چگونه از وکیل شکایت کنیم؟
اخذ وکیل برای رسیدگی به پرونده های حقوقی یک امر واجب و ضروری است و اکثر افراد برای حوزه های مختلف حقوقی از وکیل کمک می گیرند. دلیل این موضوع دانش و تجربه ای است که وکیل دارد و با استفاده از همین دانش و تجربه می تواند به حل پرونده کمک کند. اما گاهی اوقات شرایط به گونه ای رقم می خورد که از وکیل تخلفی سر می زند و نمی تواند کار خود را به طور درست و قانونی انجام دهد. از طرفی ممکن است وکیل به تعهدات خود عمل نکند و باعث ایجاد بی نظمی در پرونده شود؛ در چنین حالت هایی می توان از وکیل شکایت کرد. حال شاید برای شما سوال پیش آید که چگونه از وکیل شکایت کنیم که ما در ادامه به بررسی صفر تا صد این موضوع می پردازیم تا بدانید که در چنین موقعیت هایی باید چه عملکردی از خود نشان دهید.
تخلفات احتمالی وکیل نسبت به موکل
امروزه با توجه به شرایط و مسائلی که شاهد آن ها هستیم و کلاهبرداری ها و تخلفاتی که صورت می گیرد، اکثر افراد برای انجام کوچکترین کارهای دادگاهی و حقوقی از وکیل کمک می گیرند و می توان به جرئت گفت که اکثر افرادی که در مراجع قضایی و دادگاه ها پرونده دارند از یک وکیل کمک گرفته اند و روند پیگیری پرونده را به وکیل سپرده اند. اما همانطورکه گفته شد، ممکن است از وکیل نیز تخلفاتی سر بزند که در این بخش تصمیم داریم به بررسی تخلفات احتمالی وکیل نسبت به موکل بپردازیم.
- عدم پیگیری پرونده به شکل صحیح و دقیق
- عدم حضور در جلسات دادگاه یا حضور بی موقع در جلسات
- بی ادبی وکیل به موکل، طرف دیگر پرونده یا قاضی
- درخواست حق الوکاله غیرمنطقی و خارج از عرف
- اخذ پول اضافه تحت بهانه نفوذ در مقامات ذی صلاح
- خیانت به موکل و برملا کردن اسرار و اطلاعات وی
- تبانی با طرف دیگر پرونده و فعالیت برعلیه موکل
- عدم ارائه نسخه ای از وکالت نامه به موکل
نحوه شکایت از وکیل چگونه است؟
در راستای پاسخ به سوال چگونه از وکیل شکایت کنیم، باید بگوییم که دادخواست شکایت باید در دادسرای انتظامی تنظیم و ثبت شود. پس از آنکه دادخواست ثبت شد، دادسرای انتظامی وکلا موضوع را در راستای بررسی قرار می دهد. حال اگر در نتیجه ی بررسی ها مشخص شد که اتهام وارده بلاوجه است، قرار منع تعقیب صادر می شود. بعد از صدور این قرار تعقیب، شاکی پرونده که در حقیقت همان وکیل است، می تواند طی مدت زمان 10 روز نسبت به قرار منع تعقیب اعتراض کند.
پس از اینکه مراحل قبل انجام شد، اگر دادسرا اتهامی که وارد شده است را بپذیرد، کیفرخواست پرونده را صادر می کند و در نهایت آن را به دادگاه انتظامی وکلا ارجاع می دهد. در ادامه دادگاه جلسه را با وقت قبلی برای طرفین پرونده تعیین می کند تا آن ها در این جلسه حاضر شوند و اظهارات خود را بیان کنند یا اگر سند و مدرکی دارند آن را ارائه دهند. پس از انجام تمام این مراحل، قاضی پرونده اسناد و مستنداتی که وجود دارد را بررسی می کند و رای نهایی را صادر خواهد کرد.
برای وکیل خاطی چه مجازاتی در نظر گرفته می شود؟
تا به اینجا بررسی کردیم که چگونه از وکیل شکایت کنیم؛ حال شاید برای شما سوال پیش آید اگر وکیل به عنوان فرد خاطی شناخته شود، چه مجازاتی برای وی درنظر گرفته می شود؟ مجازات هایی که ممکن است در چنین موقعیت هایی برای وکیل در نظر گرفته شود، عبارتند از:
- صدور اخطاریه کتبی به وکیل
- صدور توبیخ نامه برای وکیل با درج در پرونده همراه
- درج توبیخ نامه در مجله و روزنامه کانون
- بالاترین حد مجازات برای وکیل، تنزیل درجه وکیل
ثبت و رسیدگی به شکایت از وکیل در کدام مراجع انجام می شود؟
ابتدا به موجه یا بلاموجه بودن شکایتی که برعلیه وکیل تنظیم شده است توجه کنید. در ادامه کیفرخواست توسط دادسرا صادر می شود و پرونده در ادامه به دادگاه انتظامی وکلا ارسال خواهد شد تا بررسی های نهایی صورت گیرد. در نتیجه اگر برای پیگیری یک پرونده وکیل گرفتید، اما وکیل به وظایف و تعهدات خود عمل نکرد و مشکلات پرونده شما را افزایش داد، نسبت به شکایت از وکیل اقدام کنید تا حق و حقوق بیشتری از شما ضایع نشود.
اخذ وکیل برای رسیدگی به شکایت
مسلما وکیلی که قصد دارید از او شکایت کنید، خودش علم و دانش لازم در حوزه حقوقی را دارد، بنابراین کار شما برای رسیدگی به پرونده سخت خواهد بود و نمی توانید به تنهایی از پس رسیدگی به پرونده بربیایید. از همین رو اگر متوجه پاسخ چگونه از وکیل شکایت کنیم شدید و قصد دارید این کار را انجام دهید، توصیه می شود با یک وکیل آنلاین مشورت کنید تا بدانید چه عملکردی باید از خود نشان دهید. مسلما راهکارهایی که به شما ارائه داده می شود، کمک کننده خواهند بود و می توانید با کمک تکنیک های آموزشی بهترین نتیجه را از پرونده مذکور بدست آورید.
کلام آخر
ما در این مقاله در راستای پاسخ به سوال چگونه از وکیل شکایت کنیم اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم تا اگر در موقعیت مشابهی قرار گرفتید و خواستید که از وکیل شکایت کنید، بدانید که چه عملکردی باید از خود نشان دهید. سایت مستر وکیل یکی از بهترین سایت های حقوقی در زمینه معرفی وکلا است که می توانید با کمک آن بهترین وکیل را در جهت رسیدگی به این پرونده انتخاب کنید و مطمئن باشید که همه چیز به بهترین شکل طی خواهد شد.