تبلیغات در دادخواه وکالت

شرایط انقضای قرارداد وکالت چیست؟

تبلیغات در دادخواه وکالت

افراد برای این که بتواندد کارهای حقوقی خود را بهتر پیش برده و درصد پیروزی خود در دادگاه و ثابت کردن حقوق را بالا ببرند از وکیل استفاده می کنند. برای استفاده از وکیل و قرار گرفتن او در جریان پرونده نیاز هست که قراردادی با او تنظیم و دو طرف یعنی وکیل و موکل هر دو قرارداد را امضا نمایند. این قرارداد دارای شرایط و تاریخ مشخص بوده که به محض پایان رسیدن زمان قرارداد انقضای عقد وکالت نیز صورت خواهد گرفت. البته عوامل دیگری نیز می تواند شرایط انقضای قرارداد وکالت را فراهم کند که در این مقاله دادخواه وکالت می خواهیم به بررسی آن بپردازیم.

عقد وکالت چیست؟

روزانه در جهان قرارداد های متنوعی بین مردم منعقد می شود. انعقاد قرارداد بین وکیل و موکل نیز از جمله مرسوم ترین نوع قراردادها به شمار می رود. وقتی یک شخص سواد حقوقی برای اثبات حق خود نداشته باشد از فردی به نام وکیل برای پیشبرد کارهایش استفاده می کند. زمانی که موکل با وکیل عقد قرارداد می بندد تا به عنوان جانشین او در دادگاه برای دفاع از او حاضر شود به این قرارداد عقد وکالت می گویند. در این عقد، اجرا کننده تمام کارهای موکل خواهد بود. البته نوع رسیدگی وکیل بستگی به موضوع قرارداد و نوع وکالت دارد. این عقد، عمری نبوده بلکه دارای تاریخ انقضا می باشد. بنابراین برای خاتمه این قرارداد باید شرایط انقضای قرارداد وکالت مهیا گردد.

انواع عقد وکالت کدام است؟

عقد وکالت دارای چندین نوع بوده که هر کدام از آن قواعد اختصاصی خود را دارد:

  • وکالت عمومی: وقتی موکل، اختیار کامل به وکیل در تمامی امور بدهد به ان وکالت عمومی می گویند.
  • وکالت تخصصی: زمانی که موکل در قرارداد قید می کند وکیل صرفا حق رسیدگی به فلان کار او را دارد. به طور مثال، شخص وکیل اختیار می کند تا ملکی او را به صورت قانونی بفروشد. به همین منظور او فقط در زمینه فروش به وکیل اجازه فعالیت داده و وکیل نمی تواند اقدامات مربوط به اجاره ملک را با اختیار خود انجام دهد.
  • وکالت مطلق: وکالتی که به صورت قطعی و مطلق درباره یک موضوع هست. در این نوع وکالت چنانچه دامنه اختیارات وکیل برای فعالیت مشخص نباشد، وکیل باید مبنا را بر عدم داشتن اختیار قرار دهد. فقط در شرایطی که اجازه توسط موکل به وکیل صادر شده باشد. هر نوع اقدام خودسرانه وکیل می تواند شرایط انقضای قرارداد وکالت را مهیا نماید.

شرایط عقد وکالت چگونه است؟

برای این که عقد وکالت صورت قانونی داشته و مورد پذیرش قرار گیرد باید شرایط عقد وکالت برقرار باشد. اهلیت وکیل یکی از شروط مهم صحیح بودن عقد وکالت است. علاه بر این موکل نیز موقع قرارداد وکالت باید اهلیت داشته و در سلامتی کامل این کار را انجام دهد. حال اگر موکل بعد از تاریخ ثبت قرارداد وکالت بر اثر سوانحی دچار آسیب دیدگی مغزی یا به جنون و فراموشی مبتلا شد قرارداد به قوت خود باقی خواهد ماند. موکل باید در انتخاب وکیل آزاد باشد، نباید بر اساس منافع شخصی فررد را در انتخاب وکیل مجبور نمود. وکیل باید با آگاهی و تحقیق کامل انتخاب شود.

شرایط انقضای قرارداد وکالت

راجع به شرایط انقضای قرارداد وکالت چه می دانید؟

با رخ دادن برخی شرایط قرارداد وکالت منقضی می گردد:

  • فوت وکیل: چنانچه وکیل قبل از اتمام قرارداد وکالت خود با موکل از دنیا رود، حال این که چه مرگ به صورت طبیعی بوده یا این که خودکشی باشد قرار داد وکالت منقضی خواهد شد.
  • برکناری وکیل: هر شخصی می تواند هر موقع که بخواهد وکیل منصوب شده خود را عزل نماید. اگر در قرارداد عزل و برکناری وکیل تا پایان پرونده قید و هر دو نفر یعنی موکل و وکیل آن را امضا کرده باشند، امکان حذف وکیل تا اتمام کار وجود نخواهد داشت.
  • استعفای وکیل: چنانچه وکیل در مسیر پرونده با موکل به اختلافاتی رسید می تواند از جریان کار استعفا دهد. گاهی وکیل بر اثر تهدیداتی که به او می شود، ممکن است درخواست استعفا داشته باشد.
  • بیمار شدن وکیل: بیماری وکیل می تواند عاملی دیگر در جهت انقضای قرارداد وکالت باشد.

کلام آخر

موارد احتمالی در یک پرونده می تواند شرایط انقضای قرارداد وکالت را رقم بزند. با منقضی شدن این قرارداد، وکیل از نظر قانونی، امکان ادامه همکاری با موکل و رسیدگی به پرونده او را نخواهد داشت.

5/5 - (2 امتیاز)

صدیقه السادات پورسعیدی

صدیقه السادات پورسعیدی هستم، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، هفت سال هست که در زمینه تولید محتوا و سئو محتوا فعالیت دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا