تبلیغات در دادخواه وکالت

چگونه خیانت در امانت را اثبات کنیم؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

چگونه خیانت در امانت را اثبات کنیم سوالی است که ما در این مطلب به آن پاسخ خواهیم داد. در این خصوص اغلب مواردی مانند مدارک لازم برای اثبات خیانت در امانت، شهادت شهود در اثبات خیانت در امانت، نمونه لایحه اثبات خیانت در امانت و نمونه لایحه خیانت در امانت از طرف شاکی مطرح می شوند.

به منظور اثبات خیانت در امانت، شاکی باید در مرحله اول نسبت به اثبات شرایط جرم خیانت اقدام کند. می توان در این رابطه  به موردی مانند سپردن مال به دیگری و خیانت امین اشاره کرد. بعد از این مرحله باید شکواییه تنظیم شود و به همراه آن تمامی اسناد و مدارک ارائه شوند. گاهی در این رابطه می توان از ادله اثبات دعوا مانند شهادت، علم قاضی و اقرار هم استفاده شود.

باید گفت که هر عمل یا ترک عملی که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات در نظر گرفته شده باشد، جرم محسوب می شود. علاوه بر اینکه مجرم در این خصوص باید خسارت را جبران کند، برای وی مسئولیت کیفری نیز در بر دارد و در نتیجه باید مجازات را تحمل کند. خیانت در امانت نیز یکی از اعمالی است که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین شده است و جرم به شمار می رود. مواد 637 و 674 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات که در سال 1375 تصویب شد، در خصوص جرم خیانت در امانت مواردی را ذکر کرده است.

روش اثبات خیانت در امانت

در راستای بحث اینکه چگونه خیانت در امانت را اثبات کنیم، باید به روش های این کار اشاره کنیم. هنگامی که یک شکواییه در خصوص خیانت در امانت از طرف شاکی تنظیم می شود و به دادسرا و نزد بازپرس پرونده می رود، وی باید بتواند ادعای خود را ثابت کند. این کار تنها با ارائه مدارک و اسناد قابل انجام می باشد. در این خصوص باید عنصر سپرده از طرف مالک به فرد امین نیز وجود داشته باشد.

با توجه به این موارد باید گفت که هر جرمی مصداق خیانت در امانت نیست و گاهی می تواند در حوزه جرم سرقت یا کلاهبرداری قرار گیرد. به عنوان مثال وقتی فروشنده ای جنسی را به مشتری می دهد تا مشتری نیز از جنس اطمینان کسب کند، اگر جنس از طرف مشتری به فروشنده برگردانده نشود، خیانت در امانت رخ نداده است! این مورد در زمره جرم سرقت دسته بندی می شود.

یکی از روش های اثبات جرم خیانت در امانت استفاده از ادله اثبات جرم می باشد. در این صورت بر طبق ماده 160 قانون مجازات اسلامی ادله ای مانند شهادت، اقرار، قسامه، سوگند و  علم قاضی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. هر کدام از این موارد دارای شرایط مخصوص به خود هستند. مثلا در اقرار فرد متهم خود اقرار می کند که جرم را انجام داده‌است!

روش اثبات خیانت در امانت

مجازات عدم اثبات خیانت در امانت چیست؟

در ادامه بحث اینکه چگونه خیانت در امانت را ثابت کنیم، باید بگوییم که فرد شاکی باید بتواند این مورد را اثبات کند. باید به این موضوع اشاره شود در برخی مواقع ممکن است در صورت عدم اثبات، فرد شاکی مجازات شود.

هنگام طرح شکواییه ممکن است سند و مدرکی وجود نداشته باشد یا انتخاب عنوان اشتباه برای شکایت انتخاب شده‌باشد. بنابراین این امکان وجود دارد که دعوی وی رد شود. همچنین به این دلیل که شرایط خاص جرم خیانت در امانت وجود ندارد، شکایت نیز رد می شود.

برخی مواقع نیز عنوان مجرمانه دست انتخاب می شود؛ اما سند و مدرکی برای اثبات آن وجود ندارد. در این حالت متهم جرم می تواند اعاده حیثیت را مطرح کند. این کار برای برگرداندن آبروی از دست رفته وی در جریان رسیدگی به شکایت انجام می شود. این عمل شاکی نمونه ای جرم افترا است و باید مجازاتی برای وی در نظر گرفته شود. بر اساس قانون مجازات اسلامی نیز برای این جرم از 1 ماه تا 1 سال حبس در نظر گرفته شده است. همچنین تا 74 ضربه شلاق نیز باید نیز ممکن است برای وی اعمال شود.

مشاوره با وکیل در خصوص اثبات خیانت در امانت

وکلا در خصوص پرونده های مختلف تجربیات گوناگونی دارند. شما می توانید در صورتی که قصد اثبات خیانت در امانت را دارید، قبل از هر چیز با وکیل مشورت کنید. همانطور که ذکر شد اگر نتوانید جرم را اثبات کنید ممکن است مسئولیت کیفری برای شما در پی داشته باشد. مشاوره با وکیل در این راستا گزینه بسیار مناسبی است تا شما بتوانید بهتری روش را برای ثبت شکایت و اثبات آن پیدا کنید.

اگر که نتوانید جرم خیانت در امانت را اثبات کنید این امکان وجود دارد که شاکی از شما برای اعاده حیثیت شکایت کند. در این مرحله وکیل نمی تواند برای شما کاری انجام دهد و در بیشتر مواقع شاکی مجازات خواهد شد. به همین دلیل قبل از طرح شکایات این چنینی باید در این خصوص با وکیل با تجربه مشورت کنید. در مقاله چگونه یک وکیل متخصص خوب انتخاب کنیم؟ می توانید شیوه های انتخاب وکیل خوب را مطالعه کنید.

مشاوره با وکیل در خصوص اثبات خیانت در امانت

کلام آخر

در این مطلب در مورد اینکه چگونه خیانت در امانت را اثبات کنیم، صحبت کردیم. قبل از هر چیز باید بدانیم که هر عمل یا ترک عملی خیانت در امانت محسوب نمی شود. بدین منظور ما به شما پیشنهاد می کنیم که در این خصوص با وکیل مشورت کنید؛ چراکه در صورت عدم اثبات، شاکی ممکن است مجازات شود. انتخاب عنوان درست برای شکایت در این مورد بسیار اهمیت دارد. عموم مردم به دلیل عدم آشنایی با مسائل حقوقی نمی توانند عنوان مناسبی برای شکایت خود در نظر بگیرند و همین امر موجب می شود که در اثبات آن دچار مشکل شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا