تعیین مدیر تصفیه می باشد که وی وظایف زیر را به عهده دارد:

تنظیم نمودن صورت دارایی های تاجر ورشکسته از مهم ترین وظایف مدیر تصفیه به شمار می رود.
تعیین اموالی که حق فروش و توقیف آن ها وجود دارد، به این نوع اموال، مستثنیات دین از مال و اموال تاجر گفته می شود.
وصول مطالبات مربوط به تاجر ورشکسته یکی دیگر از مهم ترین وظایف مدیر تصفیه است.
فروش اموال و وسایل تاجر و…

مهم ترین وظایف مدیر تصفیه چیست؟

کلام آخر

ورشکستگی از انواع چالش هایی می باشد که ممکن است تاجر یا مراکز تجاری با آن روبرو شوند، در صورت داشتن شرایط خاص امکان حمایت های قانون از تاجر ورشکسته وجود دارد. اگر تاجر در زمینه ورشکستگی اش مقصر نباشد مجازات نمی گردد و می تواند به کمک حمایت های قانون و مدیر تصفیه بدهکاری های خود را پرداخت نماید.

4/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا