متارکه چیست؟ + تفاوت آن با طلاق ⚖️【آپدیت آخر】
صدور حکم طلاق نیاز به طی کردن تشریفات قانونی خاصی دارد. گاهی زوجین تمایلی به ادامه زندگی مشترک ندارند و متارکه می کنند؛ به این معنی که بدون انجام تشریفات قانونی و صدور حکم طلاق توسط دادگاه یکدیگر را ترک می کنند. به همین دلیل با طلاق و روند قانونی آن دارای تفاوت هایی می باشد.
متارکه یعنی چه؟
متارکه به معنی جدایی و ترک کردن است و در بین عامه مردم به عنوان طلاق شناخته می شود. برای اینکه زوجین از یکدیگر طلاق بگیرند باید مراحل قانونی متعددی را طی کنند. گاهی زوجین به دلایل مختلفی از قبیل حفظ آبرو به صورت رسمی از یکدیگر طلاق نمی گیرند. در این رابطه می توانید با بهترین وکیل طلاق کرج مشورت کنید.
شرایط متارکه زن
هنگامی که زن و مرد قصد جدایی از یکدیگر را دارند و طلاق آنها به صورت رسمی ثبت نشده باشد، شرایط متارکه را دارند. در این وضعیت ممکن است صیغه طلاق نیز هنوز جاری نشده باشد. با این وجود در عرف به آن متارکه گفته می شود. از دیدگاه حقوقی نیز در این صورت متارکه بدون جاری شدن صیغه طلاق اتفاق افتاده است. طلاق شرعی می تواند حتی بدون جاری شدن خطبه طلاق اتفاق بیفتد. به همین دلیل این امکان وجود دارد که طلاق به صورت قانونی صبت نشود و مردم از آن اطلاعی نداشته باشند.
تفاوت متارکه و طلاق در چیست؟
همانطور که ذکر شد متارکه هنگامی صورت می گیرد که زن و مرد به صورت قانونی از یکدیگر جدا نشده اند؛ اما دیگر قصد ادامه زندگی باهم را نیز ندارند. در صورتی که مراحل طلاق به صورت قانونی طی شوند و مرد و زن در دادگاه حضور پیدا کنند، صیغه طلاق نیز جاری می شود. برای طلاق یا متارکه باید با وکیل باتجربه مشورت شود تا هر کدام از این موارد با روند اصولی تر طی شوند.
در متارکه ممکن است زوجین به دلیل مصلحت فرزند و یا آبرو، جدایی خود را به صورت رسمی ثبت نکنند. در حالی که در طلاق تمامی مراحل به صورت آشکار از طریق مراجعه به دادگاه طی می شوند.
کلام آخر
متارکه در عرف به عنوان جدایی و ترک زندگی زناشویی بدون ثبت قانونی آن در نظر گرفته می شود. زوجین گاهی تمایل به ادامه زندگی مشترک ندارند و در نتیجه تصمیم می گیرند بدون اطلاع دیگران، از یکدیگر جدا شوند. این مورد ممکن است به دلیل آبرو و بر اساس مصلحت فرزندان صورت گیرد. در این حالت ممکن است صیغه طلاق جاری شده باشد. گاهی نیز بدون جاری شدن صیغه طلاق، متارکه صورت می گیرد.