تبلیغات در دادخواه وکالت

جرم شهادت دروغ و مجازات شهادت دروغ ⚖️【آخرین آپدیت سال】

تبلیغات در دادخواه وکالت

گاهی تنها از طریق شهادت دادن می توان یک موضوع را در دادگاه اثبات کرد. باید گفت که در بسیاری از پرونده های حقوقی، شهادت شهود نقش تعیین کننده ای دارد و گاهی موجب تغییر روند پرونده ها می شود. بر همین اساس شهادت دروغ می تواند موجب شود که شخصی بی گناه مجازات شود. در خصوص جرم شهادت دروغ و مجازات شهادت دروغ در این مقاله مطالبی را بیان می کنیم. ما در خصوص شهادت دادن صوری در دادگاه نیز در مقاله ای جداگانه مطالبی را ذکر کرده ایم.

شهادت دروغ چیست؟

در پرونده های حقوقی شهادت به اطلاع اشخاص از وقایع مختلف گفته می شود. شهود می توانند با شهادت به نفع یا ضرر دیگری وقایع را نفی یا بر وقوع آن ها مهر تایید زنند. در صورتی که افراد شهادت دروغ دهند و این مورد در دادگاه اثبات شود، جرم تلقی می شود و مجازات هایی در پی دارد. در راستای جرم شهادت دروغ می توانید با بهترین وکیل رشت مشورت کنید.

جرم شهادت دروغ در دادگاه

همانطور که ذکر شد افراد ممکن است در دادگاه شهادت دروغ دهند. این موضوع نقش مهمی در تعیین سرنوشت پرونده های حقوقی و کیفری دارد. جرم شهادت دروغ در دادگاه تعیین می شود و برای آن نیز مجازات هایی در نظر گرفته شده است. بر طبق ماده 650 قانون مجازات اسلامی اگر شخصی شهادت دروغ بدهد در صورت اثبات آن در دادگاه، برای وی سه ماه و یک روز الی دو سال زندان در نظر گرفته می شود. در این راستا نیز جزای نقدی نیز ممکن است به عنوان مجازات شخص در نظر گرفته شود.

جرم شهادت دروغ در دادگاه

نحوه اثبات شهادت دروغ

بدیهی است که برای اثبات شهادت دروغ باید مدارک و مستنداتی از طرف شاکی ارائه شود. با این وجود اغلب در این راستا مدارک زیادی وجود ندارد. به دلیل کمبود وقت در دادگاه ها اغلب از افراد در راستای اثبات شهادت دروغ سوالات کلی پرسیده می شود. اگر سوالات به صورت ریز و جزئی پرسیده شوند می توان در خصوص تفاوت شرح وقایع سرنخ هایی به دست آورد. به همین دلیل توصیه می شود که از طریق مشورت با وکیل در این راستا عملکرد بهتری داشته باشید.

مجازات شهادت دروغ در قانون جدید

مجازات هایی که در قانون در نظر گرفته شده اند بر اساس شرع هستند. در نتیجه کمتر دستخوش تغییرات می شوند. از این رو مجازات شهادت دروغ در قانون جدید با ماده های قانونی پیشین تفاوت چندانی ندارد. همانطور که ذکر شد اغلب برای شهادت دروغ مجازات هایی مانند حبس و جزای نقدی در نظر گرفته می شود.

مجازات شهادت دروغ در دادگاه حقوقی

فرقی ندارد شهادت دروغ در دادگاه های حقوقی داده شود یا کیفری! با این وجود در دادگاه های کیفری ممکن است با شهادت دروغ، افراد بی گناه متحمل ضررهای جبران ناپذیری شوند. با این وجود تفاوتی در مجازات جرم شهادت دروغ در دادگاه های حقوقی و کیفری ندارد. در هر صورت اگر این جرم اثبات شود برای مجرم حبس و جزای نقدی در نظر گرفته می شود.

مجازات شهادت دروغ در دادگاه حقوقی

ادعای دروغ در دادگاه

منظور از ادعای دروغ در دادگاه همان شهادت دروغ می باشد. می توان گفت که متاسفانه امروزه بسیاری از افراد از طریق شهادت دروغ به پیشبرد اهداف خود فکر می کنند. همانطور که ذکر شد این کار می تواند تاثیر زیادی در روند پرونده های حقوقی و کیفری داشته باشد. اگر جرم شهادت دروغ در دادگاه اثبات شود، برای مجرم مجازات های مختلفی در نظر گرفته می شود.

ادعای دروغ در دادگاه می تواند روند زندگی و سرنوشت افراد را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو در صورت مواجه شدن با چنین مواردی باید با یک وکیل خوب مشورت کرد. وکلا به دلیل آشنایی با مسائل حقوقی می توانند در راستای اثبات شهادت دروغ به موکل خود کمک کنند.

کلام آخر

می توان گفت که شهادت دروغ یا ادعای دروغ در دادگاه می تواند تاثیر بسیار زیادی در روند پرونده های حقوقی و کیفری داشته باشد. جرم شهادت دروغ در قانون مشخص شده است؛ بر همین اساس در صورتی که فردی در دادگاه شهادت دروغ دهد برای وی زندان و جزای نقدی به عنوان مجازات در نظر گرفته می شود. با این وجود به دلیل کمبود وقت در دادگاه ها اثبات شهادت دروغ کار دشواری است. تنها از طریق مشورت با وکیل و پرسیدن سوالات متعدد از فردی که شهادت دروغ داده است؛ می توان جرم وی را اثبات کرد. این کار نیز تنها از عهده وکلای باتجربه بر خواهد آمد.

به این مقاله امتیاز دهید post

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا