تبلیغات در دادخواه وکالت

لایحه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

لایه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد موضوعی است که امروزه در پی پیشنهاد این لایحه به مجلس توسط دولت مطرح شده است. زنان برای ورود به اجتماع و انجام دادن نقش های خود به امنیت زیادی نیاز دارید. دولت برای تامین امنیت زنان و جلوگیری از آسیب رساندن به آن ها این لایه را تدوین کرده است. در این مقاله از دادخواه وکالت می خواهیم ویژگی های این لایحه را مورد بررسی قرار دهیم.

لایحه چیست؟

برای درک بهتر این مفهوم که لایحه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد باید دانست لایحه چیست و نقش آن در قانون چگونه است. تعریف لایحه بر اساس این که توسط چه کسی پیشنهاد و یا نوشته شده متفاوت خواهد بود. به سندی مکتوب که دولت پیشنهادهای خود برای مجلس را در آن می نویسد لایحه گفته می شود.

دولت با هدف تبدیل پیشنهاد به قانون این لایحه را تهیه کرده است. برای این که درخواست های نوشته شده در لایحه به صورت قانون در آید نیاز است که مجلس آن ها را تصویب نماید. علاوه بر این، مفهوم لایحه در دادگاه موقع شکایات و حضور خوانده و خواهان نیز مطرح می شود. ممکن است مواردی در یک پرونده باشد و موقع ثبت دادخواست به آن موارد اشاره نشود در چنین شرایطی وکیل پرونده لایحه ای تنظیم می کند و آن را به قاضی ارائه می دهد.

لایحه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد؟

برای تدوین این لایحه و نوشتن بند های آن علاوه بر حقوقدانان و دیگر صاحبنظران، جامع شناسان و روانشناسان نیز نقش داشته اند. با توجه به تاثیر ویرانگر برخی از رفتارها در اجتماع نسبت به زنان نیاز است که از تحلیل های جامعه شناسی نیز استفاده شود. البته بحث امنیت زنان فقط محدود به اجتماع نیست و زن در محیط خانواده نیز باید امنیت لازم را داشته باشد.

امروزه امنیت زنان در خانواده نسبت به گذشته بهتر شده ولی همچنان مشکلاتی وجود دارد. به طور کلی، هدف از ایجاد این لایحه تکریم زنان و توجه به عزت نفس آن ها است. به علاوه، طرح قانونی که مانعی باشد تا مردان نتوانند به راحتی زنان را مورد آزار و اذیت قرار دهند. این لایحه از طرف دولت مردان نوشته شد. ما در این مطلب می خواهیم مطرح کنیم لایحه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد. ویژگی های این لایحه به شرح زیر است:

  • راحت شدن سفرهای خارجی زنان: زنان بدون اجازه همسر و دختران بدون اجازه پدر حق خروج از کشور را ندارند. در این لایحه به این محدودیت اشاره شده است.
  • عدم اجبار در تصمیم گیری برای عقد و طلاق: در لایحه بیان شده که هیچ کس نباید زنان را به ازدواج و یا طلاق مجبور کند.
  • جلوگیری از ارایه پیشنهادهای جنسی به زنان: هر گونه پیشنهاد برای روابط جنسی نامشروع جرم تلقی شود.
  • راه یافتن زنان به دادگستری برای قضاوت: در گذشته به زنان اجازه داده نمیشد که در منصب قضاوت قرار بگیرند.
  • مانع از عقد اجباری: در این لایحه تاکید شده که هر نوع اجبار زنان برای ازدواج، جرم محسوب می شود.
  • درمان رایگان برای زنانی که توانایی مالی ندارند: زنانی که سرپرستی ندارند و یا این که بد سرپرست هستند نباید هزینه های درمان از آن ها گرفته شود.
  • کمک به اشتغال: به زنان وام و تسهیلات جهت اشتغال داده شود.

لایحه ارتقای امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد

راجع به نقاط ضعف لایحه ارتقای امنیت زنان چه می دانید؟

بعد از این که بیان کردیم لایحه ارتقا امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد به بررسی نقاط ضعف این لایحه می پردازیم. با توجه به این که خروج راحت تر از کشور یکی از ویژگی های این لایحه بود ولی در ارتباط با این موضوع نیز نقطه ضعفی وجود دارد. به این صورت که محدودیت به صورت کامل برداشته نشده و زنان برای دریافت مجوز خروج باید سلسله مراتب رفت و آمد به دادگاه را طی کرده و در آخر مجوز خود را از دادگاه خانواده بگیرند. نقطه ضعف دیگر این لایحه به مفهوم زن اشاره دارد. مفهومی که در آن زن به صورت مستقل دیده نشده و همواره تحت سیطره همسر و پدر قرار دارد.

کلام آخر

زنان برای زندگی در جامعه به احترام و امنیت نیاز دارند. این لایحه نیز بر همین مبنا تدوین شده است. در این مقاله، بررسی کردیم لایحه ارتقا امنیت زنان چه ویژگی هایی دارد و به نقاط ضعف این لایحه اشاره نمودیم.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا