نحوه درخواست طلاق از طرف زن با حق طلاق
در این مقاله از سایت دادخواه وکالت می خواهیم به موضوع نحوه درخواست طلاق از طرف زن با حق طلاق اشاره کنیم. قانون همواره بر ادامه زندگی بین زن و مرد تاکید کرده و طلاق را مسیری راحت برای آن ها قرار نداده است. در واقع قانون با جدایی زوج موافقت و فرمان طلاق را صادر می کند که به این قطعیت برسد این زن و شوهر نمی توانند ادامه زندگی را با یکدیگر بگذرانند. مرد می تواند در هر موقعیتی به دادگاه مراجعه و درخواست جدایی خود را طرح نماید ولی زن در شرایطی می تواند این کار را انجام دهد که در موعود ازدواج و زمانی که عقد میان آن ها جاری شده حق طلاق را از همسر خود دریافت کرده باشد. این حق باعث می شود که خانم بتواند در فایند کوتاه تری فعالیت های مربوط به طلاق خود را انجام دهد.
نحوه درخواست طلاق از طرف زن چگونه است؟
در اغلب موارد زوجین تمایل دارند زندگی خود را حفظ کرده و حتی الامکان از طلاق به دلایل مختلف پرهیز نمایند. گاهی عوامل متعددی می تواند دست به دست هم داده تا سوت پایان یک زندگی مشترک زده شود. چنانچه زن بخواهد پیش قدم این جدایی باشد باید بداند که راه های پیچیده ای پیش روی او قرار گرفته که برای رسیدن به هدف باید تمام این راه ها طی گردد. از این رو، توصیه شده زن دادخواست خود را با استفاده از وکیل که راه های متعددی برای استفاده از مواد قانونی بلد بوده را به ثبت دادگاه برساند. زن می تواند با گرفتن حق طلاق خود این مسیر را کوتاه تر نماید. بنابراین زنی که این حق را دارد می تواند در سامانه ثنا دادخواست خود را برای گرفتن نوبت دادگاه، به ثبت رسانده و این جق را نیز ضمیمه درخواست خود نماید.
راجع به دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن چه می دانید؟
نحوه درخواست طلاق از طرف زن باید با دلیل محکمی برای طلاق ارایه شود. دلیلی که باعث به جریان افتادن پرونده او در مسیر قانونی گردد. دلایل زن برای طلاق که در نحوه درخواست او موثر بوده به قرار زیر است:
- عدم وظیفه شناسی: هنگامی که مرد به وظایف زناشویی خود عمل نکند. به علاوه از دادن نفقه به زن و فرزند خود که جزء وظایف او به شمار می رود پرهیز نماید، برای زن، شرایط شکایت از همسر برای طلاق مهیا خواهد شد.
- نداشتن سلامت روانی: مردی که مجنون بوده و با رفتارهای بیمارگونه خود باعث ایجاد ترس و اضطراب و از بین بردن آرامش و آسایش خانواده گردد.
- در خطر بودن آبرو: در برخی مواقع مرد کارهایی انجام می دهد که باعث می شود زن و فرزندانش در محیط اجتماعی احساس شرم و تعارض به آبرو کنند.
- مصرف مواد مخدر: اعتیاد نیز از جمله مواردی هست که در صورت مبتلا شدن مرد به آن، زن می تواند درخواست طلاق کرده و حضانت فرزند خود را نیز بر عهده بگیرد.
- ترک کردن منزل: مردانی که بی دلیل و بدون اطلاع محل زندگی خود را ترک می کنند و خبری نیز از خود به همسر نمی دهند. این شرایط نیز می تواند فضا را برای طلاق زن هموار نماید.
- داشتن همسر پنهانی: مردان بدون اطلاع همسر اول خود از نظر قانونی اجازه اختیار زن دوم را ندارند و اگر چنین اقدامی انجام دهند زن اول حق طلاق از او را دارد.
- عقیم بودن: اگر در پی آزمایش ها مشخص شد مرد دارای اسپرم کافی برای باردار کردن زن نیست دادگاه حق طلاق را به زن می دهد. البته عکس این موضوع نیز مطرح بوده و اگر زن نیز نازا باشد مرد می تواند همسر دوم بگیرد.
راه سریع طلاق از طرف زن چیست؟
وقتی به دنبال نحوه درخواست طلاق از طرف زن هستید باید بدانید که راه سریع برای به سرانجام رسیدن این درخواست به دلیلی مربوط بوده که زن آن را در دادگاه عنوان می کند. علاوه بر این، وجود هر کدام از دلایل ذکر شده در مطلب قبل نیز می تواند سرعت کارهای مربوط به طلاق را افزایش دهد. آن چه که تاثیر مستقیمی بر رویه طلاق و حکم قطعی آن در زمان کوتاه دارد، توافق بین زن و مرد برای جدایی می باشد. در این شرایط، دیگر فرآیندهای مربوط به تعویق افتادن مراحل طلاق و برگذاری دادگاه های مکرر خانواده وجود ندارد. زن و مرد هر دو به نتیجه جدایی رسیده و با ذکر آن در دادگاه اجازه جاری شدن صیغه طلاق آن ها داده می شود. دیگر عامل موثر در افزایش سرغت عمل طلاق، داشتن حق طلاق برای زن می باشد. زن با دارا بودن این حق از بسیاری از پیچیدگی هایی که در مسیر خود بوذه کم خواهد کرد و می تواند راحت تر مرد را به دادگاه برای انجام شدن طلاق کشانده و نتیجه دادگاه را تا حدودی به نفع خود رقم بزند.
مدارک لازم برای درخواست طلاق زن کدام است؟
بعد از این که دانستید نحوه درخواست طلاق از طرف زن چگونه هست، باید مدارکی را در کنار درخواست با خود داشته باشید. هر گونه نقص و کمبود در این مدارک، می تواند سرعت طلاق را کاهش دهد. مدارک خواسته شده می تواند به ترتیب زیر باشد:
- هر دو نفر باید با خود شناسنامه و ملی کارت را به همراه داشته باشند.
- اگر اصل دفتر ازدواج، گم شده حتما کپی آن را به دادگاه آورند.
- مجوز وکیل مربوطه
- در اختیار گذاشتن نتایج دادگاه ها و جلسات مشاوره ای که تا به حال برگذار شده و در آن حضور داشته اند.
- نتایج مشاهده پزشک قانونی در زمینه قدرت باروری یا سالم بودن بکارت
کلام آخر
اگر مردی درخواست طلاق به دادگاه بدهد می تواند با پرداخت مهریه زن و نفقه او به طور کامل، کارهای مربوط به جدایی از زوجه را انجام دهد ولی نحوه درخواست طلاق از طرف زن، مانند مرد راحت نبوده و با دشواری هایی همراه می باشد. در این مقاله به بیان این دشواری ها پرداختیم و بیان کردیم که زن باید چه دلایلی برای جدایی از شوهر خود داشته تا بتواند از دادگاه اجازه طلاق را بگیرد.