تبلیغات در دادخواه وکالت

پیدا کردن کلاهبردار فراری؛ نقطه زنی کلاهبردار

تبلیغات در دادخواه وکالت

به گزارش رکنا: پس از وقوع جرم و ثبت شکایت توسط قربانیان پرونده های حقوقی و کیفری، برای طرفین دعوی ابلاغیه صادر خواهد شد؛ به دنبال آن، شاکی و متهم باید برای پیشروی روند دادرسی، تا زمان صدور حکم در مراجع قضایی حاضر شوند. حال اگر فردی که اتهام به او وارد است از حضور در دادگاه سر باز زند، فراری محسوب می شود؛ وجود این شرایط، ارائه روش هایی برای ردیابی این اشخاص را ایجاب می کند. در مقاله «پیدا کردن کلاهبردار فراری؛ نقطه زنی کلاهبردار» تحت نظر وکلای مجرب، به پرتکرارترین سوالات در این زمینه پاسخ داده می شود.

کلاهبردار فراری را چگونه ردیابی کنیم؟

تحقق انواع جرائم توسط‌ بزهکاران، منجر به ثبت انواع شکایت نامه های حقوقی و کیفری در دفاتر خدمات قضایی می شود؛ پس از بررسی این دادخواست ها، قانونگذار دستور تشکیل جلسات دادگاه را صادر می کند.

این جلسات تا زمانی که از خوانده (شکایتٌ علیه) رفع اتهام شود یا جرم وی با ارائه مدارک محکمه پسند اثبات شود، به دستور قاضی تمدید خواهد شد؛ تاریخ، زمان و مکان جلسات دادگاه به طرفین شکایت اعلام می شود.

پس از ثبت دادخواست رسمی، پیگیری پرونده تحت پوشش قانون قرار می‌ گیرد، بنابراین بی توجهی به این ابلاغیه ها و عدم شرکت در جلسات دادگاه، جرم می باشد؛ بدین جرم فرار متهم اطلاق می شود. از آنجا که وقوع اینگونه شرایط اجتناب ناپذیر می باشد، در قانون راهکارهایی برای پیدا کردن کلاهبردار فراری پیش بینی شده است:

نوشته های مشابه
  • استفاده از اطلاعات اپرتورهای تلفن همراه
  • استفاده از جی پی اس (GPS)
  • نصب برنامه های جاسوسی بر تلفن همراه
  • نقطه زنی کلاهبردار

در ادامه مطالب، مستند به قوانین کشور بر شرح روش های مقابله با متهمین فراری اهتمام ورزیده می شود.

ردیابی کلاهبردار فراری با استفاده از اطلاعات اپراتورهای تلفن همراه

این روش از جست و جوی متهم فراری، مکان دقیقی را برای مراجعه و جلب مشخص نمی کند، بلکه تنها مکان خوانده را تخمین زده و به تحقیقات قضایی سرعت بخشیده می شود؛ اپراتورهای تلفن همراه مانند ایرانسل، همراه اول و رایتل این روش را ممکن می سازند.

با دستور مقام ذی صلاح به اپراتور مربوطه، امکان دسترسی به تمامی مکالمات و پیامک های ورودی و خروجی 6 ماه اخیر متهم به وجود می آید؛ اینکه فراری به محل خود یا سرنخ هایی از آن در پیامک هایش اشاره کرده باشد، امری محال نیست.

همچنین سازمان های قضایی می توانند مخاطبین تماس های اخیر متهم را فرا بخوانند و با بازپرسی از آنها، مکان کلاهبردار فراری را کشف کنند! لازم به تاکید است که دستگیری متهمین توسط اپراتورها، تنها با حکم قاضی ممکن می باشد و ارائه اطلاعات به دست آمده از این روش بدون حکم رسمی، جرم محسوب می شود.

ردیابی کلاهبردار فراری با استفاده از سخت افزار جی پی اس (GPS)

ردیابی کلاهبردار فراری با استفاده از سخت افزار جی پی اس (GPS)

یکی از وسایلی که در دنیای مدرن برای اطلاع افراد از مکان جغرافیایی اموال و سایر اشخاص نصب می شود، سخت افزار جی پی اس است؛ استفاده از این ابزار مکان یابی، از دو جنبه قانونی و غیر قانون برخوردار می باشد:

الف) جنبه قانونی: به عنوان مثال اگر پرونده مربوط به دزدی اتومبیل مجهز به جی پی اس شما باشد و مظنون نیز از قانون فرار کند، این قطعه امکان پیدا کردن محل خودروتان و استرداد آن را به وجود می آورد؛ همچنین احتمال دستگیری مجرم اصلی در اتومبیل یا در اطراف آن یا پیدا کردن سرنخ هایی از محل پنهان شدن وی، وجود خواهد داشت.

ب) جنبه غیر قانونی: در استفاده غیر قانونی از ابزار جی پی اس، شاکی احتمال فرار مظنون را در نظر می گیرد؛ به همین دلیل پیش از آگاه شدن متهم پرونده از شروع شدن فرآیند دادرسی علیه خودش(یعنی پیش از صدور ابلاغیه مربوط به جزئیات جلسات دادگاه)، خواهان به گونه ای به تلفن همراه، اتومبیل، لباس یا وسایل شخصی خوانده دسترسی پیدا کرده و سخت افزار جی پی اس را بر آن نصب می کند تا در صورت فرار وی از همکاری با قانون، بتواند مکان دقیقش را پیدا کند.

غیر قانونی بودن نصب این وسیله بر اموال دیگری، بر اساس ماده 30 قانون مدنی کشور که با نام اصل تسلط نیز شناخته می شود، قابل توجیه است:

«هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد، مگر درمواردی که قانون استثنا کرده باشد.»

طبق ماده فوق، ایجاد هرگونه تغییر در مال (تصرف)، تنها حق مالک اصلی می باشد و این حق فقط با اذن و رضایت وی می تواند به فرد دیگری منتقل شود؛ بنابراین نصب انواع قطعات از جمله جی پی‌ اس بر روی اموال دیگری بدون اجازه وی، جرم شناخته شده و پیگرد قانونی را به همراه خواهد داشت. حتی اگر نتیجه بهره بردن از این وسیله همکاری با قانون باشد (یعنی همان دستگیری متهم)، شاکی باید در مراجع ذی صلاح پاسخگو باشد؛ چراکه مجرمین نیز از حقوقی برخوردار هستند!

بنابراین استفاده از تکنولوژی به روش غیرقانونی اصلا پیشنهاد نمی شود و بهتر است برای پیدا کردن کلاهبردار فراری با وکیلی باتجربه مشاوره کنید تا بهترین و سریع ترین راهکارهای حقوقی به شما معرفی شود!

ردیابی کلاهبردار فراری با استفاده از نرم افزارهای جاسوسی

پیدا کردن متهم بدین روش، مانند مورد قبلی دارای دو جنبه قانونی و غیر قانونی می باشد:

الف) جنبه قا‌نونی: این برنامه های جاسوسی، مکان تلفن همراه که معمولا همراه صاحبش هست را نشان می دهد؛ اگر تلفن همراه شما که مجهز به این برنامه است دزدیده شود، امکان ردیابی آن وجود خواهد داشت. همچنین شاید مجرم یا سرنخی از وی، در محل پیدا شدن تلفن همراه وجود داشته باشد!

ب) جنبه غیر قانونی: نصب برنامه بر روی تلفن دیگری، دقیقا مصداق تصرف در مال غیر است؛ بنابراین ارائه اطلاعات جغرافیایی به دست آمده بدین روش، غیر قانونی و به ضرر شاکی خواهد بود.

ردیابی کلاهبردار فراری با نقطه زنی کلاهبردار (BTS)

ردیابی کلاهبردار فراری با نقطه زنی کلاهبردار (BTS)

نقطه زنی از طریق تلفن همراه و دکل های مخابراتی انجام می شود؛ متاسفانه در این روش، محل دقیق اسکان متهم مشخص نخواهد شد، اما دامنه جست و جوی ماموران قانون‌، کاهش پیدا خواهد کرد.

آنتن های بی تی اس که در زمینه امواج بی سیم فعالیت می کنند، می توانند محل تخمینی تلفن همراه متهم را تا بُرد 20 الی 60 کیلومتر ردیابی کنند؛ البته در صورت وجود موانعی چون ساختمان های بلند، این بُرد کاهش پیدا می کند.

استفاده از این روش با وجود سه شرط، ممکن می شود:

  1. باید متذکر شد که کنترل مخابراتی افراد، تنها با حکم دادگاه ممکن می شود.
  2. رئیس کل دادگستری استان باید دستور نقطه زنی کلاهبردار را بدهد.
  3. ماهیت جرم باید مربوط به نقض‌ امنیت داخلی یا خارجی‌ کشور یا جرائمی مانند قتل باشد تا امکان صدور حکم به وجود بیاید.

برای کسب اطلاعات تکمیلی درباره سایر روش های پیدا کردن متهم فراری، استخدام و مشاوره با وکیلی باتجربه بسیار مفید واقع خواهد شد. همچنین باید درنظر داشته باشید که مجازات فراری دادن متهم بسیار سنگین است و اگر مراجع قانونی متوجه چنین موضوعی شوند، مجازات سنگینی را تعیین خواهند کرد. برای آشنایی بیشتر با جزئیات مربوط به مجازات فراری دادن متهم، کلیک کنید.

کلام آخر

هنگامی که متهم پرونده ضمن مجهول المکان بودن از شرکت در جلسات دادگاه خودداری کند، فراری شناخته می شود؛ برای پیدا کردن کلاهبردار فراری و استرداد اموال، راه های‌ مختلفی توسط مقام قضایی پیشنهاد شده که مهمترین آنها استفاده از سخت افزار جی پی اس، نرم افزار های جاسوسی، اپراتور تلفن همراه و نقطه زنی است. کاربردی ترین روش ها، دو مورد آخر می باشد که استفاده از آنها تنها با حکم دادگاه ممکن است!

5/5 - (1 امتیاز)

مهدیه خوشرویی

مهدیه هستم؛ از سال 1398 فعالیت خودمو در نویسندگی شروع کردم و تا به امروز با خواندن و نوشتن مقالات مختلف در حال کسب اطلاعات جدید هستم و امیدوارم بتوانم مطالبی که به دنبال آن هستید را با بهترین کیفیت در اختیارتان قرار دهم 💗

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا