تبلیغات در دادخواه وکالت

مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

هنگام بستن قرارداد، باید طرفین به وظایف خود عمل کنند. گاهی یکی از طرفین به دلایل مختلف تعهدات خود را انجام نمی دهد! در این صورت فرد مقابل می تواند به دلیل انجام تعهدات از وی شکایت کند و نسبت به مطالبه خسارت اقدام کند. مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد زمانی امکان پذیر است که انجام ندادن تعهد به خارج از اختیار وی یا به دلیل قهری (حادثه ای خارج از اختیار) نباشد. در ادامه ما به مفهوم عدم ایفای تعهدات و امکان طرح شکایت از آن اشاره خواهیم کرد.

عدم ایفای تعهدات یعنی چه؟

عدم ایفای تعهدات یا عدم اجرای تعهد به این معنی است که یکی از طرفین قرارداد قوانین آن را نقض کنند و به وظایف خود به درستی عمل نکنند. این امکان وجود دارد که تکالیف با تاخیر انجام شوند. در هر صورت امکان طرح شکایت و مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد وجود دارد. در این راستا بهتر است با بهترین وکیل مشهد مشورت کنید.

می توان گفت که طرفین یک قرارداد موظف هستند که به تعهدات خود عمل کنند. در غیر این صورت هر یک از طرفین می توانند علیه دیگری شکایت مطرح کنند. ما در ادامه در خصوص امکان مطالبه خسارت در این خصوص مطالبی را ذکر خواهیم کرد.

عدم ایفای تعهدات یعنی چه؟

مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد در چه صورت امکان پذیر است؟

عدم انجام وظایف و تکالیف در یک قرارداد دو طرفه می تواند عواقب زیادی برای افراد داشته باشد. با نقض تعهدات توسط یکی از طرفین، طرف مقابل ممکن است زیان ببیند. به همین دلیل در قانون این امکان فراهم شده است که فردی که خسارت دیده است آن را از طرف مقابل مطالبه کند.

باید گفت که مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد زمانی امکان پذیر است که یک طرف قرارداد وظایف خود را بدون دلیل به درستی انجام ندهد. در ماده 10 قانون مدنی نیز ذکر شده است که هنگام بسته شدن قرارداد بین افراد، باید مفاد آن به درستی اجرا شوند. در صورتی که هر یک از طرفین تعهدات خود را انجام ندهند، باید به دیگری خسارت پرداخت کنند. افراد زیان دیده می توانند با مراجعه به مراجع حقوقی خسارت ناشی از عدم انجام تعهد را مطالبه کنند.

ماده قانونی الزام به ایفای تعهد

باید گفت که در ماده 228 قانون مدنی از الزام به ایفای تعهد نام برده شده است. بر اساس این ماده قانونی دعوی الزام به ایفای تعهد مالی مورد بررسی قرار گرفته است. بر همین اساس در صورتی که فردی موظف به پرداخت وجهی به فرد دیگری باشد، در صورت تاخیر باید مورد محاکمه قرار بگیرد و خسارت تاخیر در انجام تعهد را باید پرداخت کند. می توان گفت که مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد نیز در این مورد نیز کاربرد دارد.

ماده قانونی الزام به ایفای تعهد

رای وحدت رویه خسارت عدم انجام تعهد

هنگام طرح دعوی برای مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد ممکن است در این رابطه رای صادر شود. مرجع صادر کننده این رای که در حکم قانون وجود دارد، هیئت عمومی شعب دیوان عالی کشور می باشد. رای وحدت رویه خسارت عدم انجام تعهد در مواقعی صادر می شود که در این خصوص شکواییه تنظیم شود.

کلام آخر

ما در این مطلب در خصوص مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد مطالبی را ذکر کردیم. با بستن قرارداد بین دو طرف باید هر کدام از آنها بر اساس قانون به وظایف خود عمل کنند. عدم انجام تعهد، تاخیر در انجام تعهد یا درست انجام ندادن تعهد موجب می شود که طرف خسارت دیده بتواند زیان خود را مطالبه کند. در این راستا نیز امکان طرح شکایت از طریق مراجع صالح وجود دارد. در صورت صدور رای وحدت رویه خسارت عدم انجام تعهد، دیوان عالی کشور مرجع رسیدگی به آن خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا