شکایت فروش مال غیر چگونه است؟ ⚖️【آپدیت آخر】
فروش اموال دیگران مانند ملک و خودرو به دیگران بدون اجازه فرد در قانون با نام فروش مال غیر شناخته می شود. این کار می تواند علاوه بر جنبه حقوقی، از نظر کیفری نیز پیگیری شود. شکایت فروش مال غیر باید توسط افراد باتجربه و آشنا به مسائل حقوقی مانند وکیل کیفری تنظیم شود. در این راستا می توانید با بهترین وکیل کیفری تهران مشورت کنید. مجازاتی که برای این جرم در نظر گرفته شده است می تواند با توجه به نوع پرونده متفاوت باشد و در بیشتر مواقع به عنوان کلاهبرداری در دادگاه قابل پیگیری می باشد.
نحوه شکایت فروش مال غیر
همانطور که ذکر شد به انتقال غیر قانونی و بدون اطلاع مالک فروش مال غیر گفته می شود و در قانون برای آن مجازات هایی تعیین شده است. در بالا نیز ذکر شد فروش مال غیر می تواند دارای دو جنبه حقوقی یا کیفری باشد که هر کدام روش متفاوتی برای پیگیری و شکایت دارند. در صورتی که شکایت فروش مال غیر جنبه حقوقی داشته باشد ابتدا باید یک دادخواست به مراجع ذی صلاح داده شود. اگر شکایت دارای جنبه کیفری باشد باید نسبت به تنظیم شکواییه اقدام شود. بدیهی است که در راستای تنظیم شکواییه باید قواعد خاصی رعایت شوند و به همین دلیل توصیه می شود در این راستا با وکیل کیفری مشورت شود.
افرادی که در زمینه ثبت و تنظیم شکواییه های کیفری مهارت دارند می توانند به شما در خصوص ارائه شکواییه کمک کنند. معمولا در صورتی که شکواییه به صورت تخصصی ارائه نشود، در راستای آن اقدامی نیز صورت نمی گیرد و عملا نمی توان شکایت را مطرح کرد. از این رو روش تنظیم شکواییه بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه شود. می توانید در این راستا مقاله نحوه شکایت از فروشنده ملک را نیز بررسی کنید.
مراجع صالح شکایت فروش مال غیر کدامند؟
همانطور که می دانید برای شکایت فروش مال غیر باید نزد مراجع صالح مراجعه شود تا روند پرونده به صورت اصولی طی شود. این شکایت به صورت قانونی توسط مراجع ذی صلاح بررسی می شود. هر شخصی این حق قانونی را دارد که در صورت مواجعه با این مشکل به صورت قانونی اقدام کند. بدین منظور در اولین قدم می توان به کلانتری مراجعه کرد. همچنین امکان طرح شکایت به صورت مستقیم از طریق دادسرا نیز وجود دارد.
اگر شکایت از طریق کلانتری مطرح شود، تحقیقات مقدماتی در این خصوص انجام می شود. نیروی انتظامی بعد از انجام تحقیقات، پرونده را به دادسرا ارجاع می دهد. دادسرا نیز بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری موظف است که نسبت به رسیدگی به پرونده اقدام کند. جرائم مختلفی توسط دادسرا مورد بررسی قرار می گیرند که یکی از آن ها فروش مال غیر است. می توان گفت که شکایات مطرح شده در رابطه با فروش مال غیر نسبت به سایر پرونده ها، بیشتر هستند.
هزینه شکایت فروش مال غیر
یکی از مواردی که همواره از طرف شاکی شکایت فروش مال غیر مطرح می شود، هزینه طرح شکایت است. باید گفت که اگر شکایت از طریق مراجع صالح به صورت شخصی پیگیری شود هزینه کمی باید پرداخت شود؛ اما اغلب شکایات به دلیل عدم اطلاع شاکی از مسائل حقوقی و کیفری ترتیب اثر داده نمی شوند! به همین دلیل همواره توصیه می شود که برای طرح شکایت حقوقی یا کیفری با وکیل مشورت شود.
هزینه وکیل یا حق الوکاله نیز معمولا بر اساس توافق بین وکیل و موکل تعیین می شود. این مورد با توجه به نوع پرونده و روند آن تعیین قیمت می شود. گاهی نیز برای پرداخت هزینه درصدی از مالی که فروخته شده است برای دستمزد وکیل تعیین می شود و بعد از به نتیجه رسیدن پرونده از طرف موکل باید به وکیل پرداخت شود.
کلام آخر
می توان گفت که شکایت فروش مال غیر یکی از شکایات پرتکرار در دادسرا می باشد. امروزه بسیاری از افراد به این دلیل به دادگاه ها مراجعه می کنند و شکایت خود را مطرح می کنند. فروختن ملک و یا خودرو دیگران بدون اجازه از آن ها مصداق بارز فروش مال غیر است. این مورد گاهی به صورت حقوقی و گاهی نیز به صورت کیفری قابل پیگیری است و در این خصوص بهتر است با وکیل کیفری مشورت شود. وکلا در این رابطه تخصص و تجربه دارند و می توانند روند پرونده را با سرعت بیشتری طی کنند. فروش مال غیر را می توانید در مراحل ابتدایی از طریق کلانتری محل پیگیری کنید.