تبلیغات در دادخواه وکالت

غش در معامله به چه معناست و چه حکمی دارد؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

اسلام یک معامله را در صورتی صحیح می دانند که بر اساس اصول اخلاقی انجام شود. هر دو طرف معامله باید پایبند به مسایل اسلامی بوده و چهارچوب های فروش سالم را رعایت کنند. این مورد بیشتر متوجه فردی بوده که می خواهد جنس یا محصول خود را به دیگری بفروشد. بنابراین ضرورت داشته که هر آنچه مربوط به کالا بوده را در نهایت صداقت کامل به خریدار که طرف دوم معامله است اعلام نموده و خرید نهایی را معطوف به تصمیم گیری او نماید. هر گونه اطلاعات اضافی یا بیان ویژگی هایی که کالا دربرگیرنده آن نیست باعث ایجاد غش در معامله گردیده و صحت آن را زیر سوال می برد. انجام معاملات بدون غش و بررسی کامل وجود غش در یک قرارداد موضوع اصلی این مقاله از دادخواه وکالت می باشد.

غش در معامله به چه معناست؟

غش به معنای تقلب و پرده پوشی است. به این صورت که اطلاعات واقعی درباره یک موضوع از طرف دیگر مخفی گردد. مخفی کاری یا ایجاد غش می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. یکی از دلایل تقلب در معامله این بوده که فروشنده می خواهد به هر قیمتی کالایی که در دست داشته را به فروش برساند. در نتیجه حاضر است با بیان عباراتی به تعریف و تمجید از کالای خود بپردازد. در صورتی که کالا یا همان محصول فاقد تعاریفی بوده که فروشنده ارایه می کند.

در حقیقت هدف فروشنده استفاده از حربه های دروغین برای معرفی کالای خود و عرضه آن به مشتری می باشد. وقتی خریدار توسط فریب های اغوا کننده فروشنده، تصمیم خرید قطعی را گرفته و معامله را انجام می دهد غش در معامله به وقوع می پیوند. زمانی که خریدار کالا را خریداری و بعد از مدت کوتاهی متوجه نقصان در کالا و عدم مطابفت کالا با ویژگی هایی که فروشنده بیان کرده شد می تواند از فروشنده در مجمع قضایی شکایت کند. چنانچه غش یا تقلب توسط دادگاه و وکیل حقوقی فرد به اثبات رسید مجازات هایی برای او در نظر می گیرند.

آیا به مساله غش در معامله در قرآن اشاره شده است؟

در قرآن کریم آیه هایی وجود داشته که به تجارت مربوط می باشد. وجود تقلب در معامله از نظر قرآن و روایات اسلامی همواره منع گردیده به گونه ای که قرآن مچازات چنین افرادی را آتش جهنم می داند. از امام باقر که امام پنجم ما شیعیان بوده نقل می کنند که در بازار گندم فروشان، گندوم فروشی را می بیند که در حال فروش گندم و تعاریف از محصول خود است. در نگاه اول، ظاهر محصول با آن چه که صاحبش در تعریف آن بیان می کرد کاملات درست بود.

وقتی نزدیک تر می رفتی و دست در گندم فرو می کردی می دیدی که زیر آن گندم، گندم های دانه ریز تر به همراه گندم های آفت زده وجود داشته که در بین گندم های درشت خوب پنهان شده اند و فروشنده هنگام فروش آن ها را ترکیب می کند. امام باقر چنین عملی را زشت و خیانت در حق مسلمین می داند. خیانتی که شخص فروشنده گندم آن را مرتکب شده اشت.

غش در معامله

غش در معامله چه شرایطی دارد؟

هر مواردی را نمی توان غش دانست بلکه غش شرایط و قواعد مخصوص به خود را دارد که در این مطلب می خواهیم آن را بیان کنیم:

  • مکر زدن: به شرایطی گفته می شود که طرف فروش معامله، دست به فریب و نیرنگ در ارتباط با کالا بزند. به علاوه مکر و دروغ به گونه ای بوده که خریدار توانایی تشخیص نادرست بودن حرف های طرف فروش را نداشته باشد. مثال هایی از فریب و مکر را در زیر ارایه می دهیم:
  1. فروش با قیمت بالاتر و مقدار کمتر: قرار دادن سود زیاد و خارج از عرف بر روی محصول و فروش آن به مشتری، علاوه بر این، با انجام اقدامات نادرست محصولی را کمتر از مقدار واقعی به فروش برساند و خریدار از تمام این موارد بی اطلاع باشد.
  2. نمایش خوبی های دروغی: از ترفندهایی استفاده کند و محصول کهنه را نو جلو دهد. به علاوه توضیحاتی در ارتباط با محصول بگوید که در واقعیت محصول هیچ کدام از این خصایص را نداشته باشد.
  3. عدم صحبت از نقایص محصول: برای این که درصد فروش و به ثمر رسیدن قرارداد را بالا ببرد هیچ کدام از نقصان هایی که کالا داشته را به مشتری نگفته و آن را یک کالای بی عیب در معرض دید او قرار دهد.
  • معین بودن کالا: وقتی فروشنده درباره محصول حرف می زند باید وجود آن محصول و معین بودن آن را ثابت کند. در واقع غش شامل محصولات واهی نخواهد شد.

مجازات غش در معامله چیست؟

وجود تقلب در معاملات باعث برهم زدن فعالیت های اقتصادی و ایجاد تاثیر مخرب بر جامعه می گردد. به همین منظور، قانونگذاران هنگام تدوین سیاست های قانون گذاری به تقلب نیز توجه کرده اند. آن ها با تدوین مجازات هایی برای این جرم و شمار قراردادن آن در طبقه بندی جرایمی نظیر ارتشا و غیره سعی کرده اند که موانعی را برای این گونه کلاهبرداری ها ایجاد کنند. اگر تمایل دارید در ارتباط با ارتشا و مجازات آن اطلاعات کاملی به دست آورید پیشنهاد می شود مقاله جرم ارتشا چیست و مجازات آن را بخوانید.

حکمی که دادگاه به مرتکب شونده غش می دهد این است که کالا را تحویل گرفته و مبلغ دریافتی را به شخص باز گرداند. علاوه بر این به اندازه میزان تقلبی که صورت داده باید حبس بکشد. مدت زمان حبس نیز به شرایط خاص و نوع و نحوه غش بستگی دارد. گاهی نیاز بوده که مجرم برای جزای کاری که انجام داده جریمه نقدی بپردازد. نوع مجازات و میزان شدت آن به نظر قاضی دادگاه و بر اساس اسنادی که در پیش روی او قرار گرفته وابسته است.

شکایت غش در معامله چگونه است؟

شکایت باید توسط فرد فریب خورده بدون از دست دادن وقت صورت گیرد؛ زیرا هر نوع دست دست کردن و به تاخیر انداخت باعث می شود که فرصت شکایت را از دست دهد. مسیر شکایت به این صورت است که در کافینت و یا هر دفتر خدمات اینترنتی به سایت مراجع قضایی مراجع کرده و به ثبت دادخواست خود اقدام نماید. دادخواست باید در جهت فسخ قرار داد تنظیم گردد

کلام آخر

غش مساوی با تقلب است. فردی که معامله را با تقلب انجام دهد در واقع یک کلاهبرداری صورت گرفته که با ثبت شکایت پیگیری مراجع قضایی را به همراه خواهد داشت؛ زیرا اساس اصلی این معامله را نیرنگ فروشنده نسبت به خریدار می دانند. البته هر شرایط و وضعیتی را نمی توان تقلب به شمار آورد. در این مقاله به تمام مواردی که تحقق یافتن آن غش محسوب شده اشاره کردیم.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا