تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد، قبل از پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کرد، زمانی که تصمیم به ارتقاع یا رفع یک اختلاف می گیرید، ابتدا نیاز است که نگاهی دقیق به هزینه های احتمالی بیندازید. این هزینه ها ممکن است نه تنها مالی بوده بلکه می تواند وقت، اعصاب و تاثیرات روحی را نیز در بر گیرد. از این نظر، درک شما برای اثبات دعوا و تلاشی که برای آن انجام می دهید، اهمیت دارد. برای این هدف، راهکارهایی موجود بوده که برای پییشگیری از مشکلات مادی و معنوی کمک کننده هستند. قوانبن حقوقی نیز برای این مورد تدابیری را اتخاذ کرده تا راهنمایی برای ایجاد توافقات با در نظر گرفتن هزینه ها و به دست آوردن رضایت طرفین فراهم شود.

آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد؟

در جرایمی که پس از گذشت زمان، متضرر از جرم شکایت نکرده یا متهم از جرم دست برداشته، شکایت می تواند متضمن گذشت قرار گیرد و امکان تغقیب و اجرای حکم وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، انصراف از گذشت مسموع، تاثیر گذار نخواهد بود. اگر متضرران از جرم، چندین نفر باشند، رسیدگی جزایی با شکایت هر کدام از آن ها آغاز می شود، اما تعقیب، رسیدگی و مجازات تا زمان گذشت از تمام متقاضیان متوقف می گردد.

انواع دعاوی از نظر قانون کدامند؟

به منظور بررسی و پاسخ به سوال آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد، از ابتدای مطلب مهم است بدانید که دعاوی در قانون به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

  • دعاوی قابل گذشت: دسته اول شامل شکایاتی است که قابلیت گذشت و حل آن ها وجود دارد. به عبارت دیگر اگر شاکی تصمیم به تسلیم و تسویه بگیرد پرونده به پایان می رسد. و شخص مقابل بدون هیچ پیگرد قانونی اضافی مواجه خواهد شد. در این صورت، قرار موقوفی برای او صادر نمی شود. هنگامی که فردی تصمیم بگیرد از شکایت گذشت نماید، دانستن این نکته مهم بوده که این گذشت باید به صورت صریح و بدون هیچ گونه شرط یا محدودیتی اتفاق افتد. در قانون، گذشتی که با شرایط و محدودیت هایی همراه باشد تاثیری نخواهد داشت.
  • دعاوی غیر قابل گذشت: دومین مورد در برگیرنده دعاوی بوده که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. عموما جرایم حدی را در بر می گیرد. در مقاله سرقت حدی چیست و شرایط آن، این نوع جرم را تشریح نمودیم. در این حالت، حتی با تصمیم به تسویه این احتمال وجود دارد مسایل قانونی جدیدی رخ دهد و این دعاوی به سادگی قابل حل نباشد. به عبارت دیگر، هنگامی که چندین شاکی در بازه زمانی مشخص حاضر و در جلسات با وکبل به صورت تلفنی یا حضوری، یک مساله مطرح می گردد. بارها پیش می آید که یک فرد از چندین نفر شاکی بوده، در این حالت هر شاکی که شکایت خود را اعلام کند، فرآیند تعقیب قضایی برای متهم شروع خواهد شد. به عبارت دیگر، حتی اگر یک شاکی واحد وجود داشته باشد، متهم ممکن است تحت تعقیب قرار گیرد. برای حصول رضایت متهم می بایست از همه شاکیان قبول شده رضایت بخواهد و زمانی که همه افراد شاکی از تصمیم متهم راضی شوند، فرآیند تعقیب متوقف می گردد. در صورت فوت شاکی، مساله گذشت به وراث او انتقال می یابد. اگر شاکی فوت کند، حق گذشت بر اساس قوانین به ورثه او تعلق می گیرد. در این صورت، مسئولیت تعقیب، رسیدگی یا اجرای مجازات از بین می رود. به عنوان مثال، اگر شما در یک حادثه با کسی برخورد کنید و او صدمات جسمی مانند شکستگی دست، پا یا هر آسیب دیگری ببیند و شاکی تصمیم گرفته در دادسرا یا در حین تحقیقات چه به عنوان داده شده خصوصی چه به عنوان داده شده عمومی رضایت دهد، پرونده همچنان بسته نمی شود. در مواردی که ابعاد شکایت جنبه خصوصی داشته احتمال وضع حقوقی وجود دارد اما اگر موضوع با جنبه عمومی نیز ارتباط داشته باشد، پرونده را جهت انجام مجازات به دادسرای قضایی می فرستند. این تفکیکات در این جا با توجه به سوال آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد، به طور کامل توضیح دادیم تا مفهوم دو دسته مختلف دعاوی در قانون روشن تر گردد.

آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد

رضایت شاکی در جرایم غیر قابل گذشت چه تاثیری دارد؟

در جرایمی که از نظر قانون به عنوان جرایم غیر قابل گذشت اعلام شده اند، مسئولیت پرونده به عهده دادستان خواهد بود. او موظف بوده تا مقابل متهم یا مجرم اقدامات قانونی را انجام دهد و تاکید دارد که در حد ممکن تا نتیجه نهایی پرونده، پیگیری ادامه یابد. به همین دلیل، امکان انجام مذاکرات صلح و سازش بین دادسرا و دادگاه با متهم در این نوع جرایم وجود نخواهد داشت. با این وجود، در این مسایل همچنان نقش شاکی خصوصی مهم است. اعلام رضایت و گذشت شاکی می تواند در کاهش مجازات متهم تاثیر بگذارد. لازم به ذکر بوده این تخفیف قبل از صدور حکم قطعی یا پس از آن اعمال می گردد.

کلام آخر

در این مقاله دادخواه وکالت این سوال را که آیا شاکی می تواند رضایت خود را پس بگیرد، به طور کامل مورد بحث قرار دادیم تا به آشنایی و آگاهی کامل در این زمینه دست بیابید. در واقعیت، گرفتن رضایت مساله ای پیچیده بوده که به عوامل مختلفی اعم از مراحل تحقیقات، شرایط حاکمیتی و ایستگاه قضایی بستگی دارد. عمدتا پس از اعلام رضایت توسط شاکی، مسیر پرونده به تصویب مقامات قضایی رسیده و تغییرات کامل در این خصوص، ممکن نیست. بنابراین، رضایت یک بار اعلام شده تا حد زیادی به عنوان یک تصمیم قطعی در دادگاه لحاظ شده و امکان پس گیری آن به صورت آزاد و بدون پیچیدگی های قانونی کمتر می باشد.

به این مقاله امتیاز دهید post

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا