تبلیغات در دادخواه وکالت

اعتراض به نظریه پزشک قانونی چگونه می باشد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اعتراض به نظریه پزشک قانونی چگونه می باشد سوالی است که در این مقاله به تشریح آن پرداخته می شود. پزشک قانونی مرکزی بوده که در آن بررسی هایی برای شناخت مجرم با تجزیه و تحلیل های مختلف صورت می گیرد. دادگاه از یافته های این مرکز برای ارایه رای نهایی استفاده می کند. در واقع پزشک قانونی از جمله ادارات وابسته به قوه قضاییه و زیر مجموعه آن به حساب می آید. در این مقاله دادخواه وکالت به بررسی این سازمان و نحوه اعتراض به نظریه آن خواهیم پرداخت.

اعتراض به نظریه پزشک قانونی چگونه می باشد؟

تمام پزشکانی که در پزشک قانونی مسئولیت بررسی امور را دارند مورد تایید دادگستری و به نوعی معتمد به حساب می آیند. شکایت های مطرح شده در دادگاه انواع مختلی دارد به همین منظور رسیدگی پزشک قانونی نیز متفاوت خواهد بود. به طور مثال، وقتی موضوع شکواییه قتل است، جسد برای کالبد شکافی به پزشک قانونی برده می شود. تمام جسد مورد بازبینی و معاینه قرار می گیرد تا تعداد زخم و جراحت ها بررسی و ثبت گردد. به علاوه ضربه نهایی که باعث قتل شده مشخص شود.

کار پزشک قانونی فقط تحلیل جسد نیست بلکه موضوعات مطرح شده در دادگاه خانواده نیز به پزشک قانونی کشیده می شود. وقتی موضوع طلاق، ضرب و شتم همسر باشد برای بررسی دقیق تر، زن را به پزشک قانونی انتقال می دهند. پزشکان معاینات را انجام می دهند تا ضربه هایی که به بدن زن وارد شده مورد تایید آن ها قرار گیرد. اعتراض به نظریه پزشک قانونی برای متهم وجود دارد. چنانچه دیدگاه پزشک قانونی بر علیه متهم باشد وکیل مدافع نسبت به نظریه ای که داده شده اعتراض خواهد کرد. علاوه بر این، شرایط اعتراض نه تنها برای متهم وجود دارد. بلکه شکایت کننده نیز از این حق اعتراض بهره مند است.

چند بار می توان به نتیجه پزشک قانونی اعتراض کرد؟

چندین بار می توان به نظریه پزشک قانونی اعتراض کرد. هنگامی که نتایج تحقیقات صورت گرفته در پزشک قانونی مورد اعتراض متهم و یا شکایت کننده قرار گیرد موضوع جهت بررسی به سازمانی دیگر به نام هیات بدوی ارجاع داده می شود. هیات بدوی که انتظامی بوده و زیر مجموعه مرکز نظام پزشکی است. تحقیقات و بررسی های جزیی تری بر روی موضوع در این هیات برای کشف حقیقت و صحت نظریه پزشک قانونی انجام خواهد شد.

بعد از کامل شدن تحقیق نتیجه برای دادگاه فرستاده می شود. اگر با مطرح شدن نظریه در دادگستری و هنگامی که در مرحله قبل، اعتراض به نتایج پزشک قانونی وجود داشته، متهم و یا شاکی مجدد به نظریه این مرکز اعتراض کنند قاضی دستور می دهد تا موضوع به سازمانی دیگر به نام مرکز تجدید نظر که آن هم تحت نظر نظام پزشکی بوده انتقال یابد. این مرکز مطالعات خود را بر صحیح و یا ناصحیح بودن نتایج هیات بدوی قرار می دهد. چناچه نتیجه ای که به آن دست یافتد با نتیجه هیات بدوی یکسان بود شرح آن چه که اتفاق افتاده به دادگاه ارایه می شود.

اعتراض به نظریه پزشک قانونی

اعتراض به رای پزشک قانونی در مرحله تجدید نظر چگونه است؟

بررسی شکوایه در دادگاه و ارایه حکم نهایی می تواند با اعتراض متهم یا شاکی روبرو گردد. اعتراض صورت گرفته منشا های گوناگونی داشته که رای پزشک قانونی از جمله منابع قابل اعتراض در دادگستری است. هنگامی که قاضی درخواست اعتراض را قبول می کند پرونده به مرحله تجدید نظر ارجاع داده می شود.

اعتراض زمانی توسط قاضی دادگاه پذیرفته و در مرحله تایید قرار می گیرد که موجه و در زمان مناسب انجام شود. در صورت اعتراض فقط ده روز فرصت ثبت در سامانه ثنا وجود دارد. اگر از ده روز بگذرد و اعتراض به نظریه پزشک قانونی ثبت نشود فرصت برای رفتن پرونده به دادگاه تجدید نظر از دست رفته است. چناچه تمام وقایع روشن باشد و کارشناسان مختلف نظریه پزشک قانونی را تایید کنند اعتراض به آن بی مورد خواهد بود. به گونه ای که اگر به مرحله تجدید نظر هم برود تغییری در نتیجه حاصل نخواهد شد.

هزینه اعتراض به نظریه پزشک قانونی چقدر است؟

فردی که به مدرک پزشک قانونی معترض بوده چه متهم باشد و چه شاکی باید بداند این اعتراضی که قرار است به ثبت برساند هزینه ای برا او دارد. بنابراین باید گفت، پرداخت کننده هزینه اعتراض، شخص و یا مرکز معترض به رای پزشک قانونی است. تعیین کردن هزینه پزشک قانونی بر عهده قوه قضاییه است. این قوه بر اساس موضوعی که مطرح شده، میزان تخصصی بودن و سخت بودن مراحل بررسی، نرخ  را مشخص می کند. البته هزینه زمانی گرفته شود که بررسی های پزشک قانونی نتیجه بخش بوده باشد.

کلام آخر

بعد از این که پزشک قانونی بررسی های خود را انجام داد و نتیجه آن تحویل دادگاه شد احتمال اعتراض توسط مدعی و متهم وجود دارد؛ زیرا قانون این اجازه را داده که دو طرف بتوانند به نظریه ای که از طرف پزشک قانونی رسیده اعتراض نمایند. از طریق اعتراض بررسی های بیشتری بر روی موضوع انجام می شود و کارشناسان متخصص تری نظر داده که این کمک می کند حکم نهایی دادگاه عادلانه تر باشد. بنابراین اعتراض به نظریه پزشک قانونی می تواند صحت حکم نهایی را افزایش دهد.

4.5/5 - (4 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا