تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه انتقال سرقفلی مغازه 

تبلیغات در دادخواه وکالت

نحوه انتقال سرقفلی مغازه توسط مستاجر یا مالک به فرد دیگر را در این مقاله بررسی می کنیم. در این رابطه مواردی مانند انتقال سرقفلی در اداره دارایی، نمونه سند سرقفلی مغازه، نمونه رضایت مالک در انتقال سرقفلی، تبدیل سند سرقفلی به مالکیت و عکس سند سرقفلی نیز مطرح می شوند. سوالاتی مانند «آیا مالک میتواند سرقفلی را بگیرد؟» و اینکه «مستاجر بعد از چند سال میتواند ادعای مالکیت کند؟» نیز در این خصوص پرسیده می شوند. به همین دلیل ما قصد داریم در این مطلب به این موضوع بپردازیم.

حق سرقفلی یکی از حق هایی است که در گروه حقوق مالی دسته بندی می شود. به همین دلیل امکان انتقال آن به دیگری وجود دارد! جالب است بدانید که هم مالک و هم مستاجر می توانند این حق را انتقال دهند. ممکن است انتقال سرقفلی به صورت فروش ملک یا اجاره آن باشد. انتقال مغازه در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد.

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که حق سرقفلی قابل به ارث رسیدن است. در این خصوص حتی زوجه متوفی نیز در بحث انحصار وراثت می تواند از آن سهم ببرد. تقسیم ارث سرقفلی نیز دارای قوانین مربوط به خود است و بر حسب طبقه و درجه ارث می توان آن را انجام داد. مالیات سرقفلی نیز دریافت می شود و در در حدود 3 الی 12 درصد می باشد. در خصوص نحوه انتقال سرقفلی می توانید با کسب مشاوره از وکیل آنلاین، سوالات خود را مطرح کنید.

نحوه انتقال سرقفلی مغازه به چه صورت است؟

قبل از اینکه در خصوص نحوه انتقال سرقفلی مغازه صحبت کنیم، باید در مورد روش های انتقال سرقفلی به دو شیوه اشاره کنیم که عبارتند از:

  • انتقال سرقفلی به صورت قضایی: در این شیوه از طریق حکم دادگاه سرقفلی انتقال پیدا می کند.
  • انتقال سرقفلی به صورت اختیاری: یکی دیگر از انواع انتقال سرقفلی از طریق اسناد رسمی است. در این شیوه با رضایت کامل مالک سرقفلی، سند به نام صاحب جدید منتقل می شود.

باید در خصوص روش انتقال سرقفلی مغازه به قانون نیز توجه کنیم. جدیدترین قانون در خصوص سرقفلی و انتقال آن مربوط به سال 1376 است. در این قانون به رابطه بین موجر و مستاجر اشاره شده است. در یکی از فصول این قانون مبحث سرقفلی به صورت کامل شرح داده شده است. برای طرفین انتقال و اجاره مغازه های تجاری در این قانون حق سرقفلی در نظر گرفته شده است. در این خصوص حق کسب و پیشه کاملا منتفی می باشد.

با توجه به این قانون انتقال سرقفلی مغازه امکان پذیر است. در صورتی که فردی که مالک سرقفلی است از سوی مالک اجازه نگیرد و حق را به کسی دیگر واگذار کند، تخلف کرده است. به دلیل تخلف نیز در این شرایط تنها بخشی از مبلغ سرقفلی به وی بازگردانده می شود. بقیه مبلغ باید به عنوان جریمه پرداخت شود. مالک می تواند در این شرایط حتی دستور تخلیه ملک را از دادگاه بگیرد.

نحوه انتقال سرقفلی مغازه به چه صورت است؟

روش انتقال سرقفلی مغازه

ما در این مطلب در خصوص نحوه انتقال سرقفلی مغازه مطالبی را ذکر کردیم. روش های مختلفی برای انتقال سرقفلی وجود دارد که اصلی ترین آن ها عبارتند از:

  • انتقال سرقفلی از طریق انتقال ملک
  • انتقال سرقفلی از طریق اجاره ملک

همانطور که در ابتدای مقاله نیز به این مطلب اشاره شد، انتقال سرقفلی از طریق انتقال یا اجاره آن انجام می شود. هر کدام از این موارد باید به صورت کامل شرح داده شوند؛ بنابراین در ادامه با ما همراه باشید.

انتقال سرقفلی مغازه از طریق انتقال ملک

هنگامی که شخصی ملکی را به صورت کامل به همراه سرقفلی به کسی واگذار کند، از روش انتقال ملک استفاده کرده است. در این نحوه انتقال سرقفلی مغازه ملک به صورت کامل منتقل می شود و در واقع فروخته می شود. شرایط این نوع انتقال عبارتند از:

  • خارج شدن ملک به طور کامل از مالکیت فروشنده
  • به مالکیت درآمدن ملک برای خریدار
  • انتقال سرقفلی مغازه به خریدار

انتقال سرقفلی از طریق اجاره ملک

یکی دیگر از روش ها و نحوه انتقال سرقفلی مغازه اجاره ملک است که در آن سرقفلی خریداری می شود. در این صورت مالک ملک را به شخص دیگری اجاره می دهد. با توجه به این اجاره حق سرقفلی نیز باید به او منتقل می شود. در زمان انعقاد قرارداد ارزش سرقفلی بر اساس ارزش آن در آن زمان تعیین می شود. دو نوع قرارداد بین موجر و مستاجر وجود دارد که عبارتند از:

  • قرارداد اجاره مغازه
  • انجام تعهد به انتقال سرقفلی در صورت پرداخت یک وجه معین

انتقال سرقفلی از طریق اجاره ملک

کلام آخر

در این مقاله در خصوص نحوه انتقال سرقفلی مغازه صحبت کردیم. در این خصوص دو روش برای انتقال وجود دارد که شامل انتقال ملک یا فروش آن و اجاره ملک و فروش حق سرقفلی مغازه است. بدین منظور امکان انتقال حق سرقفلی وجود دارد. هر کدام از این موارد دارای مراحل مخصوص به خود هستند و باید برای این کار مدارک خاصی ارائه شود. برای هر کدام نیز باید تعهد و قرارداد مشخصی وجود داشته باشد تا بتوان به آنها استناد کرد.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا