تبلیغات در دادخواه وکالت

تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

بر اساس قانون به عنوان مجازات جرائم تعزیری، حبس تعزیری تعیین می شود. به همین دلیل این نوع حبس برای جرم هایی که دارای حد، قصاص یا دیه هستند، صدق نمی کند. اگر برای یک جرم مثلا شش ماه حبس تعزیری در نظر گرفته شود، امکان تبدیل آن به جزای نقدی در صورتی وجود دارد که دادگاه تصمیم نهایی را بگیرد. گاهی برای تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی و بر اساس نظر دادگاه، زمان حکم تغییر می کند یا مجازات دیگری در نظر گرفته می شود. نحوه اعتراض به حکم جبس تعزیری در مقاله ای دیگر شرح داده شده است.

شرایط تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی

شرایط هر پرونده قضایی با دیگر موارد متفاوت است. همین موضوع موجب می شود که مراجع قضایی با توجه به شرایط هر پرونده، نسبت به تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی اقدام کنند. درواقع مراجع قضایی تشخیص دهنده نهایی در این حوزه هستند. با این وجود بر اساس قانون برای تبدیل حکم حبس به جزای نقدی در درجه اول باید شاکی رضایت دهد! همچنین وی باید این موضوع را به صورت قانونی به مراجع قضایی مورد نظر اعلام نماید. در این رابطه می توانید مقاله تبدیل حبس تعزیری به حبس تعلیقی را مطاله کنید.

گاهی یک پرونده قضایی شاکی خصوصی ندارد که در این صورت می توان حکم زندان را به جزای نقدی تبدیل کرد. برخی اوقات نیز شاکی خصوصی رضایت خود را در پرونده ثبت می کند و در نتیجه امکان تغییر حکم توسط مرجع قضایی وجود دارد. مواردی مانند مدت زمان زندان، جرم و شرایط آن باید در این نوع پرونده ها بررسی شوند. در صورتی که شرایط ذکر شده وجود نداشته باشد، مجرم باید مجازاتی که برایش تعیین شده را پشت سر بگذارد. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل کیفری تهران مشورت کنید.

شرایط تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی

تبدیل شش ماه حبس تعزیری به جزای نقدی

شش ماه حبس تعزیری یکی از کمترین بازه های زمانی برای یک جرم محسوب می شود. بسیاری از افراد با توجه به نوع جرمی که مرتکب شده اند، حکم شش ماه حبس تعزیری را دریافت می کنند. از مواردی که بسیاری از افراد در خصوص آن سوال مطرح می کنند، تبدیل شش ماه حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی است. باید گفت که در این صورت نیز باید شاکی رضایت دهد و بدون آن نمی توان در حکم تغییری ایجاد کرد.

می توان گفت که فرقی ندارد که بازه زمانی حبس چقدر باشد، در هر صورت باید شرط رضایت شاکی در نظر گرفته شود. در صورتی که شاکی خصوصی در پرونده وجود نداشته باشد، دادگاه تصمیم گیرنده نهایی در خصوص تبدیل حکم حبس به جزای نقدی می باشد. در موارد خاص نیز دادگاه بر اساس مصلحت طرفین و شرایط پرونده ممکن است نسبت به تبدیل و تغییر حکم اقدام نماید.

هر روز حبس معادل چقدر جزای نقدی است؟

هر ساله هیئت دولت نرخ تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی را تعیین می کند. برای به دست آوردن اینکه هر روز حبس معادل چقدر جزای نقدی است، باید به این مصوبه رجوع شود. آخرین مصوبه هیئت دولت در این خصوص باید مد نظر قرار بگیرد و بر همین اساس هر روز حبس برابر با 100 هزار تومان جزای نقدی برابر است. در نتیجه برای تبدیل زندان به جزای نقدی بدون رضایت شاکی نیز این میزان هزینه باید در نظر گرفته شود.

همانطور که گفته شد هزینه تبدیل زندان به جزای نقدی بر اساس آخرین مصوبه هیئت دولت محاسبه می شود. مشورت با وکیل با تجربه در خصوص تبدیل حکم حبس به جزای نقدی و میزان هزینه آن می تواند به شما در این پروسه کمک بسیاری کند.

حبس تعزیری چگونه بخشیده می شود؟

از رضایت شاکی و نظر دادگاه برای تبدیل زندان تعزیری به جزای نقدی استفاده می شود. با این وجود گاهی حبس تعزیری مجرمان بدون شاکی خصوصی توسط دادگاه بخشیده می شود. در این صورت برای مجرم حبس تعلیقی در نظر گرفته خواهد شد. اگر مجرم در مدت زمانی که در حبس تعلیقی قرار دارد، جرم دیگری را مرتکب شود، حبس تعلیقی وی به حبس تعزیری تبدیل می شود و برای هر دو جرم مجازات خواهد شد.

حبس تعزیری چگونه بخشیده می شود؟

تبدیل حبس به جزای نقدی در کلاهبرداری

گاهی به دلیل بزه کلاهبرداری برای مجرم حبس تعزیزی در نظر گرفته می شود. تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی در کلاهبرداری تنها در صورت گذشت و رضایت شاکی امکان پذیر است. در صورتی که شاکی بعد از صدور حکم، رضایت خود را در پرونده ثبت نماید، دادگاه نیز مجاز است که زندان را به جزای نقدی تبدیل نماید.

انواع تبدیل حبس تعزیری

بر اساس قانون مجازات اسلامی برای مجرم ممکن است حبس تعزیری با درجات مختلف در نظر گرفته شود. به طور کلی 8 نوع حبس تعزیری در قانون وجود دارد که بر اساس مدت زمان حبس، شرایط مختلفی دارند. در میان این درجات حبس، تبدیل حبس تعزیری درجه 5 و درجه 7 به جزای نقدی بدون رضایت شاکی بیشتر مطرح می شوند. به همین دلیل ما در این بخش به شرح این موارد خواهیم پرداخت:

  1. تبدیل حبس تعزیری درجه ۵ به جزای نقدی

در قانون مجازات اسلامی برای حبس تعزیری درجه 5 از دو تا پنج سال زندان در نظر گرفته شده است. برای تبدیل حبس تعزیری درجه 5 به جزای نقدی بدون رضایت شاکی باید مبلغ زیادی پرداخت شود که بر اساس نرخی که در مصوبه هیئت دولت آمده است، باید محاسبه شود. در این نوع حبس علاوه بر تعیین بازه زمانی ذکر شده، موارد زیر برای مجازات فرد در نظر گرفته می شوند:

  • پرداخت جزای نقدی
  • عدم استفاده از حقوق اجتماعی در بازه زمانی 5 الی 15 سال
  • عدم امکان استخدام در برخی فعالیت های شغلی و اجتماعی (اشخاص حقوقی)
  • عدم دعوت عمومی به منظور افزایش سرمایه به صورت دائم (اشخاص حقوقی)
  1. تبدیل حبس تعزیری درجه 7 به جزای نقدی

یکی دیگر از انواع تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی، حبس درجه 7 می باشد. برای این نوع حبس بازه زمانی 91 روز تا شش ماه حبس در نظر گرفته می شود. شش ماه حبس تعزیری می تواند فرد را از بسیاری از فعالیت های اجتماعی و شغلی محروم کند. نظر قاضی و رضایت شاکی در تبدیل این حبس به جزای نقدی، موثر هستند. در این نوع حبس علاوه بر تعیین بازه زمانی ذکر شده، موارد زیر برای مجازات فرد در نظر گرفته می شوند:

  • جزای نقدی بر اساس مصوبه هیئت دولت
  • شلاق از 11 تا 30 ضربه
  • عدم امکان بهره مندی از حقوق اجتماعی تا 6 ماه

کلام آخر

ما در این مقاله در خصوص تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی بدون رضایت شاکی، صحبت کردیم. بر اساس قانون باید شاکی از مجرم گذشت کند و رضایت دهد تا بتوان نسبت به تبدیل زندان به جزای نقدی اقدام کرد. در برخی از پرونده ها نیز شاکی خصوص وجود ندارد و در این صورت دادگاه بر اساس شرایط پرونده ممکن است نسبت به تبدیل حبس تعزیری به جزای نقدی، اقدام کند.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا