تبلیغات در دادخواه وکالت

شکایت از ضامن سفته چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】

تبلیغات در دادخواه وکالت

در این رابطه سفته از اصلی ترین اسناد تجاری است که در معاملات تجاری از آن استفاده می شود. دارنده سفته در صورتی که تنظیم آن را بر اساس قوانین مربوطه انجام دهد می تواند از مزایای آن بهره مند شود. آشنایی با مقررات سفته می تواند منجر به کاهش تخلفات در این حوزه شود. ضامن سفته باید امضای خود را در پشت سفته درج کند و با این کار صادرکننده را تضمین کند. این ضمانت مسئولیت قانونی برای ضامن ایجاد می کند و امکان شکایت از ضامن سفته در این صورت وجود دارد. در واقع دلیل دو امضا در پشت سفته ایجاد ضمانت در خصوص آن توسط ضامن می باشد.

نحوه طرح شکایت از ضامن سفته

همانطور که ذکر شد ضامن سفته مسئولیت حقوقی سنگینی بر عهده دارد و در صورت بروز مشکل وی باید پاسخگو باشد. در واقع وی با امضاء خود ضامن صادر کننده سفته شده است. این مورد به این معنی است که وی تعهد کرده است که در صورت عدم تعهد صادر کننده در این خصوص ضامن خواهد بود. نحوه طرح شکایت از ضامن سفته به این صورت است که باید علیه ضامن در مراجع قضایی شکواییه مطرح شود. به همین دلیل باید حتما با یک وکیل در این رابطه مشورت شود. روش شکایت از ضامن چک نیز در مقاله جداگانه منتشر شده است.

بهترین وکیل کیفری تهران می تواند در این خصوص شما را راهنمایی کند. در مواردی از ضامن شکایت می شود که صادرکننده سفته از پرداخت پول امتناع کرده است! در این صورت دریافت کننده سفته می تواند از ضامن شکایت کند. بدین منظور باید مراحل زیر دنبال شوند.

نحوه طرح شکایت از ضامن سفته

مراحل شکایت از ضامن سفته به چه صورت است؟

به منظور شکایت سفته ابتدا باید به تاریخ سفته توجه شود. در صورتی که تاریخ سر رسید سفته فرا رسیده باشد و صادر کننده پول را پرداخت نکند؛ می توان از ضامن شکایت کرد. شکایت برای وصول وجه می باشد و تنها می توان ظرف ده روز از شکایت ثبت شود. در صورت عدم اقدام در این رابطه و سپری شدن این ده روز دیگر امکان توقیف اموال صادر کننده سفته وجود ندارد. همچنین دارنده سفته می تواند طی مدت یکسال از تاریخ سررسید چک شکایت خود را از ضامن از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.

مراحل طرح این شکایت به این صورت است که در ابتدا باید مدارک مورد نیاز جمع آوری شوند. از سند هایی که می توان بر اساس آن ها نسبت به طرح شکایت از ضامن سفته اقدام کرد، می توان به اظهارنامه، واخواست سفته و … اشاره کرد. تمامی مدارک باید به دادگاه محل زندگی ارائه شوند.

مرجع رسیدگی به شکایت از ضامن سفته

بر اساس مبلغ سفته مرجع رسیدگی به آن نیز مشخص می شود. در شکایت از ضامن سفته اگر مبلغ سفته کم باشد مرجع صالح برای رسیدگی به این شکایت شورای حل اختلاف می باشد. باید گفت که در صورت بالا بودن مبلغ سفته نیز پرونده از طریق دادگاه پیگیری می شود. بهتر است در این رابطه با وکیل باتجربه مشورت شود. هر کدام از مراجع مانند شورای حل اختلاف یا دادگاه در مرحله بعدی نسبت به فراخواندن صادرکننده اقدام می کنند. در این صورت برای وی قرار تامین صادر می شود. در انتها نیز یک جلسه برای رسیدگی به دعوی تشکیل خواهد شد.

اگر که دارنده سفته با مدارک خود بتواند پیروز شود، ضامن سفته به پرداخت عین مال محکوم می شود. اگر مال به صورت داوطلبانه پرداخت نشود، دادگاه از وی مال را دریافت می کند و به دارنده سفته پرداخت می کند. این امکان وجود دارد که ضامن سفته ادعای اعسار کند و در این صورت دادگاه امکان پرداخت اقساطی طلب را به وی پیشنهاد می دهد.

چه مدارکی برای شکایت سفته نیاز هستند؟

همانطور که ذکر شد برای شکایت از ضامن سفته باید مدارک به صورت کامل به دادگاه ارائه شوند. به همین دلیل ما در این بخش به ذکر مدارک مورد نیاز در این راستا پرداخته ایم:

  • کپی اظهارنامه
  • ارائه گواهی ابلاغ
  • ارائه واخواست سفته

علاوه بر این مدارک می توان اسناد دیگری را نیز به دادگاه ارائه کرد که بتواند در این راستا موثر باشند. مدارک و مستنداتی که حقانیت فرد را اثبات کنند می توانند به دادگاه ارائه شوند. به منظور اثبات ادعا می توان از روش های زیر نیز استفاده کرد:

  • اقرار
  • شهادت شهود
  • قسامه
  • سوگند

در واقع این موارد به عنوان ادله اثبات دعوا مطرح می شوند. در این صورت علم قاضی می تواند در صدور رای نهایی و روند پرونده تاثیر گذار باشد.

چه مدارکی برای شکایت از ضامن سفته نیاز هستند؟

شکایت سفته چقدر زمان میبرد؟

باید گفت که برای شکایت از ضامن سفته نیاز به زمان زیادی وجود دارد! چراکه مراحل مختلفی برای رسیدگی به این پرونده طی می شود. همچنین مدت زمان بررسی پرونده در شورای حل اختلاف و دادگاه نیز متفاوت است. هر پرونده شرایط خاص خود را دارد که می تواند روی مدت زمان رسیدگی به آن تاثیر گذار باشد. در صورت مشورت با وکیل و به دلیل آشنایی وی با مسائل حقوقی این روند کوتاه تر می شود. به ویژه اینکه این مورد باید به صورت کیفری مورد بررسی قرار بگیرد و صادر کننده یا ضامن سفته به عنوان فرد متخلف شناخته می شوند، می تواند روی مدت زمان شکایت سفته تاثیرگذار باشند.

هزینه شکایت سفته

برای واخواست سفته یا شکایت سفته باید مراحل قانونی طی شود. مطرح کردن شکایت از طریق مراجعی مانند شورای حل اختلاف یا دادگاه ممکن است هزینه هایی را در پی داشته باشد. هزینه شکایت سفته یا شکایت از ضامن سفته بستگی به مراحل آن دارد.

امضا پشت سفته به عنوان ضامن

هنگامی که شخصی به عنوان ضامن پشت سفته را امضاء می کند مسئولیت حقوقی پیدا می کند. در صورتی که صادر کننده نتواند در موعد مقرر مبلغ مورد نظر را به دارنده سفته بدهد، امکان طرح شکایت از ضامن سفته وجود دارد. امضا پشت سفته به عنوان ضامن می تواند برای شخص بار حقوقی سنگینی داشته باشد و به همین دلیل باید مسئولیت این مورد را پذیرا باشد.

کلام آخر

در صورت عدم وصول وجه در موعد مقرر امکان طرح شکایت از ضامن سفته وجود دارد. اگر بخواهید که شکایت از صادرکننده سفته را پیگیری کنید باید طی مدت ده روز از موعد آن اقدام کنید. درغیر این صورت دیگر نمی توانید نسبت به اموال صادرکننده دسترسی داشته باشید. در این حالت شکایت سفته باید از ضامن انجام شود. مدت زمان طرح شکایت در این رابطه یک سال از سررسید سفته می باشد. شکایت باید از طریق شورای حل اختلاف و دادگاه مطرح شود.

به این مقاله امتیاز دهید post

مرضیه آریاکیا

مرضیه آریاکیا هستم و در حدود پنج سال است که در زمینه تولید محتوای سایت فعالیت دارم. سعی دارم که با تحقیق در زمینه مسائل حقوقی بتوانم محتوای یونیک را با توجه به آموزه های حقوقی سایت دادخواه وکالت در اختیار شما قرار دهم. از این رو نظرات شما در راستای بهبود مقالات می تواند به من کمک فراوانی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا