طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر امکان پذیر است؟ ⚖️【آپدیت آخر】
بر اساس قوانین طلاق در ایران مرد می تواند بدون دلیل و تنها با پرداخت حقوق مالی زن از وی جدا شود؛ اما برای زن چنین امکانی وجود ندارد و باید دلایل قانع کننده برای طلاق مطرح شوند. طلاق از طرف زن می تواند به دلایلی مانند عدم پرداخت نفقه از سوی همسر، عسر و حرج، ترک زوجه و … صورت بگیرد. به همین دلیل طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر جزو این دلایل نمی باشد. با این وجود در این راستا می توانید با بهترین وکیل طلاق تهران مشورت کنید.
طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر
بسیاری از زوجین بعد از شروع زندگی مشترک با دخالت هایی از طرف خانواده هایشان مواجه می شوند. در مواقعی که دخالت از سمت خانواده شوهر صورت می گیرد، زندگی زوجین با مشکل مواجه خواهد شد و در این میان زن آسیب بیشتری خواهد دید. هنگامی که دخالت ها زیاد باشد و عملا امکان ادامه زندگی وجود نداشته باشد، بحث طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر مطرح می شود. همانطور که ذکر شد در شرایط طلاق از طرف زن این مورد ذکر نشده است. ما در مقاله ای به دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن اشاره کرده ایم.
در بسیاری از مواقع زنانی که به این دلیل به دادگاه خانواده مراجعه می کنند، نمی توانند در این خصوص اقدام خاصی انجام دهند. اغلب خانواده هایی که با این مشکل مواجه هستند که مشاوران خانواده ارجاع داده می شوند. با این وجود گاهی دخالت های خانواده شوهر به قدری زیاد می شود که در این رابطه دادگاه خانواده می تواند تصمیم گیری کند. در برخی مواقع نیز زن با طلاق توافقی و بخشیدن حق و حقوق مالی خود طلاق می گیرد.
شرایط طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن با توجه به شرایط مختلف امکان پذیر است؛ اما در قانون در خصوص طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر ماده ای وجود ندارد. زن در شرایط مختلفی می تواند درخواست طلاق کند:
- عدم پرداخت نفقه از طرف شوهر
- عسر و حرج زن
- ترک زوجه
- با توجه به شروط ضمن عقد
- دریافت وکالت از همسر برای طلاق
با توجه به این موارد زن می تواند به صورت یک طرفه نسبت به طلاق اقدام کند. عسر و حرج زن شامل مواردی است که زندگی را برای زن مشکل می کند. به عنوان مثال اعتیاد همسر یا بیماری وی. این موارد نیز باید در دادگاه مورد بررسی قرار بگیرند. درواقع زن برای درخواست طلاق شرایط دشوارتری نسبت به مرد دارد. در مواردی مانند طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر نیز در بیشتر مواقع طلاق توافقی صورت می گیرد. همچنین در چنین مواردی اغلب زن از حقوق قانونی خود مانند مهریه و نفقه گذشت می کند و آنها را می بخشد.
حکم دخالت مادر شوهر
بسیاری از زوجین در زندگی مشترک به ویژه در جوامعی مانند ایران، درگیر دخالت های خانواده ها هستند. این دخالت ها ممکن است از طرف خانواده زن یا مرد صورت بگیرد. در بیشتر مواقع دخالت مادر شوهر یکی از دلایل شکایت زوجه می باشد. برای شکایت از مادر شوهر باید دلایل موجه و محکمه پسندی ارائه شوند. در واقع صرف اینکه مادر شوهر در زندگی مشترک دخالت می کند، نمی تواند دلیل موجهی برای شکایت باشد.
همچنین بسیاری از زوجین به دلیل این دخالت ها تصمیم می گیرند که از یکدیگر جدا شوند. طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر از مواردی است که در دادگاه ها مطرح می شود. می توان گفت که در قانون حکمی برای دخالت مادر شوهر وجود ندارد. در واقع زوجین خود باید مشکلات خانوادگی خود را حل کنند یا در این راستا از مشاور کمک بگیرند.
طلاق بخاطر مادر شوهر
یکی از مواردی که در رابطه با طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر مطرح می شود، دخالت های مادر شوهر است. متاسفانه در کشور ما بعد از شروع زندگی مشترک توسط زوجین، دخالت های بیجایی توسط خانواده ها صورت می گیرد. در این میان دخالت مادر شوهر یا به طور کلی خانواده شوهر بیشتر است. جالب است بدانید بخشی از طلاق ها به دلیل دخالت مادر شوهر ثبت می شود. با این وجود این طلاق ها اغلب به صورت توافقی ثبت می شوند و زن نمی تواند تنها به این دلیل از مرد جدا شود.
دخالت پدر و مادر همسر در زندگی
در راستای مبحث طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر باید به دخالت پدر و مادر همسر در زندگی اشاره کرد. معمولا در برخی مواقع نه تنها مادر شوهر، بلکه پدر شوهر نیز در زندگی مشترک زوجین دخالت می کنند. باید گفت که در جوامع دیگر بعد از سن قانونی هر فرد عهده دار زندگی خود است؛ اما در فرهنگ ما حتی بعد از تشکیل خانواده نیز شاهد دخالت های پدر و مادر هستیم. این مورد می تواند در برخی از مواقع منجر به طلاق شود. طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر یکی از مواردی است که در دادگاه های خانواده بسیار مطرح می شود.
طلاق دخالت مادر شوهر در زندگی
دخالت مادر شوهر و خواهر شوهر از مواردی است که می تواند موجب شود که زوجین نتوانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند. همین موضوع می تواند موجب شود که مسئله طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر مطرح شود. همانطور که ذکر شد در قانون برای چنین دلیل شرایط طلاق فراهم نمی شود. در نتیجه زوجین باید این مشکل را به صورت دوستانه حل و فصل کنند. در این راستا نیز می توان از وکلای باتجربه راهنمایی دریافت کرد.
بسیاری از وکلای خانواده در رابطه با مسائل و مشکلات زوجین تجربه زیادی دارند. در نتیجه می توانند به زوجین برای رفع مشکلات کمک کنند. دخالت خانواده ها در زندگی مشترک نیز از این دست موارد است. معمولا در چنین مواردی زوجین به مشاوره خانواده ارجاع داده می شوند.
کلام آخر
یکی از مواردی که در دادگاه های خانواده بسیار مطرح می شود، طلاق به دلیل دخالت خانواده شوهر است. دخالت مادر شوهر و خواهر شوهر در فرهنگ امری رایج است. هنوز هم در بسیاری از خانواده ها شاهد دخالت های بیجای مادر و پدر و سایر اعضای خانواده در زندگی زوجین هستیم. باید گفت که بر اساس قوانین زن نمی تواند به دلیل دخالت درخواست طلاق بدهد. در چنین مواردی باید دلایل قانع کننده ای برای طلاق مطرح شود و از طرف دادگاه خانواده نیز مورد تایید قرار بگیرد. معمولا زنان در چنین مواردی با بخشیدن مهریه درخواست طلاق توافقی را دارند.