تبلیغات در دادخواه وکالت

شرایط موصی در قانون چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

مطابق با قوانین مدنی فردی که بعد از مرگ درباره امور غیر مالی و مالی خود از قبل تعیین تکلیف کرده است موصی نام دارد. اگر تمایل دارید درباره تقسیم مال و اموال تان قبل از مرگ تصمیم گیری کنید بهتر است نسبت به تنظیم وصیت نامه اقدام نمایید، توجه داشته باشید که تنظیم وصیت نامه و صلح نامه ارث را می توانید با اخذ مشورت از بهترین وکیل ارث انجام دهید. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی شرایط موصی در قانون چیست بپردازیم و امیدواریم از مطالعه مطلبی که پیش رو دارید نهایت بهره را ببرید.

شرایط موصی در قانون چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که وصیت نامه به دو نوع مختلف وصیت نامه تملیکی و وصیت نامه عهدی تقسیم بندی می شود، هر وصیت نامه ای دارای چهار رکن مختلف می باشد که این ارکان عبارتند از: موصی، موصی به، وصی و موصی له. شرایط خاصی برای موصی در قانون تعیین شده و ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که شرایط موصی در قانون چیست؟ برای پیدا کردن پاسخ مناسب تا پایان این مطلب با وب سایت دادخواه وکالت همراه ما باشید.

موصی به چه معنایی است؟

به فردی که قبل از مرگ وصیت می کند موصی گفته می شود. وصیت این فرد ممکن است از نوع تملیکی باشد که در این صورت مالی را به شخصی خاص تملیک می کند، اگر وصیت از نوع عهدی باشد، موصی تصمیم می گیرد که  شخص یا اشخاصی را برای دوران بعد از مرگ خود انتخاب کند و مامور نماید تا نسبت به اجرای وصیت نامه وی اقدام کنند.

موصی به چه معنایی است؟

بررسی شرایط موصی در قانون

شریط وصی در قانون چیست؟ در پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم، فردی که به موجب قوانین مدنی موصی شناخته می شود باید دارای شرایط زیر باشد:

1. اجازه تصرف داشتن

موصی باید دارای اجازه تصرف در مال و اموال خود را باشد، به عبارت دیگر می توان گفت که موصی باید جایز التصرف باشد. با توجه به قانون مدنی اگر فردی محجور باشد و اجازه تصرف در مال و اموال خودش را نداشته باشد موصی در نظر گرفته نمی شود.

2. خودکشی موصی

اگر موصی، وصیت نامه خود را تنظیم نماید ولی به قصد خودکشی به خودش صدمه برساند، در صورتی که خودکشی باعث فوت وی شود، وصیت نامه باطل است، زیرا فردی که خودکشی کرده است دارای نیت صحیح نمی باشد و خاطرش نیز آسوده نبوده است، در نتیجه ممکن است تصمیمات بیهوده ای را در زمان تنظیم وصیت نامه گرفته باشد. اگر خودکشی موصی منجر به فوت وی نگردد، در این صورت وصیت صحیح می باشد. در مواردی نیز موصی بعد از رسیدن به ثبات روحی و روانی می تواند نسبت به ایجاد تغییر در وصیت نامه اقدام کند.

3. ممنوع نمودن ارث

برخی از افراد در زمان ایجاد مشاجره خانوادگی با یکی از اعضای خانواده شان، ممکن است وی را از ارث محروم کنند. بهتر است بدانید که این کار از نظر حقوقی مجاز نمی باشد و هیچ فردی نمی تواند مطابق با وصیت فرد یا افراد دیگر از ارث محروم شود. اگر فردی تمایل ندارد که پس از مرگ اموالی که دارد به وراثه اش نرسد، می تواند در زمان حیات مال و اموال خود را به نام فرد یا افرادی که تمایل دارید انتقال دهید.

4. تغییر در وصیت

برای موصی این امکان وجود دارد که تا زمانی که در قید حیات است نسبت به ایجاد تغییرات در وصیت نامه اقدام نماید، بعد از ایجاد هرگونه تغییری موصی باید مجددا وصیت نامه را امضاء کند.

5. وجود دو یا چند وصیت نامه از موصی

موصی ممکن است در زمان حیات چند وصیت نامه را تنظیم کرده باشد که فقط آخرین وصیت نامه وی ملاک قرار داده می شود، زیرا آخرین وصیت نامه بیانگر اراده پایانی موصی قبل از مرگش می باشد.

شرایط موصی در قانون چیست؟

کلام آخر

وصیتی که توسط موصی تنظیم می شود، ممکن است شفاهی یا کتبی باشد. در این مطلب با شرایط موصی در قانون چیست؟  آشنا شدید، امیدواریم با مطالعه این مطلب توانسته باشید اطلاعات مفید و لازم را در مورد شرایط موصی بدست آورده باشد. به این نکته توجه داشته باشید که موصی باید کلیه شرایط ذکر شده را داشته باشد و نکاتی را در زمان تنظیم وصیت نامه نظر داشته باشد، در صورتی که موصی شرایط لازم را نداشته باشد وصیت نامه وی پس از مرگ مورد قبول نخواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)

ندا خوشرو

سلام ندا خوشرو هستم، از سال ۱۳۹۴ فعالیت مو در حوزه نویسندگی و تولید محتوای متنی یونیک شروع کردم، به حرفه تولید محتوا علاقه زیادی دارم و همواره سعی بر افزایش اطلاعاتم در زمینه سئو و تولید محتوا یونیک دارم، امیدوارم بتوانم در این وب سایت مطالب مفید و با بهترین کیفیت را در اختیار شما عزیزان قرار دهم☘️💚

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا