اقرار به فرزند کبیر دیوانه چگونه است؟
اقرار به فرزند کبیر دیوانه چگونه است، موضوع مورد بحث ما در این مقاله از دادخواه وکالت می باشد. یکی از دلایل اساسی برای اثبات نسب فرزند اقرار نام دارد. این مساله در فقه اسلام مورد توجه قرار گرفته و شرایط مربوط به اقرار به نسب فرزندی با دقت مورد بررسی واقع می شود. اصطلاحا اقرار به نسب به عبارتی از اظهار حقی که به نفع شخص دیگری و به زیان خودمان مطرح می کنیم. این موضوع برای نسب فرزندی نیز صدق می نماید؛ بنابراین اگر مردی اقرار کرده که نسب فرزندی از اوست به این ترتیب نسب فرزندی ثابت می گردد. یکی از پیامدهای مهم اقرار به نسب فرزندی این بوده که تمام حقوق و تعهدات مرتبط با نسب به وجود می آید. به عبارت دیگر، پدر موظف به پرداخت نفقه به فرزند بوده و ارث بری و انتقال تاریخچه مالی به وجود خواهد آمد.
شرایط اقرار به نسب فرزند به چه صورت است؟
ذر ماده1262 قانون مدنی، شرایطی برای صحیح بودن اقرار به نسب فرزند مطرح شده اند. بر اساس این ماده، اقرار به نسب تنها در صورتی صحیح محسوب می شود که اولا، تحقق نسب بر اساس عادت و قانون ممکن باشد. ثانیا کسی که اقرار به نسب او شده تصدیق کند. به جز در مواردی که اقرار در مورد فرزند کودکی باشد، در این صورت با شرطی که هیچ اختلافی میان طرفین رخ ندهد.
در پیگیری این امور، مهم است که تمام جوانب حقوقی و اخلاقی مرتبط با اقرار فرزند کبیر دیوانه را در نظر گرفته و به دقت اطلاعات لازم را جمع آوری کرده باشیم. همچنین در صورت نیاز به راهنمایی حقوقی بیشتر، مشاوره از وکیل متخصص در این زمینه توصیه شده تا از هر گونه ابهامات حقوقی جلوگیری کرده و حقوق طرفین به صورت کامل و صحیح محافظت گردد.
در کل اقرار به فرزند کبیر دیوانه مساله ای حساس و پیچیده بوده که نیازمند توجه به جزئیات و درک دقیق اصول حقوقی مرتبط می باشد. به همین دلیل توصیه می شود که هر گونه اقدامی در این زمینه، با مشاوره حقوقی و تحقیق دقیق همراه شده تا ابهامات کاهش یافته و حقوق طرفین به نحو مطلوب حفظ گردد.
اقرار به فرزند کبیر دیوانه چگونه است؟
در قسمت قبل به شرایط اقرار به نسب فرزندی پرداختیم اما یک سوال مطرح می شود و آن مربوط به اقرار فرزند کبیر دیوانه است. اگر کسی شخصا به نسبت با یک فرد کبیر دیوانه اقرار کند و هیچ منازع و اختلافی وجود نداشته باشد آیا این اقرار درست است؟ با توجه به قوانین مدنی و فقه اسلامی، اقرار به فرزند کبیر دیوانه در صورتی که هیچ جنگ و نزاعی در بین نباشد صحیح بوذه و تصدیق او شرطی لارم نیست. برخی از فقه ها بیان کرده اند که اگر کسی ابتدا به نسبت با دیوانه اقرار کرده سپس از حالت دیوانگی به حالت عادی باز گردد و نسبت را انکار کند، این انکار صحیح نمی باشد. به نظر می رسد که اگر دیوانگی از نوع ادواری باشد نمی توان دیوانه را به حکم صغیر دانست؛ زیرا دیوانگی ادواری می تواند در حالت افاقه یا بهبودی از دیوانگی تصدیق نسب را انجام دهد.
بنابراین تصدیق او در حالت افاقه به موجب قاعده کلی مندرج در بند دوم ماده 1273 قانون مدنی شرط تصدیق نسب می باشد. با توجه به سوال اقرار فرزند کبیر دیوانه چگونه است می توان گفت، نوعی اقرار بوده که در آن شخص، فرزند کبیر خود را به دلیل بیماری روانی یا ناتوانی ذهنی مهجور شناخته شده و به عنوان فرزند خود قبول می کند. در قانون مدنی ایران، اقرار به فرزند کبیر دیوانه مانند اقرار به فرزند کبیر سالم معتبر بوده و موجب ایجاد رابطه فرزندی بین اقرار کننده و فرزند می شود. برای این که اقرار به فرزن کبیر دیوانه اعتبار داشته باید شرایط زیر موجود گردد:
- اقرار کننده بالغ و عاقل باشد.
- فرزند مورد اقرار زنده باشد
- اقرار به صراحت و بدون ابهام باشد.
اقرار به فرزند کبیر دیوانه باید در قالب سند رسمی تنظیم شود. این سند می تواند شامل یک تعهد نامه یا یک وکالت نامه باشد.
جنبه های حقوقی اقرار به فرزند کبیر دیوانه کدام اند؟
در تعهد نامه اقرار کننده متعهد می شود که فرزند بزرگ دیوانه را به عنوان فرزند خود قبول کند و از او حمایت نماید. در وکالت نامه اقرار کننده به اولاد بزرگ دیوانه وکالت می دهد که امور مربوط به به خود را به انجام برساند. با توجه به این که مزیت اقرار فرزند کبیر دیوانه چگونه است، می توان اشاره کرد که اقدام به فرزند بزرگ دیوانه می تواند مزایای مختلفی برای فرزند داشته باشد.
به عنوان مثال، فرزند می تواند از ارث اقرار کننده بهره مند گردد و از مزایای حمایت های اجتماعی برخوردار شود. با این حال اقرار به اولاد بزرگ دیوانه می تواند تعهدات مالی و حقوقی سنگینی برای اقرار کننده ایجاد نماید. بنابراین قبل از انجام این کار باید با یک وکیل مشورت گردد. در ادامه به برسی برخی از جنبه های حقوقی اقرار به فرزند کبیر دیوانه می پردازیم:
- ارث: طبق ماده 846 قانون مدنی فرزند کبیر اعم از این که از زن یا زن دیگری باشد ثلث یا ردیف وراث قرار می گیرد. بنابراین فرزند بزرگ دیوانه از ارث اقرار کننده بهره مند می شود.
- حمایت های اجتماعی: طبق ماده 117 قانون حمایت از حقوق معلولان، اشخاصی که به موجب حکم دادگاه مهجور شناخته شده اند از خدمات و حمایت های اجتماعی مصوب این قانون بهره می برند. بنابراین فرزند بزرگ دیوانه از مزایا حمایت جامعه مانند مستمری، بیمه درمانی و توانبخشی برخوردار می گردد.
- تعهدات مالی و حقوقی: اقرار کننده متعهد می شود که از فرزند کبیر دیوانه حمایت مالی و حقوقی کند. این تعهدات می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تامین هزینه های زندگی فرزند مانند خوراک، پوشاک، مسکن و درمان.
- پرداخت نفقه به اولاد
- تامین هزینه های تحصیل و آموزش
- نمایندگی فرزند در امور حقوقی
عدم انجام این تعدات می تواند منجر به مسئولیت مدنی اقرار کننده خواهد شد.
کلام آخر
در پایان به طور کامل و جامع به پاسخ سوال اقرار به فرزند کبیر دیوانه چگونه است پرداخته شد. در واقع ضرورت توجه به شرایط و قوانین مربوط به اقرار به نسبت فرزند کبیر دیوانه روشن می باشد. این که اگر اقرار صورت گیرد و هیچ منازعی وجود نداشته تصدیق او شرطی لازم نخواهد بود و به تصمیم فقها بستگی دارد.
در این باره لازم بوده به مفاد قانون مدنی و اصول فقهی توجه شده تا اطمینان گردد که اقرار به نسب فرزندی به درستی صورت پذیرفته و هر گونه حقوق و تکالیف حاصل از این نسبت را به دقت رعایت نمود. اهمیت این مساله نشانگر اهمیت حقوق و تعهدات مترتب بر این اقرار به شمار می رود که باید به دقت و مسئولیت در این زمینه پیگیری شود.