تبلیغات در دادخواه وکالت

شکایت از آموزش و پرورش + مراحل و مدارک لازم ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

یکی از نهادهای بسیار مهم دولتی آموزش و پرورش می باشد. خدماتی مانند تعلیم و تربیت دانش آموزشان از مقطع دبستان تا دبیرستان به عهده این ارگان می باشد. بخش اعظمی از کارکنان این نهاد معلمان هستند که برای آن ها حق و حقوق مشخصی به صورت قانونی تعیین شده است. مواردی مانند حقوق، پوشش بیمه درمانی و برخی دیگر از مزایا از این دست هستند. ممکن است گاهی اجحاف در حقوق قانونی معلمان پیش آید. در نتیجه زمینه برای شکایت از آموزش و پرورش فراهم می شود.

روش طرح شکایت از آموزش و پرورش

باید گفت که شکایت از آموزش و پرورش تنها مختص معلمان و کارکنان آن نیست و گاهی از طرف دانش آموز و والدین آنها نیز شکایاتی در این زمینه ثبت می شود. در هر صورت مراحل ثبت شکایت مشابه می باشد. البته هر شکایتی که از نهاد های دولتی مانند آموزش و پرورش ثبت می شود، قابل رسیدگی نمی باشد!

این شکایات باید در سامانه و واحدهای ارزیابی عملکرد مطرح شوند تا به آنها رسیدگی شود. در این راستا باید شرایط و ترتیب خاص رعایت شود تا امکان بررسی شکایت نیز فراهم شود. برای پیشگیری از رد شدن شکایات مردمی در سامانه آموزش و پرورش به آدرس shekayat.medu.ir بهتر است این مورد از طریق مشورت با بهترین وکیل اصفهان پیگیری شود.

روش طرح شکایت از آموزش و پرورش

نکات مهم در طرح شکایت از آموزش و پرورش

به منظور طرح شکایت از آموزش و پرورش مانند هر ارگان دولتی دیگر باید به نکات مهمی توجه شود. ما در این بخش به این نکات مهم به منظور طرح شکایت اشاره خواهیم کرد:

  • بیان شکایت و خواسته به صورت واضح و شفاف در سامانه medu.ir
  • عدم کلی گویی و پراکنده گویی در بیان شکایت
  • ذی نفع بودن معلم یا دانش آموز در موضوع مورد اعتراض به عنوان شاکی خصوصی
  • عدم طرح شکایت سوری یا واهی
  • در نظر گرفتن قوانین، مقررات و ضوابط جاری و ابلاغی در طرح شکایت از آموزش و پرورش
  • ضمیمه کردن مدارک و اسناد مندرج در شکواییه به آن

روش ثبت شکایت از آموزش و پرورش از طریق سایت

برای ثبت شکایت علیه نهاد های دولتی مطرح مانند آموزش و پرورش اغلب از طریق سایت و سامانه مخصوص اقدام می شود. به همین دلیل ما در این بخش به روش ثبت شکایت از طریق سایت اشاره خواهیم کرد:

  1. ورود به سایت آموزش و پرورش و انتخاب گزینه پاسخگویی به شکایات
  2. انتخاب گزینه ” کاربر جدید هستم” و ثبت اطلاعات هویتی در سامانه
  3. درج کد ملی و گذرواژه در صفحه پاسخگویی
  4. ورود به سامانه ثبت شکایت و اعتراضات وزارت آموزش و پرورش
  5. انتخاب یکی از موارد دانش آموزش، والدین، نهاد، پرسنل، اشخاص حقیقی و شرکت به عنوان شاکی
  6. ثبت شکایت در مرحله آخر و دریافت کد رهگیری

انواع شکایت از آموزش و پرورش

همانطور که گفته شد اصلی ترین روش شکایت از آموزش و پرورش، شکایت از طریق سامانه و سایت آموزش و پرورش می باشد. علاوه بر این مورد، می توان از طریق شماره تلفن، حراست و دیوان عدالت اداری نیز شکایت را پیگیری کرد. ما به این موارد در ادامه اشاره خواهیم کرد.

انواع شکایت از آموزش و پرورش

1. از طریق شماره تلفن شکایات آموزش و پرورش

آموزش پرورش در هر استان فعالیت خود را به صورت جداگانه انجام می دهد. در نتیجه این امکان وجود دارد که در هر شهری که هستید از طریق تماس با آموزش و پرورش آن شهر، خواسته خود را مطرح کنید. شماره تلفن شکایات آموزش و پرورش در شهر تهران 88950095 الی 8 با پیش شماره 021 می باشد. مردم می توانند شکایات خود را به صورت شفاهی از این طریق مطرح کند.

هنگامی که شکایت از آموزش و پرورش با این روش مطرح و ثبت می شود، نمی توان انتظار داشت که به صورت جدی مسئله پیگیری شود. در نتیجه بهتر است از طریق سامانه شکایات به صورت کتبی مطرح شوند تا در این راستا فرد کد رهگیری داشته باشد و بتواند شکایت را پیگیری کند.

2. شکایت به حراست آموزش و پرورش

یکی از بخش های محافظتی و امنیتی در ادارات دولتی، حراست می باشد. روزانه بسیاری از شکایات مردمی از این طریق مطرح و پیگیری می شوند. برای شکایت به حراست آموزش و پرورش می توانید به صورت حضوری به اداره مراجعه کنید. بدیهی است که از این طریق می تواند در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه برسید. حراست وظیفه دارد عملکرد کارکنان اداره آموزش و پرورش را رصد کند. ما در مقاله ای جداگانه به نحوه شکایت از حراست نیز پرداخته ایم.

3. شکایت از آموزش و پرورش به دیوان عدالت اداری

همانطور که می دانید دیوان عدالت اداری یکی از نهاد های بسیار مهم برای مطرح کردن شکایت از ارگان های دولتی است. اغلب شکایاتی که از طریق موارد ذکر شده قابل رسیدگی نیستند، در دیوان عدالت اداری مطرح می شوند. حکم تعیین شده از طرف دیوان با مراحلی مانند تجدید نظر همراه است و هر دو طرف می توانند به آن اعتراض کنند.

نقش وکیل در طرح شکایت از آموزش و پرورش

مسلما وکلا می توانند در طرح شکایت از ارگان های دولتی نقش بسیار مهمی داشته باشند. آنها با مسائل حقوقی و کیفری آشنایی کامل دارند. همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد به هر متن شکایتی که از طریق سامانه مطرح می شود، رسیدگی نخواهد شد! به همین دلیل نحوه نگارش متن شکواییه بسیار اهمیت دارد و باید فرد با مسائل حقوقی آشنایی داشته باشد. در این صورت شانس رسیدگی به شکایت از جانب معلمان یا دانش آموزان بیشتر خواهد شد. بهتر است با توجه به نوع شکایت، روش مناسب برای طرح آن را انتخاب کنیم.

کلام آخر

می توان گفت که از نهاد های دولتی که روزانه افراد زیادی با آن سر و کار دارند، آموزش و پرورش می باشد. معلمان، دانش آموزان و والدین آنها در این راستا بیشتر با این نهاد در ارتباط هستند. بر هر کدام از این اقشار ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که بخواهند از طریق شکایت از آموزش و پرورش آن را پیگیری کنند. بدین منظور سامانه یا سایت آموزش و پرورش شرایط مناسبی برای طرح شکایت فراهم کرده است. از طریق شماره تلفن، حراست و دیوان عدالت اداری نیز می توان شکایات خود را در این رابطه مطرح کرد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا