آیا با ازدواج مجدد زن مهریه قطع می شود؟ ⚖️【آپدیت آخر】
مهریه از حقوق مالی زن در قوانین شرعی و مدنی است. تحت شرایط مختلف ممکن است زن نتواند مهریه خود را دریافت کند. در بحث ازدواج مجدد نیز این موضوع مطرح می شود که آیا با ازدواج مجدد زن مهریه قطع می شود؟ باید گفت که در صورتی امکان پرداخت مهریه وجود ندارد که طلاق به صورت توافقی یا از طرف زن باشد و وی آن را بخشیده باشد. به همین دلیل در حالت عادی امکان قطع مهریه با ازدواج مجدد وجود ندارد و زن می تواند مهریه ازدواج اول خود را مطالبه کند.
پرداخت مهریه بعد از ازدواج مجدد زن امکان پذیر است؟
همانطور که ذکر شد در قوانین شرعی و مدنی بر روی پرداخت مهریه بسیار تاکید شده است. درواقع مهریه از حقوق مالی بسیار مهم زن است که هر مقدار که باشد باید توسط مرد پرداخت شود. تنها در شرایط خاص مانند عدم نزدیکی در ازدواج به زن مهریه تعلق نمی گیرد. در نتیجه زن می تواند مهریه خود را از ازدواج اول و دوم دریافت کند. در این خصوص می توانید با بهترین وکیل طلاق تهران مشورت کنید.
پرداخت مهریه با ازدواج مجدد به زن قطع نمی شود. اگر زن و مردی قصد داشته باشند از یکدیگر به صورت توافقی جدا شوند و یا زن خواستار طلاق در برابر بخشش حقوق مالی باشد، مهریه وی قطع می شود. باید گفت که در ازدواج مجدد نیز با توجه به توافق طرفین امکان اخذ مهریه وجود دارد. مقدار مهریه نیز به صورت توافقی تعیین خواهد شد. از این رو قطع مهریه با ازدواج مجدد نیز امکان پذیر نیست.
آیا به زن مطلقه مهریه تعلق میگیرد؟
بعد از طلاق در ازدواج موقت، زن مطلقه محسوب می شود. در صورتی که وی ازدواج کند به وی مانند هر زن دیگری مهریه تعلق می گیرد. با این وجود مبلغ و مقدار مهریه به صورت توافقی بین طرفین است و فرقی با ازدواج اول زن ندارد. همانطور که در ازدواج اول، میزان مهریه به صورت توافقی تعیین می شود، در ازدواج دوم نیز هر مقدار مهریه با وجه به عرف می توان تعیین کرد. قطع مهریه با ازدواج مجدد یکی از مباحث بسیار مهم است که ما به آن اشاره کردیم.
زن چند بار میتواند مهریه بگیرد؟
این امکان وجود دارد که زن مهریه خود را ببخشد. با این وجود حق دریافت مهریه توسط وی به صورت کامل از بین نخواهد رفت! به این معنی که وی می تواند باز هم مهریه خود را مطالبه کند. در قانون امکان رجوع از هبه (هدیه، بخشش) وجود دارد و فرقی ندارد که زن طلاق گرفته باشد یا نه!
زن می تواند در ازدواج اول و دوم مهریه خود را مطالبه کند. میزان مهریه در هر ازدواج به صورت توافقی تعیین می شود و زن هر لحظه می تواند آن را مطالبه کند.
در چه صورت مهریه زن قطع میشود؟
همانطور که در بحث قطع مهریه با ازدواج مجدد زن ذکر شد، تنها در شرایط خاص مانند عدم نزدیکی امکان دریافت مهریه وجود ندارد. گاهی زن و مرد مهریه را تعیین نکرده اند و اگر قبل از تعیین مهریه زن فوت کند و نزدیکی نیز صورت نگرفته باشد، زن مستحق دریافت آن نیست. در صورتی که مهریه تعیین شده باشد، ورثه زن می توانند آن را مطالبه کنند.
کلام آخر
از مواردی که همواره در دادگاه ها مطرح می شود، شرایط قطع مهریه با ازدواج مجدد است. باید گفت که حتی اگر زن مجددا ازدواج کند ممکن است برای وی مهریه تعیین شود. در این صورت مرد موظف است که آن را پرداخت کند. تنها در شرایط خاص مانند عدم نزدیکی، زن مستحق دریافت مهریه نیست. زن مطلقه نیز در صورتی که مجددا ازدواج کند، می تواند مهریه خود را مطالبه کند.